Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
V.Piļščikovs | 25.februāris 2013, 19:45 | 1 komentārs | 1193 skatījumi

Līvānu novada atklātais tautas klases čempionāts zemledus makšķerēšanā.

Zemledus makšķerēšana 24.februārī Līvānu novada Silavu ezerā norisinājās Līvānu novada atklātais tautas klases čempionāts zemledus makšķerēšanā. Šogad sacensības dalībniekos izraisīja vēl nebijušu interesi.

Cīnīties par Līvānu čempiona titulu ieradās 63 dalībnieki, kas uz Līvāniem ceļu bija mērojuši no Rīgas, Ikšķiles, Ogres, Kokneses, Balviem, Jēkabpils, Rēzeknes, Daugavpils, Kalsnavas, Ļaudonas, Mētrienas, Krāslavas, Aglonas, Preiļiem, Rudzātiem, Turkiem, Rožupes un, protams, no Līvāniem. Pieaugušo grupā startēja 57 un jauniešu grupā-7 makšķernieki. Pirms sacensību starta signāla dalībnieki nostājas uz svinīgo līniju. Sacensību galvenais tiesnesis Viktors Piļščikovs deva īsus norādījumus par sacensību gaitu. Novēlot viens otram „ne asakas” dalībnieki devās uz ezera ledus.

Atskanot starta signālam ledū ieurbās desmitiem ledus urbju zobi, kas liecina par dalībnieku apņēmību tikt pie kārotā loma. Beidzot arī ezers tiek pie savas skābekļa devas, kura tam šai laikā ir tik nepieciešama. Dalībnieki ik pa brīdim atgādina vienu lielu kustīgu mākoni, kas tikai viņiem zināmu iemeslu dēļ pārvietojās no viena ezera krasta uz otru. Saule visus lutināja ar saviem pavasara siltuma mirkļiem un laiks ritēja nemanāmi. Vēl mirklis un krastā jau atskan sacensību beigu signāls.

Kamēr norisinājās duelis starp dalībniekiem un ezera iemītniecēm, krastā uz ugunskura vārījās karsta zivju zupa. Pēc rezultātu apkopošanas un zupas nobaudīšanas sākas veiksmīgāko dalībnieku apbalvošana.

Pieaugušo konkurencē 1. vieta Sergejam Pavlovam no Jēkabpils (1,680kg), 2. vieta Raimondam Kinertam no Ogres (1,140kg), 3. vieta Jurim Nagainim no Ogres (1,120kg). Jauniešu grupā 1. vieta Matīsam Zalānam no Līvāniem (0,930kg), 2.vieta Artūram Bjalkovskim no Turkiem (0,760kg), 3.vieta Elvim Veiguram no Līvāniem(0,640kg). Sacensībās piedalījās piecas daiļā dzimuma pārstāves, kas tika apbalvotas ar organizatora balvām, termokrūzēm. Paldies dalībniekiem par sacensību apmeklēšanu un visiem „ne asakas”. Paldies sacensību galvenajam tiesnesim Viktoram Piļščikovam par sacensību prasmīgo organizēšanu, par vienmēr garšīgo zupu. Paldies ezera īpašniekam un „ glābšanas brigādei” Uldim Mališevam un Andrim Kundziņam.

 
 
[1] Komentāri | dilst | aug
 
Peks
Peks :

pirmo 5 cinieku varējāt ielikt ne tikai uzvarētājus.lai citi zin uz ko tiekties un cik pietrūka pārējiem līdz godalgotām vietām.

25.02.13 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager