Kūpinātavas

Labāk koka ! Padomā par sveķu līmes izgarojumiem...
24.marts 2013, 10:52 | links
 
Īpaši mitrumizturīgajam saplāksnim tā sarkanīgā līme ir indīga. Laminētās plaknes arī nevar būt nekas veselīgs.
24.marts 2013, 12:22 | links
 
Paldies par infu...tā jau arī domāju,ka nekas bio-eko-naturliš tur nevar sanākt,bet cmuki gan būtu...!!!:)))
24.marts 2013, 17:20 | links
 
Mazdrusciņ no savas pieredzes,kūpinātavu uzmeistaroju no laukakmeņiem-bija skeptiķi par kondensātu ,nepietiekošu karstumu utt. Bet izrādījās tīri nekas,tikai no sākuma jāuzsilda.
Veči par rūgtumu jums pateikšu vienu lietu,varbūt kāds pasmaidīs,bet pamēģiniet.Nekādus augļu kokus un alkšņus,bet gan kārklu un nebūs problēmu. No neticīgajiem cepums!!!
24.marts 2013, 18:32 | links
 
Mazdrusciņ no savas pieredzes,kūpinātavu uzmeistaroju no laukakmeņiem-bija skeptiķi par kondensātu ,nepietiekošu karstumu utt. Bet izrādījās tīri nekas,tikai no sākuma jāuzsilda.
Veči par rūgtumu jums pateikšu vienu lietu,varbūt kāds pasmaidīs,bet pamēģiniet.Nekādus augļu kokus un alkšņus,bet gan kārklu un nebūs problēmu. No neticīgajiem cepums!!!

Citreiz tā ar tik vajag...paša pieredze,no dzirdētā un redzētā ko paņem,paša čujs un loģika...!Un neviss vajag tā un tikai tā,jābūt tā un tikai tā...kā gribu tā daru,neviss vispārpieņemtie standarti!!!:)))


Ojis, 24.marts 2013, 18:32
24.marts 2013, 19:23 | links
 
Mazdrusciņ no savas pieredzes,kūpinātavu uzmeistaroju no laukakmeņiem-bija skeptiķi par kondensātu ,nepietiekošu karstumu utt. Bet izrādījās tīri nekas,tikai no sākuma jāuzsilda.
Veči par rūgtumu jums pateikšu vienu lietu,varbūt kāds pasmaidīs,bet pamēģiniet.Nekādus augļu kokus un alkšņus,bet gan kārklu un nebūs problēmu. No neticīgajiem cepums!!!

Citreiz tā ar tik vajag...paša pieredze,no dzirdētā un redzētā ko paņem,paša čujs un loģika...!Un neviss vajag tā un tikai tā,jābūt tā un tikai tā...kā gribu tā daru,neviss vispārpieņemtie standarti!!!:)))


Ojis, 24.marts 2013, 18:32

snipiens, 24.marts 2013, 19:23

Es ar experimentēju -iemet vecas pazoles vai ratu riepas un dūms tāds foršs melns Kā reiz lai Tosmariešus kūpinātu ;DDD
24.marts 2013, 22:14 | links
 
Vairāk kā 30 gadus atpakaļ vecs Dolessalas zvejnieks man ieteica-gribi skaistas,zeltainas zivis-kūpini ar sausiem kārkliem ! Toreiz daudz makšķerēju Sausajā Daugavā,kārklu mazajā saliņā bija papilnam ! Zivis izdevās ne tikai skaistas,bija arī gardas...
24.marts 2013, 23:36 | links
 
Ar mazo kūpinātavu (45L) ir tā, kā:
Zivtiņa gatavojās kādas 40 - 60 atkarībā no apkārtējās temperatūras un zivs izmēriem.
Tagad ražojam jaunu modeli, kas stabilāks, ertāks un kurā ir iespējams kūpināt ar vienu uzpildi līdz pat 3 stundām!
27.marts 2013, 18:08 | links
 
Tiem, kuriem radušās problēmas ar 200l kūpinātavu vilkmes trūkuma dēļ, dodiet ziņu - mēs konstatējām, ka ir vienai partijai ir projekta defekts - sprauga starp kurtuvi un liesmas slāpētāju ir pārāk maza un to ir nepieciešams palielināt, lai palielinātu vilkmi!
Nākotnē šo defektu plānojam pārvērst par efektu - padarīt šo spraugu regulējamu. Mūžu dzīvo mūžu mācies :)

Par nofleksēto skursteņa jumtiņu - kad kūpināšana iet uz beigām uzliec kaut ko uz tā, lai noslēgtu gaisa cirkulāciju un atstāj kūpinātavu, lai atdziest ar visu kūpinājumu - rezultāts ļoti labs!

Kondensāts skurstenī veidojas vēsākos laika apstākļos, esam piefiksējuši šo problēmu, kura risinās iekarot kādu trauciņu skurstenī, kas nenoslēdz skursteni, bet uztver pilošo kondensātu!

Rezumējot - ar pilnu atbildību pret mūsu klientiem, ja kas noticis, salūzis, nestrādā vai vienkārši vajadzīga palīdzība izdomāt kādu jaunu kūpināšanas recepti zvaniet - 29284179

http://www.draugiem.lv/abas.lv/
27.marts 2013, 18:23 | links
 
Redzēs kā sanāks ja mazāk ielikt visu...bet ja nesanāks-tad teikšu ka nav ko pirst un jātaisa sava.
30.marts 2013, 21:06 | links
 
Ko jūs te vīri cepaties par tām kūpinātavām, ja grib daudz, tas ir tirgum, tad jātaisa jau tāda lielāka. Bet dziesma jau nav par to. Vecoslaikos vīri kurināja un kūpīnāja ar viena veida malku (tādu kas der kūpināšanai), šodien to lietu daži dara savādāk. Tempratūru uztur ar jebkura veida kurināmo, dūmam matriālu izmanto attiecīgi pēc paša garšas un gribas.
Te ir tas saucamais buma mucas princips, bet neviens jau to neliek darīt bleķa mucā, ja negrib.
Man pašam ir laba ozolkoka kūpinātava, darbojas jau divus gadus, nesūdzos.
No sākuma zivtiņa uzsildās, nožūst, un tad tiek padots dūms, visu procesu vari vadīt kā gribi.
Arī cūkgaļu es tajā kūpinu, kaimiņi vairs nedo mieru.
Šis teksts nebij domāts manai pašreklāmai, un kūpinātavas pilnā komplektācijā nav lētas.
Bet ja kādam kas intresē, bildes ir manā albumā.
30.marts 2013, 21:34 | links
 
Pagājušo gadu kūpināju metāla kūpinātavā (bildes albumā), kaut kā tomēr nepatika tas rūgtums un kūpinātavas svīšana. Šogad domāju taisīt koka kasti kurai zem zemes ~1.5 attālumā tiks pieslēgta kurinātava. Varbūt ir kādi padomi no praktiskās puses tiem kas ko līdzīgu ir taisijuši ?
24.aprīlis 2013, 15:19 | links
 
Pagājušo gadu kūpināju metāla kūpinātavā (bildes albumā), kaut kā tomēr nepatika tas rūgtums un kūpinātavas svīšana. Šogad domāju taisīt koka kasti kurai zem zemes ~1.5 attālumā tiks pieslēgta kurinātava. Varbūt ir kādi padomi no praktiskās puses tiem kas ko līdzīgu ir taisijuši ?

tr222, 24.aprīlis 2013, 15:19


Laukos ir kūpinātava ar koka kasti, taisīta nu jau diezgan pasen. Kūpinātavu būvējām uz nogāzes - apakšpusē kurtuve izmūrēta no ķiegeļiem, no kurtuves iet ieslīpi keramiska caurule (kautkāda no drenāžas sistēmas) kas ierakta zemē, aptuveni 2m gara, kas iziet zem kūpinātavas pamatnes centra. Kūpinātavas pamatne - pa perimetru ķiegeļu bortiņš uz tā koka kaste - nu kautkas 1.2x1.2m. Sākumā secinājām ka pa daudz liels karstums sanāk un gaļa cepās - kamēr aizdegās :). Tad izdomājām ka virs caurules-dūmeņa izvada kūpinātavā jāizveido skārda panna - uz kuras pil visi tauki - nu jau bija labāk - tikai panna maita aizdegās. Pēc otrā ugunsgrēka secinājām ka koka kaste jātaisa viegli noņemama ar rokturiem pa malām, noņemt var viens cilvēks. Pēc tam pārbūvējām nedaudz kurtuvi, no kurtuves uz cauruli ceļā pamīšus iemūrējām divus ķiegeļus lai liesmas pa tiešo neskrietu caurulē bet sākumā garām vienam ķiegelim tad garām otram un tikai pēc tam uz kūpinātavu. Nu kautkā tā, tiesa viegli noņemamo koka kasti viegli vējš nogāž, kas notika kad vistiņas kūpinājām, tagat blakām stāv liels laukakmens ko var uz jumtiņa uzmest. Jumtiņš - dēļu klājs ar skārda segumu, nedaudz ieslīps un ar rokturi. Vieglāk jau būtu uztaisīt bildi tikai tik drīz uz turieni nebraukšu.
24.aprīlis 2013, 17:49 | links
 
1.5m ir drusku par iisu vajadzeetu vismaz 2m
24.aprīlis 2013, 22:51 | links
 
Sameistaroju koka kasti ar trubu zemē bet kaut kā tas dūms riktīgi negrib skriet pa trubu uz kasti, viss šaujās pa kurtuvi ārā. Cik lielam trubas slīpumam jābūt ?
7.maijs 2013, 08:46 | links
 
Lai kurināmās ierīces darbotos,tām jāuzsilst ! Vispirms iekurini ar sausu malku,tad pieliec priekšā kurtuvei skārda gabalu,atstāj šķirbu apakšā,kastei uzliec vāku ar šķirbu tālajā galā,ar šķirbām saregulē vilkmi. Kad kaste uzsilst liec zivis un mitru malku uz oglēm.Kūpinātavai jāstrādā arī ar pilnīgi horizontālu trubu.Skaties vai truba nav par mazu,200l mucai man bija 25reiz25cm truba.
7.maijs 2013, 09:12 | links
 
Zivis kūpinot ir jāatstāj 10 cm sprauga vākā ,lai dūms būtu sausāks Tādā veidā kūpinu visu veidu zivis Skaidas nelietoju un nemitrinu Kā dūmpagali izmantoju veselu ābeles vai alkšņa malkas pagali kuru pirms ielikšanas kuriņā pārcērtu uz pusēm

Zušus kūpinu vispār bez vāka

Brekšus līdz 1,5 kg pa muguru nedalu kūpinu veselus
7.maijs 2013, 10:08 | links
 
Zušiem obligāti jāliek mucas pagarinājums
7.maijs 2013, 10:09 | links
 

Brekšu novietošana mucā Zivis uz karsto kūpiņu nesāla pirms kūpināšanas ,bet pēc
Aukstai kūpināšanai sala pirms kūpināšanas
7.maijs 2013, 10:13 | links
 

asarus pēc ķidāšanas un pirms ievietošanas mucā kūpināšanai nosienu lai vēderiņi būtu ciet
7.maijs 2013, 10:15 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager