Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Dina Belta, | 5.janvāris 2013, 14:37 | Komentēt | 517 skatījumi

Stinšu ķērājus noteikumi nekavē

Lai arī makšķerēšanu ostas teritorijā liedz Liepājas saistošie noteikumi, stinšu makšķerniekus tas nesatrauc. "No rīta sieva iet uz darbu, es nāku uz darbu šeit," pasmejas liepājnieks Aleksandrs.

Stintes, kuru sezona sākās jau decembrī, ar katru gadu nāk mazāk, bet tomēr ir, saka Aleksandrs. Vīrs ar abām makšķerēm apmeties kanālmalā starp zvejas kuģiem un Jūras spēku piestātni. "Būs jau atkal," viņš rāda, ka pagaidām loms vēl nav liels.

Liepājas ostas teritorijā, arī Tirdzniecības kanālā līdz Tramvajtiltam makšķerēt ir aizliegts, norāda Liepājas SEZ pārvaldes pārstāve Līga Ratniece-Kadeģe. Grozījumi Liepājas domes saistošajos noteikumos "Par licencēto makšķerēšanu Liepājas pilsētas Tirdzniecības kanālā no dzelzceļa tilta līdz Loču tornim" veikti 2010. gadā, pamatojums – tas palīdzētu izvairīties no cilvēku drošībai un kuģošanai bīstamām situācijām. Grozījumus rosinājusi SEZ pārvalde. Makšķerēt drīkst no Tramvajtilta līdz dzelzceļa tiltam.

Aleksandrs gan paliek pie sava: makšķerēt te nav liegts, toreiz tracis bijis te sabraukušo lietuviešu neadekvātās uzvedības dēļ, viņi par daudz lietojuši alkoholu un mēslojuši uz ledus un krastmalā.

Ja makšķernieki ir klusi un mierīgi, tad jau tas netraucē, SEZ pārstāve atbild, kāpēc makšķerniekiem tomēr atļauj kanālā makšķerēt. "Protams, pievēršam uzmanību. No pirmdienas sadarbībā ar ostas drošības dienestu darīsim to vēl vairāk," saka Pašvaldības policijas pārstāvis Kaspars Vārpiņš. Taču vispirms esot jāizpēta normatīvo aktu bāze, jo runa nav tikai par saistošajiem noteikumiem, bet arī par citiem ar šo jomu saistītiem likumdošanas aktiem. "Galvenais ir izglītot, nevis sodīt," piebilst K. Vārpiņš. Līdz šim policijas rīcībā neesot informācijas par stintenieku nodarītiem pārkāpumiem.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager