Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Leta; TVNET | 28.februāris 2012, 15:28 | Komentēt | 589 skatījumi

Strauja ūdens līmeņa pazemināšanās

Aizvadītajā diennaktī Bārtā un Ventā notikusi strauja ūdens līmeņa pazemināšanās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija. Bārtā ūdens līmenis diennaktī pazeminājies par 32 līdz 56 centimetriem, bet Ventā - par četriem līdz 53 centimetriem.

Ūdens līmeņa paaugstināšanās ar intensitāti viens līdz 14 centimetri diennaktī bija vērojama Daugavā posmā no Piedrujas līdz Vaikuļāniem, Aiviekstē, Ogrē un Lielajā Juglā, savukārt pārējās upēs līmenis pārsvarā pazeminājās.

Latvijas upes pārsvarā klāj ledus sega. Vietām ledus segā ir lāsmeņi, zem ledus vižņi. Straujākos upes posmos ledus sega ir nepilna..

Zemgales un Kurzemes upēs ledus daudzviet ir pacelts, vietām ledus ir nogrimis un ūdens tek pa ledus virsmu. Aizvadītās nedēļas nogalē Kurzemes upēs un Zemgales upju augštecēs daudzviet nelielos posmos notika ledus sakustēšanās, tāpēc upēs mijas vaļēji posmi un nelieli ledus sablīvējumi..

Tuvākajās dienās Latgales un Vidzemes upju notece lēni samazināsies..

Hidrologi prognozē, ka marta pirmajās dienās Kurzemes un Zemgales upju notece samērā strauji palielināsies un ūdens līmenis paaugstināsies. Kurzemes upju straujākajos posmos un Zemgales upju augštecēs iespējama ledus iešana nelielos posmos

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager