Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Ingrīda Kraukle 16.04.2012, Ziemeļlatvija.lv | 25.aprīlis 2012, 13:11 | 4 komentāri | 1587 skatījumi

Slēgs līgumu par Burtnieku ezera un zemes zem tā nodošanu valdījumā pašvaldībai

Latvijas Republikas Zemkopības ministrijas Valsts sekretāre Dace Lucaua un Burtnieku novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Leitis oficiāli noslēguši līgumu par valsts nekustamā īpašuma - Burtnieku ezera un zem tā esošās zemes nodošanu pašvaldības valdījumā.

Dokumenta parakstīšana notika Burtnieku pagasta kultūras centrā, un tajā piedalījās arī Zemkopības ministrijas Zivsaimniecības departamenta direktors Normunds Riekstiņš.

Ministrija nodod un pašvaldība pieņem valdījumā valsts nekustamo īpašumu - Burtnieku ezeru un zem tā esošo zemi 3966,25 ha kopplatībā ar mērķi apsaimniekot valsts īpašumā esošo Burtnieku ezeru, nodrošināt tā ilgtspējīgu pārvaldību, lai efektīvāk izmantotu pieejamos dabas, cilvēku un materiālos resursus.

Tāpat arī plānots palielināt ezera piekrastes un blakus esošo novadu iedzīvotāju labklājību, kā arī nodrošinātu vides, jo īpaši zivju krājumu saglabāšanu un ilgtspēju. Pašvaldības uzdevums turpmāk būs nodrošināt teritorijas labiekārtošanu, zaļo zonu ierīkošanu un uzturēšanu, kā arī noteikt kārtību, kādā izmantojami publiskā lietošanā esošie ūdeņi tajās jomās, kuras nav regulētas ar normatīvajiem aktiem.

„Burtnieku ezera pārņemšana valdījumā mums kā pašvaldībai nozīmē iespēju kvalitatīvāk veikt tā apsaimniekošanas politikas realizāciju, kā arī dažādu vides aizsardzības, bioloģiskās daudzveidības saglabāšanas un infrastruktūras attīstības projektu realizāciju. Lai varētu piesaistīt Eiropas Savienības fondu pieejamo finansējumu, pašvaldībai jābūt ezera īpašniecei, tiesiskajai valdītajai vai nepieciešams nomas līgums ar zemes īpašnieku.

Tāpēc šis solis - ezera nodošana pašvaldības valdījumā - bija ļoti svarīgs, lai varētu sekmīgāk plānot un īstenot ezera attīstīšanu un uzlabošanu," paskaidroja Burtnieku novada pašvaldības dabas resursu nodaļas vadītājs Raimonds Indrāns, uzsverot, ka šī ir pirmā publiskā ūdenstilpe un zeme zem tās, kuru valsts nolēmusi nodot kādai pašvaldībai valdījumā.

Burtnieku ezers ir ceturtais lielākais ezers, un tas pilnībā atrodas Burtnieku novada teritorijā. Tajā ir bagātīgi zivju resursiem un ļoti iecienīta rūpnieciskās zvejas, makšķerēšanas, aktīvās atpūtas un ūdenssporta vieta. Zemes ap Burtnieku ezeru pieder 90 īpašniekiem, tai skaitā arī Burtnieku novada pašvaldībai.

 
 
[4] Komentāri | dilst | aug
 
Ruu
Ruu :

redzeesim,redzeesim kas no taa visa sanaaks

27.04.12 Atbildēt | Ziņot 0
jeeska

Sen jau ir noslēgts

28.04.12 Atbildēt | Ziņot 0
Ruu
Ruu :

bet to licenzhu naudinju,ai kaa gribeejaas

28.04.12 Atbildēt | Ziņot 0
lidacinas

taga konkretai pashvaldibai bus tiesibas atlaut/neatlaut tiklus vai vadus :( izklausas diezgan bedigi

30.04.12 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager