Kūpinātavas

Tikko dabūju mazliet vējenes, gribu nokūpināt, bet nevaru izštukot- var vērt caur aci vai labāk kā zuti, apsiet ar striķi un pakārt?

spura, 6.jūnijs 2015, 14:12


Iesaku ielikt vēderos mazliet žāvēta speķa (lai būtu sulīgāka, pašas tauku tai zivij nepietiek), apsiet kā zuti un kūpināt uz restēm ar vēderu uz augšu.
Apmram tā (tie gan zuši): https://www.facebook.com/photo.php?fbid=361046130772395&set=pcb.361046230772385&type=1&theater
7.jūnijs 2015, 10:14 | links
 
Ok, paldies
Baigi astesgals neapžāvēsies?
6.jūnijs 2015, 14:50 | links
 
Tikko dabūju mazliet vējenes, gribu nokūpināt, bet nevaru izštukot- var vērt caur aci vai labāk kā zuti, apsiet ar striķi un pakārt?

spura, 6.jūnijs 2015, 14:12

Ja vērsi caur aci un būs liela t* tad ar garantiju, ka šamās atradīsi zemē. Es ieteiktu uz sieta.
6.jūnijs 2015, 14:15 | links
 
Tikko dabūju mazliet vējenes, gribu nokūpināt, bet nevaru izštukot- var vērt caur aci vai labāk kā zuti, apsiet ar striķi un pakārt?
6.jūnijs 2015, 14:12 | links
 
Vara stieple 1,5mm neko neturēs,visas zivis nobirs...Par traukiem-vara traukos pat zapti vāra,traukiem jābūt spožiem,noberztiem,jo indīga ir patina-varš palicis zaļš...(laikam vara sulfāts)

Arvids8, 5.jūnijs 2015, 19:55
lai labi garšo! ;)

Juurasbullis, 5.jūnijs 2015, 20:33

Es kūpinot renģes izmantoju koka irbulīšus(tipa šašlika iesmus),bet ne tos tieviņos kurus tirgo lielveikalos. Pērku tos "Gemosā" gan jau ir arī citur tādi ap 4-5mm diametrā.
5.jūnijs 2015, 22:19 | links
 
Vara stieple 1,5mm neko neturēs,visas zivis nobirs...Par traukiem-vara traukos pat zapti vāra,traukiem jābūt spožiem,noberztiem,jo indīga ir patina-varš palicis zaļš...(laikam vara sulfāts)

Arvids8, 5.jūnijs 2015, 19:55

lai labi garšo! ;)
5.jūnijs 2015, 20:33 | links
 
Vara stieple 1,5mm neko neturēs,visas zivis nobirs...Par traukiem-vara traukos pat zapti vāra,traukiem jābūt spožiem,noberztiem,jo indīga ir patina-varš palicis zaļš...(laikam vara sulfāts)
5.jūnijs 2015, 19:55 | links
 
cinkotus vai krāsainos stieņus nekādā gadījumā (smagie metāli), tikai dzelzs vai nerūsējošais.

Juurasbullis, 5.jūnijs 2015, 19:18


Bet kāpēc izmanto vara katlus virtuvē? Tur augstāka t°. Pirtī arī izmanto vara traukus.
5.jūnijs 2015, 19:22 | links
 
cinkotus vai krāsainos stieņus nekādā gadījumā (smagie metāli), tikai dzelzs vai nerūsējošais.
5.jūnijs 2015, 19:18 | links
 
Gribu uz vara stieples uzmaukt reņģes, 1.5 mm pietiks resnuma? No kabeļa ņemšu. Stieple stāvēs uz 4 armatūras stieņiem, starp tiem 20 cm.
5.jūnijs 2015, 19:06 | links
 
Pieredzējis zvejnieks: "Reņģes jākūpina divarpus līdz trīs stundas, butes – trīs līdz četras stundas. Jo dūmnamiņš pilnāks, jo ilgāk."

40 min. žāvēju +40-50 °, tad 2 h kūpināju, vidējā bija +70-80°. Bija vienu mirkli +120 °, atvēru vāku, ļoti ilgi krita t°, iemetu kļavu lapas - ātrāk nokrita t°. Žāvēju ar sausu alksni, kūpināju ar sausu alksni un slapju liepu, nedaudz ābeļu zari. Obligāti jāliek slapja malka, tad t ° vienmērīgāka, un augstu neceļas. Ilgāk par 10 min. nedrīkst būt prom.

Iebēru bļodā sāli, bet nesamaisīju, kur bija sāls gabaliņi, ne visai garšīgas reņģes bija, kur bija sāls, bet ne gabaliņu - garšīgas, kur nebija sāls garšoja normāli. Secinājums: var pielikt sāli pirms kūpināšanas, bet ļoti maz, un jāsamaisa zivis. Labāk 2.5 h kūpināt.

Tagad ēdu ar alu.

Bildes: http://www.bildites.lv/images/19ir1ec1o5tpi37ep7x4.jpg
http://www.bildites.lv/images/em2r1gar1392k0d21w3.jpg
http://www.bildites.lv/images/fbaz3zn49990zrfz4cig.jpg

Saimniekiem teicu, ka kūpināju vistu, ka viņi var iedot vistu vai zivis, izkūpināšu - noklusēja. Varbūt nedrīkst kūpināt? Kūpinātavā daudz var salikt, nav izdevīgi maz kūpināt. 1.5 groza malkas aizgāja.
5.jūnijs 2015, 18:53 | links
 
Vēlos paprovēt reņģes un lucīšus nokūpināt, kādā karstumā un cik ilgi būtu optimāli?
5.jūnijs 2015, 13:36 | links
 
Atradu Depo gaļas termometru 3.59 eiro 100°, ar ļoti garu stieni 120 °, bišķiņ dārgāks.
25.maijs 2015, 18:21 | links
 
Visdrīzāk ka par maz karstuma. Vistām vajag kā minimums 70°, bet labāk visi 80°C. Vispirms bez produkta kārtīgi izkurināt lai uzsilst, tad kūpināšanas procesā pēc iespējas mazāk virināt vāku.
21.maijs 2015, 16:06 | links
 
Veikalā pirktas. Trekni stilbi sanāca. Savi broileri vēl aug. Gribu līdz tam laikam iemācīties kūpināt.
21.maijs 2015, 15:15 | links
 
Tev kkādas kreisās vistas nav? Izskatās pēc uzpūstām superlētajām. No tām nekas garšīgs nesanāk.
21.maijs 2015, 14:38 | links
 
 
Caurule 3 m gara.

Alex, 20.maijs 2015, 22:03


Tas nebūtu nekas, kā kurtuve izbūvēta? Vienkārša bedre, vai kas īpašs?
20.maijs 2015, 22:09 | links
 
Caurule 3 m gara.
20.maijs 2015, 22:03 | links
 
Nu vistai 3h tas būtu normāli, bet nu kā kuram tā recepte, ja lietus līst kūpināšanas laikā tad sūdīgāk ir.
Es liktu vairāk zarus, kūpinot produkts var mainīt formu un nokrist. arī nokurināties tie var. Sietu no metāla var uzlikt uz armatūras.
Ir jāpieskata, lai nebūtu tā, ka izkuras un jākur pa jaunu, produkts atdziest, tam atkal jāuzsilst. Jācenšas vienmērīgi kurināt pēc uzkarsēšanas. Vistai var dot vairāk t° kā zivīm. Un tas būtu arī labāk, manuprāt.
Sāls izvelk ūdeni no gaļas, labāk tad papildus uzbērt pirms beigām kādu pusstundu. Zivīm līdz ar beigām.
Nu varbūt vēl kāds ar savām domām padalīsies. Bet ar to vilkmi tad kaut kas nav riktīgi ja ilgi jāiekur.
20.maijs 2015, 21:50 | links
 

Pievieno savu atbildi

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu atbildi!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager