Zivju pagatavošanas receptes

līnim ar sāli notīru gļotas.izņem iekšas un žaunas.pīlē ieleju biku eļlu,lieku līni pa vidu uz muguras.gar malām svaigus kartupeļus(nomizotus).līņa vēderu pielieku ar kūpinātas gaļas kubiciņiem(var ar kūpinātas desas kubiciņiem)tas dod kūpinājuma aromātu.uz 30-40 min lieku cepeškrāsnī.kad kartupeļi jau gatavi un biku brūngani metās,uzkaisu nedaudz garšvielas,dilles,pārleju ar majonēzi.lieku apakaļ cepeškrāsnī ~uz 10-15 min uz mazas uguns.
tie kuri ir mēģinājuši,parasti prasa vēl :))))
7.jūlijs 2009, 12:57 | links
 
Varu ieteikt kā pagatavot karūsas, līņus, pats vakar tā pagatavoju un bija pa pirmo!

Notīra zvīņas, izķidā, uzber sāli un liek mērcēties pienā (es mērcēju aptuveni 24h, bet gan jau ka var arī ātrāk). Pēc tam zivi ņem ārā, nomazgā, pārdala uz pusēm un apber ar garšvielām (citronpipariem, sāli, vegetu + vēl bēru speciālu zivīm paredzētu garšvielu, kuras sastāvā ir citrons). Liek cepties uz pannas (es cepu bez miltiem) un blakus liek cepties ripiņās sagrieztus sīpolus. Kad abas puses apcepušās brūnas, tad ņem krējumu, kurā iemaisītas svaigas dilles un liek virsū zivij. Pēc tam vēl virsū uzliek tās sīpola ripiņas, kuras pannā cepās blakus. Kādu brīdi vēl pakarsē un zivs gatava!!! :)
7.jūlijs 2009, 12:44 | links
 
Apstrādā ar garšvielām ,ietin folijā un uz oglēm virsū.
5.jūlijs 2009, 22:23 | links
 
Kā varētu forši pagatavot pāris karūsiņas un brekšus? Kūpinātava nav.
5.jūlijs 2009, 17:22 | links
 
Kupinasanas temperatura ir atkariga no kupinatavas matreala un ta diametra.Cits var kupinat no 120-150 gradu citi pat jau no 55-65,vai pats citos grados.Es nesen pabeizu 2. jauno kupinatavu,viss iet pat labak ka biju gaidijis:)kupinasanas temp. 55-60
Es piemeram karpas un karusas,
Recepte.1KG-4kg karpa,notirita,sadalita pa pusem,aste nosta,galva ari.Tad panemu garsvielas bez sals,uz 4karpam pa 1kg iemetu 2 mazas pacinas un no 3. 2tresas,tad 3ar pusi deserta sals karotes,iespiezu kiploku,pusi no galvinjas,un protams majonezi,citreiz piegriezu zalas dilles.pirms kupinasanas sakarseju kupinatavu.Ussakot kupinasanu uz restem lieku paraugusas,nodzeltejusas,izkaltetas dilles,vai auglu koka zarinjus,piemeram kirsi(lai zivs bustu saldaka),abolzari.Beigas piemetu kadiki,vai zalumus.
Kapec sausas dilles?Kupinot karstie dumi iesucas dilles un iet lauka ar mazu aromatu,kurs sucas zivi ieksa,padarot to mazliet tvirtaku un garsigaku.Cerams ka recepte kautkam noderes:) Labu apetiti!
4.jūlijs 2009, 15:14 | links
 
Lasi www.edzivis.lv un tur vēl lapas ar receptēm.Tikai īsto recepšu,pašu makšķernieku -pamaz.
3.jūlijs 2009, 18:17 | links
 
Liels paldies,Bums!Naksim citreiz atkal pec padoma.
3.jūlijs 2009, 18:01 | links
 
Diezgan garš recepšu saraksts, tik RUS
http://www.spinning.kharkov.ua/index.php?n=cook1.php
2.jūlijs 2009, 07:30 | links
 
Jā , tikai vajag īsto lauku pienu, no šitiem šķaidītiem pulveriem nekas labs nav ....
2.jūlijs 2009, 07:11 | links
 
Ar krējumu nav mēģināts,bet piena zivju zupas senāk vārījām gan.
2.jūlijs 2009, 07:00 | links
 
Usmas UHA
Lidaku vismaz 3-4 kg izfilē samaļ .Taisa frikadeles Galvu asakas izmanto buljona sagatavošanai Kad galva un asakas novārītas ņem ārā no katla sagriež kartupeli pieliek specijas sīpolu un vāra līdz kartupeļu pus gatavībai.Tad buljonā liek vārīties frikadelēm.Kad tās paceļās virspusē vēl vāra 10 -15 min uz lēnas uguns.Kad vira gatava pievieno 0,5 l saldo krējumu.Pēc skata izskatās ,kā piena frikadeļu zupa .Smeķīga bez gala. Labu ēstgribu
2.jūlijs 2009, 00:03 | links
 
Ja gribat no laulenes sagaidīt lielu labvēlību un daudz citu lietiņu mēģinat zivis tīrīt un gatavot paši.silti iesaku .Pārbaudīts daudzās ģimenēs :))))
1.jūlijs 2009, 23:51 | links
 
Ļoti garšīga galete iznāk no zandartiem.Notīru zandartu iztīru fileju bez ādas un asakām .No galvas izņemu žaunas.Fileju maļu un taisu nelielas frikadeles.Galvas asakas ādu lieku katlā un vāru buljonu .pievienoju visas garšvielas.Nokāšu buljonu lai nebūtu asaku un tad lieku tajā vārīties frikadeles vāru 30-35 min uz lielas uguns.Pievienoju želantīnu un vēl vāru 10 min uz lēnas uguns.Tad lieku frikadeles traukos pārleju ar buljonu lieku ledus skapī.Fantasiš.:))))
1.jūlijs 2009, 23:47 | links
 
Voblas gatavoju tā .zivis raudas pličus ašukus lieku sālāmā traukā kārta zivs kārta sāls.noturu 3 dienas līdz izveidojas sāls rosols .Jo lielākas zivis jo ilgāk jātur sālī Pēc tam sasālītās zivis lieku uz 6 stundām aukstā ūdenī.kad tas ir izdarīts karinu izdurot cauri astei lai liekā susla un vēdera saturs iztek cauri žaunām ārā .Parasti voblu gatavoju pavasarī ,kad nav mušu .tagad žāvējot lietoju marli ,lai mušas nesadētu oliņas.kāpuri jau neattīstās ,bet skats nepatīkams.Ar šo lietu nodarbojos nopietni tāpēc man ir uzmeisterots smalka sieta namiņš,kurā mušas netiek iekšā.
1.jūlijs 2009, 23:40 | links
 
kad zutis ir noķerts to ar karstu ūdeni noplaucē /tas gan attīra gļoti gan nobeidz zuti -termošoks/pesonīgi es daru tā pie galvas spurām taisu riņķa griezienu ,bet tikai lai tiktu pārgriezta āda.pēc tam ar knaibļu palīdzību aizķeru ādu un kā zeķi novelku zuša ādu nost/caur asti/kad tas ir izdarīts iztīru iekšas nogriežu galvu./Galvu nevāru/zuti sagriežu 4-5 cm garos gabalosun lieku katlā ūdeni uzleju 1-2 cm virs zuša gaļas masas.Sāls lauru lapa pipars vāru 30-40 min.pēc tam izņemu zuša gabaliņus no šķidruma un attīru no asakas.notīrīto gaļu lieku atpakaļ buljonā pievienoju nedaudz citronskābi un uz lēnas uguns vāru vēl 15-20 min.Tad sadalu gaļu traukos pārleju ar buljonu un lieku lai atdziest./vasaras laikā pievienoju nedaudz pārtikas želantīna lai lai proces notiktu 100%.kad atdzisis trauku ar galertu lieku ledus skapī nevis saldētavā.ādu ņemu nost lai nebūtu specifiskā dūņu smarža.galete iznāk tāda ,ka ķeizaram var uz galda likt Labu apetīti .:)))))
1.jūlijs 2009, 23:24 | links
 
Varbut kads varetu palidzet ar padomu,ka pagatavot zusu galertu?
1.jūlijs 2009, 21:36 | links
 
Kā taisa voblas?
10.jūnijs 2009, 14:32 | links
 
panem nokupini ar alksnu malku tikai netiiri zvinas nost pa vidu zivij ieper sali ar pipariem un kiplokiem var arii vegetu looti garsiigi beigaasss sanaak,vai uz grilla taadaaa pasaa veidaa.
3.maijs 2009, 08:40 | links
 
Sveiki!
Juus nevareetu ieteikt kaa garshiigi var pagatavot karuusu?
Jau ieprieksh, Paldies!
2.maijs 2009, 14:44 | links
 
Meženes,vimbas,ālanti iet kā lašveidīgie.
30.aprīlis 2009, 11:41 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager