Muļķīgi ir apgalvot nezinot.
RaimisD, 5.septembris 2024, 18:02
Tu iepriekš minēji, ka ar šo auklu plivini Ridžus un 2,5 collu krenkus, par Rudru un kāta testu neko neminēji. Man vienkārši prātā nevarējaienākt, ka copmanis "ar stāžu" mētā 7 gramīgo Ridžiņu un 30 gramīgos mānekļus ar vienu kātu :P Tā kā šeit ir Babītes ezera sadaļa un cilvēki, kuri uzsāk spiningošanas gaitas jautā info par optimālu komplektu, lai varētu komfortabli copēt tajā skaitā arī šajā ezerā, tad joprojām uzskatu, ka PE 1.0 aukla šim ezeram nav piemērota (ja vēlas izmantot mānekļus līdz tiem pašiem pieminētajiem 30 gramiem) - pirmkārt jaunais censoņa sākumā saskarsies ar bārdu vai nelaikā aiztaisīta lociņa problēmu un pazaudēs mānekli, otrkārt bieži ar spēku būs jāvelk zāļu mučkuļi vai zivs, kura iegājusi zālēs, treškārt iemetiena attālumam šajā ezerā nav būtiska nozīme, ja mētā mānekļus svara diapozozā līdz 30 gramiem. Tas, ka tev ir savs viedoklis, to es jau sapratu, izmainīt to nevaru un vēlmes tādas nav;) Smalkai auklai nozīme ir Daugavā, kad džiga vai Dropšota tehnikā pavasarī ķer zandartus no krasta zam Ķeguma HES - tad man ar savu PE 1.5 jāliek 20 gramu džiggalva, kamēr blakus ar smalkāku auklu var kabināt 10 :)) Vai arī mikrodžiga tehnikā, kad pavasarī met 5 g džigiņu no krasta un starpība atālumā starp auklu PE 0.3 un PE 0.4 veido nozīmīgus 5 metrus :)
5.septembris 2024, 18:35 | links