Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Žurnāls Copes Lietas | 2.janvāris 2013, 10:01 | Komentēt | 1010 skatījumi

Lasiet žurnāla Copes Lietas 2013.gada janvāra numurā - Mācamies no čempioniem

Latvijas bļitkotāji ir vieni no spēcīgākajiem pasaulē. Mūsu komanda regulāri ieņem godalgotas vietas pasaules čempionātos, bet Pēteris Lideris un Rita Verza-Grabovska ir bijuši pasaules čempioni individuālajā vērtējumā, piedevām Pēteris šo titulu izcīnīja divas reizes, kas ir fenomenāls rezultāts.

Aukliņa

Parasti bļitkotāji ziemā izmanto auklas, kuru diametrs ir robežās no 0,10 līdz 0,15 mm un aukla ar diametru 0,08 mm jau skaitās suppertieva, turpretī sportisti izmanto aukliņu, kuras diametrs ir 0,04 līdz 0,08 mm un 0,08 jau skaitās ļoti resna aukla.

Izrādījās, ka tievā aukla, kuru izmanto sportisti, kardināli atšķiras no parastajām auklām ar maziem diametriem.

Gandrīz visi sportisti, izņemot zviedrus, sacensībās izmanto parastas ziemas makšķerītes, tā saucamās balalaikas...

Tālāk viņš sagatavoja sardziņu. Izrādījās, ka sportisti atšķirībā no tiem...

Mormiškas

Par to, kādas konkrēti mormiškas ir tās labākās, lielākā daļa mūsu sportistu tik atklāti nemaz nerunā. Bija skaidrs, ka, ja es gribu izmēģināt ziemas copi uz sportista makšķerīti, arī mormiškai ir jābūt īpašai, tādai, uz kuru copē pasaules labākie bļitkotāji.

Bez Minaiļenko mormiškām daudz tika dzirdēts par tīra zelta mormiškām. Izrādās, ka tīrs zelts ir ļoti smags un, atšķirībā no volframa, ļoti plastisks materiāls, tāpēc no tīra zelta ir iespējams izgatavot jebkuras formas mormišku un tās būs tikpat smagas kā volframenes.

Barotava, ledus urbis un kaste

Lai iztiktu ar daudz mazāku motiļu daudzumu, piemēram, ar simts gramiem motiļu, kuri tiek izlietoti iebarošanai, ir jāņem ...

Kas attiecas uz ledus urbjiem, tad sportistiem pret tiem ir īpašas prasības...

Par Pētera Lidera ledus urbi...

Taktika

Sportistiem makšķerēšanas taktika ir ļoti svarīga un viņi tai veltī īpaši daudz uzmanības. Tā, piemēram, vienā no pasaules čempionātiem, kurā Pēteris Lideris otro reizi uzvarēja, biju liecinieks tam, kā vienas konkurentu komandas treneris pieprasīja savas televīzijas operatoram uzfilmēt konkrēti katru Pētera soli un kustību visu sacensību garumā...

Praktiskā cope

Sākumā, tieši kā Pēteris Lideris pasaules čempionātā, izurbu kādus četrus āliņģus un visus tos pēc kārtas iebaroju ar motiļiem.... Tad, noskopojos un ...

Par to visu Valdis Holbergs 34 lpp.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager