Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Alūksnes novada pašvaldība, Evita APLOKA | 13.februāris 2012, 12:11 | 2 komentāri | 1257 skatījumi

Veclaicenē sacentīsies Igaunijas un Latvijas žibulētāji

18. februārī Alūksnes novada Veclaicenes pagasta Ilgāja ezerā notiks jau trešās zemledus makšķerēšanas sacensības „Ilgāja zivtiņa”, kurās Latvijas un Igaunijas žibulētāju komandas izcīnīs ceļojošo kausu.

Zemledus makšķerēšanas sacensības noritēs no pulksten 12 līdz 14, bet reģistrēties tām sacensību vietā varēs jau no pulksten 11 līdz 11.30. Ir iespējama arī iepriekšēja pieteikšanās, zvanot pa tālruņiem 64329028 vai 28381507 organizatoru pārstāvim Jānim Dambim. Sacensību starts būs Ilgāja ezerā pie ezera saliņas.

Zemledus makšķernieki sacentīsies individuālā konkurencē. Ceļojošo kausu iegūs tās valsts makšķernieki, kuru vidējais loms uz vienu makšķernieku būs lielāks. Kauss gadu glabāsies attiecīgās valsts pierobežas pagasta pārvaldē - Veclaicenē vai Varstu. Jāteic, ka pagājušajā gadā lielāks loms bija Latvijas makšķerniekiem.

Jāņem gan vērā, ka sacensību dalībniekiem vecumā no 16 līdz 65 gadiem, izņemot invalīdus, jāuzrāda derīga makšķerēšanas karte. Sacensībās būs arī simboliska dalības maksa – 1 lats jeb 1,42 eiro.

Zemledus makšķerēšanas sacensības, kas nu jau kļuvušas par tradīciju un pulcē gan igauņu, gan latviešu žibulētājus, tiek rīkotas ar mērķi veicināt Latvijas - Igaunijas pierobežā dzīvojošo cilvēku sadarbību, popularizēt tūrismu pierobežā esošajos Kornetu - Peļļu un Paganamaa dabas liegumos, zemledus makšķerēšanu kā veselīgu un aktīvu sporta un atpūtas veidu un vērst sabiedrības uzmanību vides un sociālajām problēmām pierobežā, kā arī noteikt labākos zemledus makšķerniekus.

Tā kā pasākums notiek uz ezera, kas atrodas Latvijas un Igaunijas teritorijā, ikvienam tā apmeklētājam obligāti līdzi jābūt derīgai pasei. Ceļš uz sacensību vietu būs apzīmēts ar norādēm, sākot no Kornetu ciema.

Sacensību laikā bērni un arī pieaugušie, kuri nepiedalīsies zemledus makšķerēšanas sacensībās, varēs iesaistīties dažādās stafetēs un spēlēs, līdz var paņemt arī ragaviņas, jo būs iespēja vizināties no kalna.

Ikvienam sacensību dalībniekam un līdzjutējam jāpaņem līdzi arī sava krūzīte, karote un šķīvis, lai varētu nobaudīt Ilgāja ezera krastā vārīto tēju un zivju zupu.

Sacensības rīko Veclaicenes pagasta pārvalde, biedrība „Veclaicenes Avotiņš”, Igaunijas Republikas Krabu ciema biedrība.

 
 
[2] Komentāri | dilst | aug
 
arsiks

Kādas sacensības!!!

Sestdien visiem kārtīgiem copmaņiem jāiet uz balsošanu,savādak var iznāk ka maizīte pēc 18.februāra būs jāsauc par hļebu.:(

14.02.12 Atbildēt | Ziņot 0
..Aivis..

Pārlasi vēlreiz cītīgāk- sacensības no 12-14, ta ka tur var nobalsot piecreiz paspēt:D

16.02.12 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager