Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Fishing.lv | 4.marts 2013, 12:20 | 3 komentāri | 1367 skatījumi

Karpu makšķernieku aktivitātes

Piektdien, 1. martā Rīgā, Jamesson klubā karpu makšķerēšanas sporta entuziasti bija organizējuši nelielu pasākumu, kurā arī man bija izdevība piedalīties. Saieta mērķis bija apmainīties domām par to, kas notiek LMSF, noskaidrot aktīvāko karpu makškernieku attieksmi pret Latvijas čempionātiem šajā sporta veidā un startiem šī gada Pasaules čempionātā, kā arī rosināt jaunas idejas, lai uzlabotu lietas šajā copes jomā. Pie reizes, Mārtiņam Balodim bija iespēja īsi pastāstīt par MOSP, tai skaitā par iespējamajām aktivitātēm, lai nodrošinātu makšķernieku interešu pārstāvniecību ZM konsultatīvajā padomē, kā arī informēt par aprīļa vidū ieplānotajām sacensībām, kā es saku, smagsvara svariņu tālmešanā, kas zināmā mērā ir karpu makšķernieku lauciņš.

No visai daudzpusīgajām un dažubrīd emociju pilnajām sarunām radās arī daži secinājumi.

Karpu makšķerēšanā netrūkst copmaņu, kuri ieinteresēti un gatavi iespēju robežās darīt visu, lai šis veids Latvijā attīstītos. Par viņu iespēju robežām pagaidām īstu priekšstatu neguvu, pārāk īsas bija diskusijas. Pirmais iespaids, - kā parasti, ir gan tādi, kas gatavi tikai mētāties ar idejām un kritizēt visu, kas notiek, gan tādi, kas gatavi iesaistīties un reāli kaut ko piedāvāt kopīgas lietas labā. Līdztekus sacensību organizatoriskām problēmām kā lielākā pēc visu domām ir sacensību vietu resursi - produktīvu ūdenstilpju ir maz un tās ir nelielas, bet lielākās pārsvarā nav tik bagātas ar lielām karpām, lai tajās organizētu nopietnas valsts mēroga sacensības. Tāpēc kā produktīva ideja patika Kukšu ezera apsaimniekotāju sniegtā informācija par gatavību šo 40 hektārus lielo ezeru attīstīt kā karpu copes saimniecību. Kuluāros izskanēja doma, ka eksistē vēl vairākas ūdenstilpes, kuras gatavas līdzīgai darbībai.

Interesanta likās arī Miervalža Bērziņa doma izveidot biedrību, kura koncentrētu savu darbību tikai uz karpu copes Latvijas izlases komandu veidošanu un atbalstu. Tās nosaukumā būtu kaut kas līdzīgs "Carp Fishing Team Latvia".

Jācer, ka kāda no šim idejām materializēsies jau tuvākajā laikā.

Tomēr palika iespaids, ka daudzi interesenti ir visai fragmentāri informēti par jautājumiem, kas saistās gan ar makšķerēšanu kā rekreācijas un biznesa jomu, gan ar makšķerēšanas sportu. Tas liecina, ka jāuzlabo, moderni izsakoties, komunikācija ar tautu. Ideja skaidra, tikai gribētos saprast, kam šobrīd dot prioritāti, nez vai varēsim aizbāzt visus caurumus vienlaicīgi. Jo ir makšķernieki, kuri izmanto tikai kādu no medijiem - internetā seko tikai noteiktam portālam, lasa tikai noteiktu žurnālu vai skatās tikai TV.

Manuprāt, joprojām nepietiekoša ir izpratne, ka daudzu problēmu risinājumam, - gan informācijas apmaiņai, gan savstarpējai pasākumu koordinācijai, gan resursu konsolidācijai svarīga ir visus Latvijas makšķerniekus aptverošas hierarhiskas sistēmas izveide.

Pasākumā ieraudzīju gan jaunas, gan sen neredzētas sejas un palika iespaids, ka turpmāk arī karpu copes lietas ies tikai uz labo pusi.

 
 
[3] Komentāri | dilst | aug
 
krumujancis

Varu tikai piekrist teiktajam, ka par šo saietu un arī citām karpinieku aktivitātēm ir maz vai nemaz informācijas. Ja būtu zinājis par šādu saietu, pats arī būtu tur piedalījies, jo laika man ir pietiekoši un šādas tādas zināšanas arī.

05.03.13 Atbildēt | Ziņot 0
carpix

Ja lasītu forumu,tad zinātu visu.

08.03.13 Atbildēt | Ziņot 0
krumujancis

Lasu gan forumu, gan arī ko citu no Copes lietām. Taču būšu bijis gana paviršs, vai arī informācija tādā formā, ka speciāli jāmeklē. To gan, jāatzīstas, neesmu darījis. Bet nu - kas bijis, tas pagājis.

16.03.13 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager