Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
www.kasjauns.lv | 24.februāris 2012, 12:21 | Komentēt | 525 skatījumi

Carnikavas nēģim par godu top muzejs Gaujas krastā

Carnikavā uz pussalas starp Gauju un Vecgauju pašlaik tiek celta guļbūve – Brīvdabas muzejā esošās zvejnieku mājas kopija, kurā tiks izveidots Carnikavas Novada muzejs, kurā goda vietā tiks celts Carnikavas nēģis.

Pašlaik būvējam novada muzeju Gaujas krastā. Zvejniecība ir Carnikavas neatņemama sastāvdaļa. Kopā ar uzņēmējiem plānojam tur atvērt zivju restorānu. Turpat nēģus arī ceptu, bet muzejā varēs apskatīt visu, kas saistīts ar šo procesu,” „Rīgas Apriņķa Avīzei” teica Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica.

Muzejs atradīsies guļbūvē, kas top pēc vēsturiskiem zīmējumiem, jo Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā atrodas īsta zvejnieku māja no Carnikavas, kurai nedaudz samazinātā veidolā plānots atdzimt muzeja vajadzībām. Interesanti, ka vēsturiskā ēka senos laikos atradusies turpat, Gaujas otrā krastā. Muzeju plānots atklāt jau šogad augustā - tradicionālo Nēģu svētku laikā.

Muzejs top uz pussalas starp Gauju un Vecgauju, bet turpat blakus ir arī piestātne, kur ik dienas zvejnieki izceļ savu lomu. „Ja būs tūristi, arī zvejniekiem radīsies lielāka interese iepazīstināt viņus ar savu darbu,” uzskata Carnikavas domes Attīstības un plānošanas nodaļas vadītājs Edgars Pudzis.

„Šogad budžetā esam paredzējuši arī līdzekļus, lai organizētu metu konkursu zivju tirgum Carnikavā. Tad, sadarbojoties ar citām piejūras pašvaldībām, varētu šajā vietā tirgot zivis, jo pašlaik nezinātājs Carnikavā nēģus nemaz nevar tik viegli nopirkt. Tāpat Saulkrastos ir zvejnieki, kas labprāt tirgotu svaigas zivis,” stāsta Daiga Jurēvica.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager