Ekonomika un politika

Demokrātikas sabiedrības ietvaros būtu būtiski iepazīties un diskutēt par šo tēmu. Tā kā iepriekšējā politisko diskusiju tēma ir veiksmīgi nonākusi pie paredzamā finiša,gribētos to atsākt jaunā kvalitātē, bez personīgiem cieņu aizvainojošiem komentāriem un bez kādas rasu naida kurināšanas. Tā ar bišku ar vēsāku un skaidrāku prātu...
Viss jau atkarīgs no tā,kādiem nolūkiem tu filmē.Ja tu filmē ar nolūku izpētīt apardzes sistēmu,vai nošpikot glauno interjeru,tad to var aizliegt.Bet ja tu filmē veikala preci,lai ar to iepazīstinātu savu slimo māti,tad tas nevar būt liegts ne no ētisko,ne juridisko normu pues....
23.novembris 2018, 00:07 | links

Tonis [22.11.18]: Ja es ieiešu bodē un sākšu izģērbties pliks,un pateikšu ,ka īpašniekam nekas nav pretī,uz manīm darbosies tās normas kas jāievēro publiskā vietā ,vai nē?
Rīt pavaicā savam juristam.
23.novembris 2018, 00:04 | links

Tonis [22.11.18]: Ja es ieiešu bodē un sākšu izģērbties pliks,un pateikšu ,ka īpašniekam nekas nav pretī,uz manīm darbosies tās normas kas jāievēro publiskā vietā ,vai nē?
Rīt pavaicā savam juristam.
23.novembris 2018, 00:04 | links

Ja es ieiešu bodē un sākšu izģērbties pliks,un pateikšu ,ka īpašniekam nekas nav pretī,uz manīm darbosies tās normas kas jāievēro publiskā vietā ,vai nē?
22.novembris 2018, 23:59 | links

Ja īpašnieks laiž visus bez izņēmuma savā bodē iekšā,tātad tā ir publiska vieta un ja nav speciāli kaut kādas norādes ka kaut kas ir aizliegts,tātad tas ir atļauts...
22.novembris 2018, 23:55 | links

Tonis [22.11.18]: Bračiņš arī nekad nav iebildisun to slēpis...
Par to filmēšanu.Tā ir ja nav attiecīgas norādes ,tad neviens apsargs nedrīkst to likumīgi liegt.Tāpēc jau tā ir publiska vieta. Pē tādas loģikas jau arī varētu aizliegt veikalā uzstādīt novērošanas kameras.Es arī negribu lai mani filmē ,bet...:)
Toni, filmēt var publiskās vietās, un vēl ar ierobežojumiem izpaust personas datus, citur ar ipašnieka atļauju, tas pēc civillikuma kādiem ur 103.. pantiem.
22.novembris 2018, 23:45 | links

Bračiņš arī nekad nav iebildisun to slēpis...
Par to filmēšanu.Tā ir ja nav attiecīgas norādes ,tad neviens apsargs nedrīkst to likumīgi liegt.Tāpēc jau tā ir publiska vieta. Pē tādas loģikas jau arī varētu aizliegt veikalā uzstādīt novērošanas kameras.Es arī negribu lai mani filmē ,bet...:)
22.novembris 2018, 23:26 | links

Gobzems: "KPV LV" vēlētāji neiebilst pret "Saskaņas" ņemšanu koalīcijā

Brālīt tā ir???
22.novembris 2018, 22:23 | links

Plēsīgais, ko nu ņemies..., kas ar zivēm ? Sēņi šai pus Rīgai vairs ni-ni, Kurzemes pusē vēl var ko ielasīt, kā pie tevis?

A filmēt tev savā kantorī gan neatļautu, ja nu man pliki meitieši tur virpuļo un tu šo konkurentam...:)

Ne asaku un sēņu !

skutans, 22.novembris 2018, 21:44

Atvaino ! ;)
Uldens ar savu uzsaukumu izsita no sliedem !
Man pagaidam vis notiek ! Ir vel bekas un gailenes ! Ari zivtiņas biku paveras ! Tiku pie pedejam ša gada karpam un liņiem ! Lidakiem normals žors ! ;)
Zivju skaitu protams neteikšu ! Savadak kadam gaļiniekam bus validols jamekle !
Tak čto vsjo v ažure ! ;)

plesigais, 22.novembris 2018, 22:08

Jauki, meiģināšu rīt ko nofilmēt, pabildēt.
22.novembris 2018, 22:19 | links

Plēsīgais, ko nu ņemies..., kas ar zivēm ? Sēņi šai pus Rīgai vairs ni-ni, Kurzemes pusē vēl var ko ielasīt, kā pie tevis?

A filmēt tev savā kantorī gan neatļautu, ja nu man pliki meitieši tur virpuļo un tu šo konkurentam...:)

Ne asaku un sēņu !

skutans, 22.novembris 2018, 21:44

Atvaino ! ;)
Uldens ar savu uzsaukumu izsita no sliedem !
Man pagaidam vis notiek ! Ir vel bekas un gailenes ! Ari zivtiņas biku paveras ! Tiku pie pedejam ša gada karpam un liņiem ! Lidakiem normals žors ! ;)
Zivju skaitu protams neteikšu ! Savadak kadam gaļiniekam bus validols jamekle !
Tak čto vsjo v ažure ! ;)
22.novembris 2018, 22:08 | links

Manuprāt te ir no otra gala jāskatās, ja runa par privātīpašumu... Vispārēji skatoties privātajās tiesībās darbojas princips "atļauts , kas nav aizliegts" atšķirībā no publiskām tiesībām, kur "aizliegts, kas nav atļauts". Ja konkrētajā individuālajā situācijā nav normatīvo aktu, kas uzliktu par pienākumu obligāti atļaut filmēt vtml., tad pārējais jau ir īpašnieka ziņā...
Nedomāju, ka tiesības kaut ko fotografēt un filmēt, izņemot, varbūt, pašam sevi, ir indivīda pamattiesības, kā reizi tas ir stipri ierobežots un sensitīvs lauciņš, kam pa vidu vēl jaucas personas datu aizsardzība, autortiesības (ko drīkst, ko nedrīkst kopēt un reproducēt), visādas drošības un stratēģiskās lietas utt.
22.novembris 2018, 21:58 | links

plēsoni, tas cik daudz drīksti, ir proporcionāls lielums Tava zuteņa biezumam :)

ezers, 22.novembris 2018, 21:35

;) !
Nu saprotu taču , saprotu !
Vot nesaprotu kapec mums satversme un likumi ? Ā ?
;) !

plesigais, 22.novembris 2018, 21:39kāpēc,kāpēc,tāpēc ka mēs tauta nespējam pieprasīt atbildību no varas.Ja kādi 100tk izietu ielās mītiņos un neliktos mierā kādu nedēļu,tad varbūt arī apcietinātu kādu būvuzraugu un saistītos.Tad varbūt pa ķedīti atrisinātos kas tur vēl kukuļus ņēmuši,bet kamēr tauta šumējas tikai virtuvē tas viss turpināsies ka līdz šim un nekas nemainīsies

uldens2, 22.novembris 2018, 21:43

VAKS !
;) ! ! !

plesigais, 22.novembris 2018, 21:50

Jā, jā! Vienugad jau janvārī paplosījās!
Vai sabiedrībai vispār ir zināms, cik ļaužu kopumā iesēdās?
Un kā dirsina A.Bērziņu? Tas, protams, lai citiem pārietu vēlēšanās darīt ko līdzīgu.
Un nedara jau arī, iesēžas lidmašīnā un ... sveika Gauja!
22.novembris 2018, 21:57 | links

Tak līdz spēļu zālei, rimītim pa ceļam Rīgā jau esat nofilmēti, iekšpusē tāpat (drošība), saskaņo ar vadību un filmē uz nebēdu...
22.novembris 2018, 21:56 | links

plēsoni, tas cik daudz drīksti, ir proporcionāls lielums Tava zuteņa biezumam :)

;) !
;) !

plesigais, 22.novembris 2018, 21:39kāpēc,kāpēc,tāpēc ka mēs tauta nespējam pieprasīt atbildību no varas.Ja kādi 100tk izietu ielās mītiņos un neliktos mierā kādu nedēļu,tad varbūt arī apcietinātu kādu būvuzraugu un saistītos.Tad varbūt pa ķedīti atrisinātos kas tur vēl kukuļus ņēmuši,bet kamēr tauta šumējas tikai virtuvē tas viss turpināsies ka līdz šim un nekas nemainīsies

uldens2, 22.novembris 2018, 21:43

VAKS !
;) ! ! !
22.novembris 2018, 21:50 | links

;) !
;) !

plesigais, 22.novembris 2018, 21:39

Satversme un likumi ir nekas.Mums ir REGULA;
https://eur-lex.europa.eu/legal-content/LV/TXT/?uri=CELEX%3A32016R0679
22.novembris 2018, 21:49 | links

labi ja atkāpjas no diršanās ar minhauzenu,tad jums tiešām kāds ir nācis klāt ar kameru vai arī pašiem aizliedzis kaut ko filmēt??
Es protams neesmu mēģinājis ar kameru neko filmēt,un diez vai arī mēģināšu,nav mans hobijs,bet virsū ar neviens nekad nav bāzies.Pat nekad neesmu dzirdējis ka LV kadam būtu liegts filmēt jo kāds apsargs no sevis ir iedomājies likumīgo varu

uldens2, 22.novembris 2018, 20:52

Ja Tu jauta man ! ;) Tad atbilde ir apstiprinoša - jā !
Vieteja lielpilseta ieperkoties rimi zvanija tel un man atbildot uz zvanu rimi apsargs noradija ka filmet nedrikst !
Jocigi ne ? Es tikai atbildeju uz zvanu !
Tāpēc man šodien radās tāda doma , painteresēties ? !

plesigais, 22.novembris 2018, 20:58nu iespējams ka tur ir norāde ka nedrīkst,bet savādāk viņu var neņemt galvā.Katra slimnieka vēlmes jau nenozīmē ka likums nedarbojas,apsargs nav likumības kontrolētājs.
Piemēram Klondaikas iestādēs visur stāv zīmes ka nedrīkst filmēt

uldens2, 22.novembris 2018, 21:07

Ulden ;) ! Bet kā tas klondaikas zimes saskaras ar LV satversmi ? ? ? Kurā likuma ir minets ka es nedrikstu filmet speļu zali ( sabiedrisku vietu ) ? Un vai klondaikas direktoriņam nav biku sakapis galva - tadu zimi uzliekot ?

plesigais, 22.novembris 2018, 21:11pieļauju ka likumā ir paredzēts ka īpašnieks var tā darīt.
Tāpat kā tu drīksti savā dīķī atļaut makšķerēt un ari aizliegt,ja aizliedz tad jauzliek zīmes lai cilvēki zin

uldens2, 22.novembris 2018, 21:36

Ulden , ka tad tā ?
Valsts galvenais likumu kopojums man atļauj !
Bet kads kurš iedomajas sevi par . . . , neļauj !
A un es turpinu runat par sabiedriskam vietam , nevis privātīpašumu !
Ja ir privatais klubs klondaika - kur iet onkuļi ar ielugumiem - vis ok - ka saimnieks teiks ! Bet ne jau prosta speļu zale !
Un ka tad ar valsts iestadem ?
22.novembris 2018, 21:47 | links

uldēns nav mums tāda mentalitāte,nav karsto asiņu,ar lietussargiem jā,paziņģēt,to var,un viss ar to arī beidzas
22.novembris 2018, 21:47 | links

Kas attiecas uz klondaiku vai laimētavām - tas ir privātīpašums, turklāt, labi apsargāts.
Un privātīpašumā, kā zināms, vari atļauties tikai to, ko tev atļauj īpašnieks.
Tas nekas, ka tur pietiekoši daudz ļaužu, laimētgribētāju, vai spēles fanu, iespējams, staigā.

krumujancis, 22.novembris 2018, 21:22

Hm ;) ! Rimi ari ir privātīpašums ! Tas nav Brališa personigais copes kamaniņu limetavas biznes !

Man vairak intrese likumi kuros ir konkreti noradits kur un kāpēc nedrikst !
Tajas lapas ko es atradu ( saistiba ar satversmi ) par speļu zalem nekas minets nebija ! ;)

plesigais, 22.novembris 2018, 21:30

Arī es nezinu, kā tur ar tām spēļu zālēm īsti likumos ir, mani tas nekad nav interesējis, tur droši vien jāskatās tie likumi, kuri attiecas uz šo spēļu biznesu.
Par filmēšanu Rimi, ja pareizi atceros, par to Delfos vai kur citur bija, nepiefiksēju, bija domu apmaiņa.
Un tur filmētājs pamatojās uz faktu, ka nav konkrētajā veikalā norādes par aizliegumu, un tāpēc, lai nekavētu sev laiku rakstot cenas, vai ko tur citu - filmē. Viss beidzās ar to, ka it kā drīkstēja to darīt.
22.novembris 2018, 21:45 | links

uldēns,tas no tās sērijas ,pasaki kas ir Tavs jurists :)

ezers, 22.novembris 2018, 21:41

jā diemžēl šitas šeit darbojas līdzīgi kā krievijā,labs advokāts ir nevis kas zin labi likumus,bet tāds kas labi pazīst tiesnesi un prokuroru:DD
22.novembris 2018, 21:44 | links

Ne asaku un sēņu !
22.novembris 2018, 21:44 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager