@zaraza - ko nozīmē "mazliet"? Mazliet man jau ir savests, bet tas mani neapmierina. Tur pamatīgs darbs jāiegulda:
1. Jāizgriež purns un jāierīko tur sēdvietas vai arī augstais grozāmais beņķis copei, citādi 1/3 no laivas platības netiek izmantota;
2. Jāuztaisa normāla konsole ar instrumentu paneli, stūri, motora vadību, eholotu, radio u.c.
3. Jāuzliek priekšā "dugas" un trepītes, lai var pieturēties un normāli iekāpt no purna, kā arī trepes aizmugurē lai var iekāpt no ūdens pēc peldes;
4. Jāierīko grīdas klājums un normāli sēžamie.
5. Jāierīko visas vajadzīgās gaismas un sūknis ūdens atsūknēšanai;
6. Jāuzšuj tents glabāšanai. utt.
ivog, 17.jūlijs 2019, 13:09
Modelēju kā darītu es:
1. punkts noteikti ir visdārgākais un tā jau ir pilnvērtīga pārbūve. Ja vajag un gribi uz priekšu, bet, es , no savas personīgās pieredzes vairs to nedarītu. Ieguldījumi un čakars liels, reālā jēga maza. Drīzāk oriģinālo purnu iztaisnotu un nostiprinātu, lai uz tā var droši stāvēt un uzliktu grozāmo benķi. Aizvērtam purnam ir savas priekšrocības no drošības viedokļa un vietas tajā būs krietni vairāk nekā izgrieztā versijā.
2. punkts. Izmantotu to pašu esošo konsoles pamata paneli, tikai stūri un instrumentus, protams, uzliktu modernus un tajās vietās, kur patīk. Pilno stiklu noņemtu, uzliktu konsoles stiklu stūres pusē. Var protams atstāt pilna platuma stiklu (tā ir laba lieta vispār!), bet nu tad risinājums jādomā lai ērti tiktu uz purna.
Pārējie punkti jau tiešām individuāla izvēles programma, un, pa lielam nav nekā saistīti ar korpusu kā tādu. Nez vai izdosies atrast Somijā vtml. laivu kam tas viss būtu gatavs tieši tā kā gribas. Uguņi/sūknis un ar to saistītā provodka un panelis ir vislētākais uz kopējā fona.
17.jūlijs 2019, 13:59 | links