Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Jolanta Vaido-Zālīte; Ziemeļlatvija.lv | 6.marts 2012, 13:14 | 1 komentārs | 814 skatījumi

Sacenšas copmaņi: Sacensību gars vai vaļasprieks.

Pirmajā marta sestdienā, kad saule spīdēja spoži un šķita, ka pavasaris klāt un uz ledus atrasties nevajadzētu, Raiskuma ezers izvilināja Pārgaujas novada iedzīvotājus, kurus savstarpēji vienoja vaļasprieks- zemledus makšķerēšana. Daži bija pulcējušies, lai baudītu saulaino dienu patīkamā nodarbē, savukārt citi nenoliedza, ka gribētu arī uzvarēt.

Šogad pie laivu bāzes pulcējās četrdesmit viens bļitkotājs, kurš bija apņēmības pilns mesties uz ledus un trijās sacensību stundās izvilkt savu lielo lomu. Tomēr daudzi atzina, ka ziemā Raiskuma ezerā lielas zivis neķeroties, vairāk tiek ķerts uz daudzumu.

Sacensību jaunākais dalībnieks deviņgadīgais Artūrs Ozolzīle makšķerē jau no mazas bērnības un šad tad sanāk pat labāk, kā jau pieredzējušiem makšķerniekiem. Uz sacensībām viņš ieradies ar mammu un tēti. Artūra mamma Daiga Bērziņa atzīst: „Pagājušogad, pateicoties Artūram, izdevās iegūt komandu kopvērtējumā otro vietu."

Vairāki makšķernieki savu veiksmes vietu nemaina jau vairākus gadus. Arī komanda „Trīs runči", kuru pārstāvēja Nauris Palavinskis, Jānis Kazerovskis un Aldis Rudzītis, šogad izvēlējušies jau izmēģinātu vietu. „Piedalamies katru gadu un vienmēr esam pirmajā trijniekā," pieredzē dalījās Nauris Palavinskis. „Nav nozīmes vietai, galvenais, lai ķeras!"

Šogad kopā saķerti 26.033 kg, kas salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir gandrīz par četriem kg mazāk. Arī salīdzinot lielākos gūtos viena makšķernieka lomus, var secināt, ka zivis šogad bijušas makšķerniekiem labvēlīgākas. Iepriekšējā gada labākais rezultāts 1.425 kg bija Leldei Polei, savukārt šogad Pēteris Kalniņš ierindojās kopvērtējuma pirmajā vietā ar savu guvumu 2.380 kg.

Komandu kopvērtējumā pirmā vieta šogad komandai „Trīs runči", otrā vieta „Mailīte", trešā vieta „Barakuda".

 
 
[1] Komentāri | dilst | aug
 
makis

diemžēl es paliku ceturtais gan individuāli gan komandās !!

08.03.12 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager