Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Žurnāls Copes Lietas | 28.februāris 2013, 11:50 | 2 komentāri | 1674 skatījumi

Pērkam jaunu laivu!!!

Pie manis bieži nāk cilvēki un saka, ka ir nopirkuši laivu, bet tikai pēc darījuma sapratuši, ka tā viņiem neder. Tad seko jautājums: vai varu palīdzēt to iemainīt?

Kad prasu, kāpēc tad tādu pircis, visbiežāk skan atbilde - viņa bija super lēta! Man gan jājautā: vai tiešām neticami zemas cenas dēļ mēs esam gatavi iegādāties arī dinozauru medīšanas rīkus, kas mums nav nepieciešami principā? Lai cik jums pašam pirkums šķistu ģeniāls un vienreizīgs, atkārtošos: dārgie Latvijas iedzīvotāji, diemžēl man jūs ir jāapbēdina - ierastā lietu kārtība nosaka, ka laiva ir vai nu laba, vai nu lēta.

Tāpēc šajā publikācijā ieskatīšos laivu ražošanas un pirkšanas noslēpumu un knifu pasaulē, lai jūs nekļūtu par kārtējiem mūsu sabiedrībai tik raksturīgā lētuma mušpapīra upuri.

Pirmais uzdevums plānā par laivas iegādi ir izdomāt, vai viņu vispār vajag. Ja tā tomēr ir nepieciešama, tad - kādiem mērķiem tiks lietota: makšķerēšanai, atpūtas izbraucieniem, ūdensslēpošanai vai kam citam.

Pieņemsim, jums ir paveicies - dzīvojat maza ezera krastā un nekur citur doties nevēlaties. Jums pietiek ar nelielu airu laivu līdz 3 m un mazu motoru, un tā var stāvēt pie mājas. Prieks un laime nodrošināta. Bet ko darīt, ja jūs dzīvojat daudzstāvu mājā?

Kā rīkoties, lai neiegrābtos? Kā minimums, lai jums neiesmērētu veidojumu, kas juridiski nemaz nav laiva.

Kad esat iepazinies ar dokumentiem, pieprasiet iespēju izmēģināt laivu ūdenī.

Sīki un detalizēti kā neiegrābties pērkot jaunu laivu žurnāla Copes Lietas marta numurā lpp. 28 Verners Lediņš

 
 
[2] Komentāri | dilst | aug
 
zaraza

Ar lielu interesi nopirku žurnālu, lai palasītos kā tad nu pareizi jāizvēlas laiva...

Ja tas ir "sīki un detalizēti" tad nezinu kas ir vispārīgi... kaut kāds absolūti neitrāls bla-bla-bla... tur nav NEVIENA konkrēta padoma izņemot elementāru pašsaprotamu lietu, ka jāpārliecinās vai pērkamai laivai visi dokumenti kārtībā... Es saprotu, ka autors nedrīkst minēt konkrētus ražotājus, modeļus utt. bet nu vismaz elementārus kritērijus izvēles izdarīšanai jau nu nosaukt varētu. Tepat forumā tas ir malts un malts... Loģiski, ka pa lielam ņemot lietas pa lielām iedalās labās un lētās, taču autors kaut kā kautrīgi nevēlas pieminēt par tādu jēdzienu kā price/performance, respektīvi iespēju izvēlēties labāko risinājumu tajās budžeta robežās, ko katrs var atļauties. Savukārt visādi formālie sertifikāti (CE declaration of conformity vispār katrs ražotājs ziīmē pats kā nu grib) vajadzīgi tikai lai nebūtu problēmu ar reģistrāciju. Vēl sasmīdināja teksts "pieprasiet iespēju izmēģināt laivu ūdenī" :) Nu ja pirksiet VIP kuteri pa 50 un vairāk ēbrejiem, tad mož arī tādu iespēju klientam nodrošinās. Bet nez vai mūsu tirgus tipiskajā cenu kategorijā līdz 5000Ls max, kāds pārdevējs ņemsies nodrošināt test drive, nemaz jau nerunāsim par airu laivelēm un pūšļiem cenās zem štukas...

10.03.13 Atbildēt | Ziņot 0
egmonts

HA HA ! Aar mani te anekdote:D

Es tiešām dzīvoju neliela ezera krastā un nekur nodos citur makšķerēt:D Man laikam ir paveicies:D

26.03.13 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager