Saldais tomātu čatnijs
• Sastāvdaļas: 3 ēdamk. kausēta sviesta, tējk. fenheļa sēklu, 1/4 tējk. timiāna sēklu, 1/4 tējk. melno piparu sēklu, puse lauru lapas, sarkanā pipara pāksts, 570 g tomātu bez mizas, 50 g augļu cukura, 50 g dzelteno rozīņu, 1/4 tējk. kurkumas, sāls.
• Pagatavošana: uz vidējas uguns uzsilda sviestu katliņā. Pievieno visas minētās sēklas. Kad fenheļa sēklas kļūst tumšākas, bet melno piparu sēklas sāk sprakšķēt, pievieno lauru lapu un pipara pāksti. Pēc 5 sekundēm pievieno tomātus ar visu sulu. Samaisa un vāra uz mēreni vājas uguns apmēram 10 minūšu. Pievieno pārējās sastāvdaļas un gatavo apmēram 20 minūšu, kamēr čatnijs kļūst biezs. Var glabāt noslēgtā traukā ledusskapī apmēram 4 dienas.
30.novembris 2011, 21:55 |
links