Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
LETA | 14.janvāris 2013, 15:25 | 3 komentāri | 2746 skatījumi

Plaužu ezeru nodos Ogres novada pašvaldības valdījumā

Ņemot vērā pašvaldības lūgumu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija nodos Ogres novada pašvaldības valdījumā Plaužu ezeru, vakar nolēma valdība. Kopējā nekustamā īpašuma platība ir 95,6 hektāri.

Pašvaldība bija lūgusi nodot tās valdījumā arī Lobes un Pečora ezeru un zemi zem tiem, skaidrojot, ka, neesot īpašniekam, valdītājam vai nomniekam, tai nav iespēju efektīvi piesaistīt Eiropas Savienības fondu līdzekļus dažādu projektu realizācijai.

Taču Pečora ezers 102,6 hektāru platībā jau nodots Zemkopības ministrijas VAS "Latvijas Valsts meži" pārvaldīšanā un apsaimniekošanā. Savukārt pret Lobes ezera nodošanu Ogres novada pašvaldības valdījumā iebildusi Kokneses novada dome, kura izteikusi priekšlikumu sadalīt ezeru starp novadiem, nosakot robežu pa ezera vidu.

Pamatojoties uz valsts SIA "Latvijas Vides, ģeoloģijas un metroloģijas centrs" pieejamajiem izpētes materiāliem par Plaužu ezeru, konstatēts, ka tas aizvien vairāk aizsērē un aizaug, kas izraisa augu valsts izmaiņas tajos. Samazinoties ūdens slāņa biezumam un pūstot atmirušajiem augiem, samazinās slāpekļa daudzums ūdenī, kas izraisa zivju slāpšanu. Iztīrot un sakopjot Plaužu ezeru, tiktu atjaunota augu valsts, palielināts ūdens slāņa biezums un saglabāti zivju resursi. Sakoptajā un iztīrītajā ezerā varētu organizēt zivju audzēšanu, komercmakšķerēšanu, rūpniecisko zveju un rekreācijas pasākumus, kas pozitīvi ietekmētu Ogres novada attīstību, nodrošinātu ilgtspējīgu zivsaimniecības attīstību, cilvēku labklājības pieaugumu piekrastē un citos lauku rajonos un vienlaikus garantētu zivju krājumu saglabāšanu, norādīts valdībai iesniegtajos dokumentos.

Valdība lēma, ka VARAM Plaužu ezeru nodos Ogres novada pašvaldībai ar mērķi nodrošināt ezera ilgtspējīgu apsaimniekošanu un pārvaldīšanu, izmantot ezera ūdens resursus, zemi zem ezera, zemes dzīles un derīgās īpašības u.c.

Ogres novada pašvaldībai noteikti arī pienākumi un ierobežojumi. Piemēram, jebkura veida būvniecībai vai būvju izvietošanai ezerā būs jāsaņem ikreizēja Ministru kabineta atļauja, izņemot atsevišķu Aizsargjoslu likumā atļautu būvniecību un darbības, bet, iznomājot ezeru un zem tā esošo zemi, būs jānodrošina brīva pieeja ezeram kā publiskajai ūdenstilpei.

Ja ezers netiks izmantots noteikto mērķu īstenošanai, tas būs jānodod atpakaļ valstij.

Attiecībā uz Lobes ezeru tika uzklausīti abu pašvaldību pārstāvji, taču vienošanās netika panākta. Pašvaldības tiek aicinātas turpināt dialogu.

 
 
[3] Komentāri | dilst | aug
 
Frenks

Plaužu ezers vēl ir dziļš .Vietām 10 - 11m. Tur vēl nav tik traki . Bet Pečora ezerā līmeni uztur bebri . kuri ir aizdambējuši izteku uz M. Juglas upi . Tādējādi neļaujot zivīm izslāpt arī ziemā. Dažus gadus atpalaļ , kāds vietējais iedzīvotājs šo bebru dambi pavasarī, zivju nārsta laikā izjauca.Ūdens ezerā nebija visu vasaru. Ne visur varēja pabraukt ar laivu.Jā, šis ezers ir aizaudzis ar sapropeli 4-5m biezumā

24.01.13 Atbildēt | Ziņot 0
bin-laden

kāds ir ledus uz doto brīdi uz plaudinieka? cik biezs, vai var uziet?

19.02.16 Atbildēt | Ziņot 0
krumujancis

Kur tad kantoris ''Mēs zivīm'' ? Cik zinu arī bija pieteicies par ezera saimniekiem.

20.02.16 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager