Laivas un to motori

Paldies par ieteikumiem, par to pinotex ar pats esmu pārliecinājies ka s..ds. Laiva palikusi no vecātēva, atceros ka bērnībā, kad peldējāmies no šīs laivas, lienot atpakaļ iekšā viss vēders palika melns, jo borti bija piesūcināti ar atrabotku (uz vasaras otru pusi jau vairs tik traki nekrāsoja :), un to dzīves ilgums noteikti bija kādi 15 gadi, tādēļ ar sliecos uz eļļas bāzes antiseptiķiem.

zobrats, 9.aprīlis 2016, 09:33

taisi un pervē da jeb ar ko , bet atceries vienu ..kokam vajag elpot ,,, tad viss buus OK

tataars_, 9.aprīlis 2016, 09:40

Ko nozīmē kokam jāelpo ? Šo jautājumu esmu uzdevis speciālistiem daudz reiz .Sevišķi par logiem. Man teica koka logi labi, jo tie elpo .Prasu kā tas izpaužas ka koka logs elpo? Tātad viņš laiž gaisu cauri? Tātad ziemā no tā loga nav nekādas jēgas jo viņš elpodams laiž auksto gaisu iekšā ? Atbilde bij tik pat tupa kā teiciens .Koks elpo . n:)) Līdz šim neviens nav atbildējis man ko nozīmē kas tas ir elpojošs koka izstrādājums. Kā var koka laiva elpot ? Paskaidrojiet lūdzu.

Bralitis, 10.aprīlis 2016, 22:11

mēģināšu pa vienkāršo........
mitrumam- ūdenim kas uzsūcas kokā ir jādabū tik pat viegli laukā un jo ātrāk jo labāk koksnei, piemēram ja mēs koksni nokrāsojam ar eļļas krāsu (domāts ir koksnes tiks pakļauta atmosfēras iedarbībai - lietus utt.) mitrumam uzsūcoties kas notiks jeb kurā gadījumā un ja viegli nedabū laukā - neizšūst kosne sapūst lūk to sauc kad koks elpo , agrāk pirms 200-300 gadiem celtās guļbūves neapstrādāja ne ar ko un viņas stāv vēl tagad .
ir izmēģināts koka laivu neapstrādāt ne ar ko ,izgatvošanas laikā parūpējoties lai visas šuves būtu hermētiskas............ rezultāts priecē ok koks nomelno vizuālais nepievilcīgs
11.aprīlis 2016, 10:06 | links

odijs > vispirms vajadzētu patestēt mucā, vai tiešām vaina nav motorā. Ja mucā ir OK, tad jau domat tālāk, vai mainīt leņķi, vai pazemināt tranci, vai likt (slaveno :) antikavitācijas plāksni,,,vai visus trīs kopā !
11.aprīlis 2016, 08:23 | links

ar guļbūvēm ir sekojoši, parasti tādas ir pirtis, līdz ar to sajūtas ir pacilajošas un reizēm neaizmirstamas,bet ir gadijušās arī citādas:)
10.aprīlis 2016, 22:41 | links

man oša kāpnes pārklātas ar kādu tur uberpuper laku, tātad neelpo, velux jumta logi ar limeti, lakoti, rāmji pakešlogiem ar tiek līmēti, lakoti,nu blēņas tā elpošana.

usis, 10.aprīlis 2016, 22:19

Man ir 2 koka pakešlogi . Aukstums nāk no tiem logiem. Zvanu ražotājiem prasu nafig no jūsu super puper logiem nāk aukstums .Atbilde - kokam jāelpo . Teicu lai brauc un savāc savus elpojošos logus un uzliek tādus kas nelaiž aukstumu. Pārējie ir plastmasas paketnieki . Kaut gan koka guļbūvēs ir pavisam cits gaiss - man ļoti patīk koka smarža un sajūta koka mājā .Varbūt to sajūtu sauc par elpošanu ? :)) Man ir mūris ,tagad funktierēju kā izveidot ventilāciju .
10.aprīlis 2016, 22:38 | links

man oša kāpnes pārklātas ar kādu tur uberpuper laku, tātad neelpo, velux jumta logi ar limeti, lakoti, rāmji pakešlogiem ar tiek līmēti, lakoti,nu blēņas tā elpošana.
10.aprīlis 2016, 22:19 | links

man ar bija doma pa gaisu ,kad laivas kiilis izsit udeni ,ar kur upee ir straume atvari,tadas vietas veel vairaak zjorgajas vins tur :( a ko var dariit lietas labaa???
10.aprīlis 2016, 22:18 | links

Paldies par ieteikumiem, par to pinotex ar pats esmu pārliecinājies ka s..ds. Laiva palikusi no vecātēva, atceros ka bērnībā, kad peldējāmies no šīs laivas, lienot atpakaļ iekšā viss vēders palika melns, jo borti bija piesūcināti ar atrabotku (uz vasaras otru pusi jau vairs tik traki nekrāsoja :), un to dzīves ilgums noteikti bija kādi 15 gadi, tādēļ ar sliecos uz eļļas bāzes antiseptiķiem.

taisi un pervē da jeb ar ko , bet atceries vienu ..kokam vajag elpot ,,, tad viss buus OK

tataars_, 9.aprīlis 2016, 09:40

Ko nozīmē kokam jāelpo ? Šo jautājumu esmu uzdevis speciālistiem daudz reiz .Sevišķi par logiem. Man teica koka logi labi, jo tie elpo .Prasu kā tas izpaužas ka koka logs elpo? Tātad viņš laiž gaisu cauri? Tātad ziemā no tā loga nav nekādas jēgas jo viņš elpodams laiž auksto gaisu iekšā ? Atbilde bij tik pat tupa kā teiciens .Koks elpo . n:)) Līdz šim neviens nav atbildējis man ko nozīmē kas tas ir elpojošs koka izstrādājums. Kā var koka laiva elpot ? Paskaidrojiet lūdzu.
10.aprīlis 2016, 22:11 | links

vai tam nav kkads apgriezienu ierobezotajs? manejam 15 hp merkuram tas pats.
10.aprīlis 2016, 22:06 | links

..man pirmā doma, ka rauj gaisu dzenskrūvē !
10.aprīlis 2016, 21:26 | links

laba diena ...ir kads saskaries ,vai zin kas par probleemu? kad laivu neizcelj glisee viss ok kad izcelj glisee liidz 22km/h ir okey ,bet kad iet atrak saak kkas taka raustities , kad bisk atlaiz gaazi atkal viss ok ,gruuti izstastiit tpc video ieskatam https://youtu.be/Qjm0J4uE_fs
motors honda bf5
10.aprīlis 2016, 18:59 | links

Sliežu gulšniem impregnējums bija ļoti noturīgs,tikai neatceros kā to šmāķi sauca.:)

kutis, 10.aprīlis 2016, 11:33

Kreozots, vai tā maisījumi, itkā indīgs, kaitīgs un ilgmūžīgs, izmanto sliežu gūlšņiem, gaisa līnijām, koka pāļiem utt.
10.aprīlis 2016, 12:26 | links

Pārdomām....purvā nogrimušas plintes ar koka laidi izceļot kā jaunas, kokam ir jāelpo.....

U-dens, 10.aprīlis 2016, 10:55

ūdenī arī metāls nekorodē......
10.aprīlis 2016, 11:41 | links

Sliežu gulšniem impregnējums bija ļoti noturīgs,tikai neatceros kā to šmāķi sauca.:)
10.aprīlis 2016, 11:33 | links

Pārdomām....purvā nogrimušas plintes ar koka laidi izceļot kā jaunas, kokam ir jāelpo.....
10.aprīlis 2016, 10:55 | links

9.aprīlis 2016, 09:40 | links

9.aprīlis 2016, 09:33 | links

taas jau beernu vestes 75 kg, vai šeit tik smagi copmaņi ir ?

opusums, 8.aprīlis 2016, 12:17

Cilvēks jau pats par sevi gandrīz vai peld, ja veste turētu virs ūdens 75 kg, tad jau tur piepūšamo laivu varētu nepumpēt, tik pie vestes piesiet ;)
Bet pilnīgi piekrītu spiningistam, iesaku pamēģināt vasarā papeldēt ar vesti, tad arī rodas saprašana kāpēc viņa tik stingri jāsasien un kāpēc tik svarīgi lai viņa labi der. Un es teiktu, ka ar vesti, kurai ir mazāka celtspēja ir krietni vieglāk papeldēt, kā ar vesti kurai ir liela celtspēja.
9.aprīlis 2016, 08:49 | links

sveiki! vajag uztaisīt pilnu apkopi laivas motoram !
8.aprīlis 2016, 21:50 | links

Sveiki!
Interesē Jūsu pieredze un ieteikumi laivas koka daļu efektīvākajai aizsardzībai pret sapūšanu. Pati laiva metāla, bet borti no koka (priede). Tie neatrodas pastāvīgā saskarē ar ūdeni

zobrats, 8.aprīlis 2016, 13:47

uzkarsē lineļļu un nolaid ar otiņu. lēti un efektīvi.
8.aprīlis 2016, 21:10 | links

vienkaarshaak ir pesuucinaat ar pinoteksu

Pinotex ir 90 gadu reklāmas triks, uz kuri daudzi uzķērās. Reti kurš to draņķi vairs būvniecībā izmanto. Tam nav nekādu koksni impregnējošu īpašību. Tagad ir pieejami līdzekļi, kuru kvalitāte ir daudz augstāka. Cena gan arī. Būvniecībā, pec manas pieredzes, visefektīvāk strādā tie antiseptiķi, kas ir uz eļļas bāzes. Eļļa ūdeni vienmēr atgrūdīs.
8.aprīlis 2016, 17:49 | links

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu

Creative templates for Google Ad Manager