Kūpinātavas

Vai neglabāji siltumā? Tomēr ir nešpetni karsts laiks. Mes parasti marinējam ledusskapī. Pavasarī un rudenī - tad garāžā. Šķiet drošāk.

Manuprāt vistas tomēr ir jākūpina ap 130-150 grādiem. Gaļa paliek gaļa. Tā kā iebūvētie termometri mēdz būt ļoti dažādās vietās, tad bieži vien kas der kā recepte vienam var nederēt citam.
19.jūlijs 2010, 11:42 | links
 
Pirmo reizi sačakarēju vistas...bļ.....

Jautājums zinošākiem- kāda iemesla pēc varētu sabojāt kūpinatas vistas, kas pēc nokūpināšanas vispār nav ēdamas, garšo pēc riktīgi vecām....

varbūt tomēr karstums vainīgs, jo vistas pirku riktīgi svaigas ceturtdien.
Pirmo reizi pamēģināju pēc buma receptes.
Trēsdien uzvārīju marinādi, esenci nedabūju, bet uz trijām vistām uzliku divas pudelītes 9% etiķi, nu ta kā autors iesaka bik stiprāk un bik sāļāk kā gribētos, ceturtdien nopirku broilerus un zem sloga ieliku vistas marinādē un uz nakti atstāju virtuvē, nākošā dienā noņemu slogu samainu vistas vietām un prom uz pagrabu, kur ir vēsāks kā iekšā, un tad svētdien kūpināju aptuveni trīs stundas ap 70-80 grādos.
Nu vēl viena iespēja, ka sākumā kad ieliku vistas, es uz kādu pusstundu atstāju dāmas atbildīgās par temp. jo bija steidzami jāizbrauc nu un šīs kad sākās lietus bik nolaida temp uz kādi 40-50 moš tas varētu būt?

Ko jūs sakat? Vai par ilgu noturēts siltā telpā ( nu it kā marinādei vajadzētu palīdzēt) vai sākuma procesā tā liktenīgā pusstunda ar zemo temp
19.jūlijs 2010, 11:36 | links
 
par kūpināšanu un mērcēšanu- recepte
raudām un asariem nogriež galvas un izņem iekšas, nemazgā, liek ceplī, un kūpina gatavas( ieteicams pat nedaudz pārkūpināt, tad liek uz 1 minūti sālsūdenī( 2 ēd. karotes sāls uz 1 l ūdens), tad vēl bik apžāvē ceplī, gatavs. Tā daros ar Peipusa zivīm, ļoti garšīgi. Iesaku pamēģināt.
17.jūlijs 2010, 18:00 | links
 
Zivis nav jāmarinē šķidrumā, tā nav gaļa. Rūgtums bij no lapām. Palasi tepat vecākus komentārus, tur viss jau pateikts kā jādara
17.jūlijs 2010, 13:34 | links
 
Neviens tādas zaļas lapas neliek pie kūpināšanas, nav jau brīnums ka zivs ir rūgtas garšas, ari nekādas marinādes netaisa, zivi apsāla, apcukuro 3/1 , parējo pēc vēlēšanām liek klāt, piparus, dilles, ķiploku utt. Starp citu sāli un visu pārējo var likt klāt arī pēc kūpināšanas, daudzi uzskata ka tas ir pats pareizākais variants !
17.jūlijs 2010, 12:44 | links
 
Lapas zalas un ar tadu domu, ka tad jau dumins no pasa sakuma bus...
Pec tirisanas, sipolu un kiploku pievienosanas pieleju tikai +/- 20 gr udens lai tas viss labas savelkas
17.jūlijs 2010, 12:16 | links
 
Es ar ūdenī nesu nekad mērcējis.Ja zivi griežot pārdur žults pūsli,tad tas rūgtums tai vietā ir manāms.Bet ja mērcē,tad notikti iesūcas visā zivī
17.jūlijs 2010, 11:39 | links
 
Neesmu arī redzējis ka zivis pirms kūpināšanas ūdenī tur, tieši otrādi, citi pat nemaz neskalo pēc tīrīšanas, bet tikai noslauka !
17.jūlijs 2010, 11:30 | links
 
priekškam alkšņa lapas ? zaļas vai ?
17.jūlijs 2010, 11:28 | links
 
Jautajums
Vakar kupinaju asukus un gribu saprast KAPEC vini rugti sanaca???
Metode - ugunskura ieliku veco grilu, kuram apaksa zem restem saberu alksna malku.
- vai del ta, ka ari alksna lapas apaksa saliku?
- varbut starta temperatura bija par lielu?
- marinade neka rugta it ka nebij - sipols , kiploks, udens, sals...
17.jūlijs 2010, 11:24 | links
 
Vakar tika iemarinētas stingri vadoties pēc Buma receptes, šodien tiks kūpinātas...abas vistiņas ap 1.9kg...



p.s. turpinājums sekos
17.jūlijs 2010, 10:23 | links
 
Grādi bija xy... viņu zin cik, un kūpināju apmēram 2 stundas. Man tas kūpinātavas pasākums ir pagalam elementārs - krievu laika bleķa muca un pāris metri garš dūmu kanāls no kurtuves līdz mucai. Grādi un kūpināšanas ilgums ir uz "čuju". Laikam tāpēc arī sanāca bik par sausu, bet anyway garšoja super! :)
15.jūlijs 2010, 15:22 | links
 
pauls

un Tu viņu kūpināji 1-1.2st uz 70 grādiem!!!!????
15.jūlijs 2010, 11:38 | links
 
buma vistiņas tika izmēģinātas - sanāca super !!!
15.jūlijs 2010, 00:10 | links
 
to Bums-
pirmais etaps "marināde" tika izpildīta stingri pieturoties receptei... vienīgi plāns kūpināt 2-3 vistas, tāpēc marināde 2.5L... aromāts fantastisks!!!

P.S. turpinājums sekos...

14.jūlijs 2010, 23:44 | links
 
shonedeelj tiks kuupinaatas vistinjas peec buma receptes ;)
14.jūlijs 2010, 21:54 | links
 
pardon. :)




14.jūlijs 2010, 21:50 | links
 
Man ar tapusi kuupinaatava, tik biju piemirsis palieliities :D
------
saanskats

-----
ieksha, nu jau bik noteceejusi. taa metaala ripa, lai netek tauki trubaa :)

--------
te var redzeet attalumu no kuupinaatavas liidz kurtuvei

---------
kurtuve

14.jūlijs 2010, 21:48 | links
 
Čangals ar mītu rūkā - strašnāks par tjigru kūkā.
@(latgaliešu sakāmvārds) ... atvainojos :)
13.jūlijs 2010, 15:42 | links
 
Urmaas
Latgaļīši nav kreņģīgi, viss ok.
13.jūlijs 2010, 12:17 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager