Zivju pagatavošanas receptes

Par to skalošanu varētu piekrist pašķertai zivij,bet tādam tirgū vai ''Maksimā'' pirktam lasim-nu nezin gan uz kādas grīdas viņš ir mētājies vai cik tīras rokas ir bijušas krāvējam
15.septembris 2012, 00:36 | links
 
Šodien ēdu Krāslavā kūpinātu sapalu. Nu gards bij, pat ļoti patika, diezgan līdzīgs karpai izlikās. Tā kā pēdējā laikā biežāk sanāk ēst kūpinātu asari, likās, ka garšīgāks. Treknāks, sulīgāks, marināde likās līdzīga, lielāks, nu nezinu, būs žāvēšanas laikā malka jāpamaina, vai arī jāsāk citas zivis ķert, citādi ieciklējies uz asariem esmu :)
15.septembris 2012, 23:17 | links
 
Labadiena!
Piedāvāju Jumsiem "savādākas" līdaku kotletes. Maigākas, bez izteiktās zivju garšas.

2kg līdakas miesas
200g baltmaizes, bez garoziņas
1 paciņa saldā krējuma
2 vidēji sīpoļi
150g "neveselīgā" 9% biezpiena
2 olas
sāls, piperiņš
Ja garšo kniplociņš, tad arī to nemetam ārā...

Ziftiņš tiek nofilēts un noasakots. Baltmaizīte tiek iemērkta saldkrējumā, lai piesūcas.
Samaļam... Nu protams, vismaz reizes 2, kopā ar biezpienu.
Smalki sagriežam sīpoļus un apcepam līdz caurspīdumam nelielā eļļas daudzumā.
Kad sīpoliņš nedaudz atdzisis, pievienojam pie maluma un pievienojam olas. Samaisām...
Cep kā parasti, gan apviļājot rīvmaizītē...


Mana bērna māte teica ka labas...
:o))
17.septembris 2012, 13:28 | links
 
Recepte- zivs cepšana pālī.

Vislabāk iesaku gatavot āra apstākļos.

Tātad - visupirms jānotīra zivs, jāiepiparo, viegli jāapsāla, un , kad sviests uz pannas sāk čurkstēt, liek virsū zivi.
Galvenais priekšnoteikums- cepējam (var būt kompānija) obligāti jābūt pālī!Tam nepieciešams- pēc zivju notīrīšanas,tukšā dūša, iedzert nedaudz, bet vairākkārt, ap 100 gr degvīna.Kopā deva vēlama ap 12 grami uz katru cepēja dzīvsvara kilogramu.Ja jūt , ka par maz, var mēģināt uzdzert virsū nedaudz- ap 1 litru (nefiltrētu) alu.Par rezultātu, produkta kvalitāti un mielošanos mēģinājumu dzirdēsiet otrā dienā no blakus esošajiem kaimiņiem.
18.septembris 2012, 09:10 | links
 
Ka sagatavot lidaku kupinasanai(karstai)!Un kas no ta visa sanak?Nesmu nekad lidaku kupinajis,ienaca prata pameginat!Negribu vienkarsi nezinot ka pareizi sagatavot,sabojat zivis!
19.septembris 2012, 18:11 | links
 
Sagatavot, var tāpat kā visas zivis.
Manai receptei pietiek ar sāli, ķiploku daiviņām un dillēm.

Kūpini tik nost, sanāk makten garšīgi!

o.
19.septembris 2012, 19:46 | links
 
Baltmaizi līdakai vēderā vajag sabāzt un tad kūpināt.
19.septembris 2012, 20:42 | links
 
var arī speķīti vēderā būs sulīgākas
19.septembris 2012, 21:27 | links
 
ienācās šodien garšvielkaste ar pievienotu recepti

sams kadiķogās

uz 1 kg sama miesas , kas sadalīts 3 cm grilgabalos, ber 1 sauju dauzītas ogas, 3 saspiestas ķiplokdaivas, 1 citrona rīvēta miza,sāli, baltus piparus, 100ml labu eļlu, tā atstāj stundu, un grilam virsū.

recepte no pavāra Arvja Zēmaņa.
20.septembris 2012, 00:01 | links
 
Kāpēc līdakai baltmaize vēderā jābāž? Nepaliek vēl sausāka?
20.septembris 2012, 14:53 | links
 
Nu ko piedāvāšu vienu līdakas kotlešu variantu. Stipri vienkāršs, bet man patīk. Tātad līdaku izfilē, ja grib var stundiņu vai divas pamērcēt pienā, bet var arī nemērcēt. Samaļ, labāk divreiz. Uz kilogramu maltās masas ņem apmēram 300-350 gramus siera, vēlams pasāļāku,(labi der piemēram Maksimā nopērkamais Gouda) pierīvē līdakas gaļai,mazliet vēl pasāla, kārtīgi samīca, veido mazas jaukas kotletītes, apviļā rīvmaizē un cep kamēr gatavas.Labāk sākumā apcept uz lielākas uguns un pēc tam uz mazākas izcept līdz galam.
20.septembris 2012, 17:57 | links
 
Nepaliek sausāka.Sula neiztek ārā,bet paliek baltmaizē,pēc tam baltmaizi arī var ēst.
21.septembris 2012, 08:21 | links
 
Vai kāds zina, kā garšīgi pagatavot taimiņu/lašu pieņus? Izskatīju daudzas receptes, bet ir tikai vīnā, sojas mērcē, utt nu meistarībā var sapi...ties, bet gribētos pa vienkāršo.....
21.septembris 2012, 23:16 | links
 
Nekrietnelim
Pēc Tavas ieteiktās receptes izgatavotām kotletēm ir divas vainas-tās ātri beidzas un jāsargā mēle (un ne jau nu no asakām).
22.septembris 2012, 00:27 | links
 
Vasals ēdis...
:o))
22.septembris 2012, 13:46 | links
 
Zivju zupa norvēģu gaumē.

Apcep uz pannas zeltainus sīpolus, tad liek klāt sagrieztus burkānus, selerijas sakni - sautē kamēr gandrīz gatavi - tad pieliek sagrieztu fenheli un nedaudz pasautē, ņem pannu nost no uguns.
Aukstā ūdenī katliņā liek zivis, uzvāra - noputo, pavāra kādu brīdi, ņem nost un izkāš buljonu.
Buljonu lej katliņā, pieliek laša gabaliņus, dārzeņus no pannas, puķkāposta un brokoļa gabaliņus , puravu, garšvielas (noteikti čilli) uzvāra - pielej saldo krējumu - kad uzmet burbuli, pieliek lobītas garneles, slēdz uguni ārā - gatavs.Pasniedz ar grauzdētu baltmaizi, kurai uzsmērēta majonēze ar saspiestu ķiploku.
6.oktobris 2012, 15:11 | links
 
Labākā zivs ir vista, tāpēc lūdzu iesakat man labu recepti, lai pagatavotu vistu kūpināšanai.
8.oktobris 2012, 11:13 | links
 
Pics1!

Foruma labajā stūrī augšā meklētājā - ieraksti - 9. jūlijs 2010 10:03 bums.Uzsit -enter!

Nekā labāka priekš vistām pagaidām nav izdomāts!

P.S.
Par autortiesību pārkāpumu atvainojos Buma kungam!
8.oktobris 2012, 14:06 | links
 
Paļdies jezup.
jautājums Buma kungam, vai ar plūmi ir tas pats kā ar ķirsi kūpināt?
8.oktobris 2012, 14:55 | links
 
Paslaik labi keras raudinas un plakanie un daudzi nezin ko ar vinam darit es daru ta-Notiru zivim zvinas ,tad ar asu zivju nazi nogriezu muguras pie ta bisku japiesaujas kamer tiras zivis uz pannas sacep sipolus ,papriku burkanus pieliek tomatu merci vai pastu garsvielas kadas patik uztaisa tadu ka pabiezu zupu .Nemam nogriezto zivs miesu apvilajam miltos ,apcepam to visu liekam paauksta trauka kartam piegriezam kadu nadzinu kaploka ja garso.var est kad atdisis un viss savilcies ,ja vel pie maizites panem kadu ,,slapjumu,,vienkarsi super.vienkarsi un garsigi!
5.novembris 2012, 11:50 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager