Zivju pagatavošanas receptes

gatisbb
re ku viens variants:
http://www.youtube.com/watch?v=pjTlFwQb7D0
šitā gan mēģinājis neesmu!!!
30.novembris 2010, 18:00 | links
 
Sīkos asarīšus izķidā un zupā iekšā ar visām zvīņām. Tādus 50-100gr tīri normāli var nokasīt. Lielajiem vai nu jāgriež filejas vai atver pa muguru un ar zvīņām uz grila :)
30.novembris 2010, 17:59 | links
 
vajag ASU nazīti.nogriez galvu-pārgriez punci līdz astei.pie anālās spuras atgriez spuras otru pusi.tāpat ar muguru,griez līdz astei.gar spuru atgriez ari no otras puses.novelc ādu no zivs vienas puses,tad no otras.kā pēdējās izrauj anālo un muguras spuru!
:)
30.novembris 2010, 17:59 | links
 
urmaas
zivniekam ar alus korķi,toč ir:)
30.novembris 2010, 17:56 | links
 
Tad lai sieva čakarējas! A tā ādas novilkšana kā izskatās?
30.novembris 2010, 17:56 | links
 
novilkt ādu.ja gribi tik zvīņas nokasīt,tad iegādājies cietu nazi ar robainu asmeni.nazi vajag tādu lai nelokās.kaut vecajā zivē ēlvē rakstiju-drāšu birstītei izrauj sarus.un uzsit uz plakanās puses 2-3 alus pudeļu korķus.un kasi uz nebēdu.tik atceries,lai ari kādi tīrāmie tev būs pieejami,virtuve būs zvīņās.no tā neizbēgt!
:)
30.novembris 2010, 17:54 | links
 
visvieglāk jau ir ādu novilkt, bet tad'tas vairs nav tas....ja izmērs nav nekāds baigais, tad lai lieki nečakarētos taisu šitā http://www.copeslietas.lv/site/bildes/albums/vecdaugava/ šodien vēl hoķis, un šitā pagatavoti ašuki kopā ar vienu varbūt diviem bairīšiem ir vnk pasakaini!!!
30.novembris 2010, 17:52 | links
 
Kā asari vieglāk notīrīt?
30.novembris 2010, 17:50 | links
 
Es brētliņas tīru jau gatavā veidā. Ņemu sāli 8% no zivju masas, piparus, lauru lapas, nedaudz karija, ūdeni tikai tik daudz, lai pārlejot zivis visas būtu marinādē. Nākošajā dienā ir kolosāla dabīga garša.
27.novembris 2010, 15:54 | links
 
šito citreiz....
27.novembris 2010, 13:20 | links
 
...... vienkārši reņge marinādē...
Paņem strimalu(reņgi) iztīra, atstā tikai fileju, lielām strimalām var ribas arī izgriezt(ja nepatīk asakas) ievieto marinādē, kuru pagatavo šādi, sāls, lauru lapas, pipari, smaržīgie pipari(nedaudz), uzvāra, pievieno etiķi un sīpolus(daudz)..pēc diennaktis tie ir gatavi- ēd parasti ar kartupeļiem kažokā....var sagriezt smalkāk marinēto strimalu kopā ar marinētiem sīpoliem, krējumu un majonēzi klāt !
27.novembris 2010, 13:11 | links
 
Brētliņa- brētliņu var tīrīt var arī netīrīt, iesaku no mazās zivtiņas fileju izgriezt, sāli(padaudz), nedaudz krustnagliņas, lauru lapas , smaržīgos piparus, pilngraudu piparus, etiķī, ..°..pēc diennaktis gatava zacene! Ēd ar rupjmaizi, margarīnu.... MMMMM...Nu vēl baltvīnu...
26.novembris 2010, 21:38 | links
 
Paldies , Guntar !
12.novembris 2010, 20:25 | links
 
Ā, to pats esmu darījis :)) Tēvs kaut kā īpatnēji , ilgstoši sautēja, pirms tam etiķūdenī ar pienu turēja uz nakti...
12.novembris 2010, 20:16 | links
 
Labi, bet man jau liekas, ka es to recepti vairākas reizes jau publiskoju. Varbūt tas bija zivē, neatceros:)

Visupirms noķert līdaku vajag:)
Kārtīgi notīra, tā lai balta, un neslīdīga(nevienam neuzticu).
Nogriež filejas. Ja līdaka brangāka, tad virs ribām gareniski nogriež muguru nost, un atstāj kotletēm. Ribu un vēdera daļu sagriež gabaliņos, lielai līdakai var atgriezt arī ribas nost, tad būs vispār gabaliņi bez 'kauliem'.
Zivi apkaisa ar tuč tuč sāli un citronpiparu. Cep miltos un olā. Sacepto liek cupā, noderēs:D
Pannā sacep sīpolus un burkānus 50:50, cik kurš grib, jo tā līdaka ir, nu paši sapratāt, salīdzinoši ar pārējo.
Nu tā, kad vis sacepts, kārto pannā pamīšus zivi un burkānus ar sīpoliem, kamēr panna pilna. Mūsmājās ar vienu zivi šito recepri nekrāmējās:) Tapēc to daram katlā.
Nu, kad vis sakrāmēts, pārlej ar saldo krējumu, un "uzvāra" līdz kādam ceturtajam burbulim. Nu, tā uz aci.

P.s. Vispār šitai receptei vajag zandartus, jo līdaka ir....nu paši saprotiet:))
12.novembris 2010, 20:10 | links
 
Kāds troļļu mēles pazinējs vēl varētu receptītes brīvajā laikā patulkot...
12.novembris 2010, 13:24 | links
 
Atradu interesantu saitu dānijā par zivju filēšanu.
Tajā skaitā arī butes.
http://mikandersen.dk/opskrifter.htm
Eleganti viss ar bildēm parādīts.
12.novembris 2010, 12:57 | links
 
Teiksim tā, es nevēmu, bet bija kas vemj uzreiz :))
10.novembris 2010, 08:25 | links
 
Roli , dīķgliemeži taču tās pašas midijas vien ir , nevajadzētu būt tik traki ka jārij bez domāšanas , daudzās valstīs tās ir delikatese un ēd svaigas ar citrona sulu .
10.novembris 2010, 07:33 | links
 
Dīķgliemežu recepte,tos liek uz oglēm..atverās čaula, nedaudz pasautē(lai nedabūtu infekciju), vedera saturu atgriež, ēd bez domašanas , uzreiz rij, lai nenāktu atpakaļ :))
9.novembris 2010, 22:59 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager