Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Viktors Piļščikovs. | 12.jūlijs 2013, 16:06 | 2 komentāri | 1958 skatījumi

6. un 7. jūlijā Aiviekstes upē norisinājās Latvijas čempionāts pludiņmakšķerēšanā Tautas klasē

Markuss un Viktors Piļščikovi

Cīnīties par Čempiona titulu ieradās piecas sportistu komandas. Pirmā kārta norisinājās Ļaudonā Aiviekstes upē. Sacensības atklāja to organizators Viktors Ūdris, novēlot visiem dalībniekiem ne asakas.

Atskanot sacensību starta signālam sākas četru stundu maratons zivju pieveikšanā. Sportisti pielieto visas savas zināšanas un prasmes lai tiktu pie kārotā loma. No iebarojamās barības upe smaržo kā konditorijas cehs. Sportisti nemitīgi cilā makšķerkātus, kas liecina par to, ka zivis pret piedāvāto barības klāstu nav vienaldzīgas, laiku pa laikam atrādot savus sudrabainos sānus.

Laiks rit nemanāmi - atskan sacensību beigu signāls.

Dodoties uz loma svēršanu sportisti aizrautīgi diskutē par sacensību norisi un zivju aktivitāti.

Apkopojot rezultātus meistarīgākais un veiksmīgākais pirmajā kārtā ir komandas Sapals pārstāvis Ingars Vestfāls (4,010kg), otrā vietā - Jēkabpils amatieri - Jurijs Ņikandrovs (3,940kg)un trešajā vietā Jānis Skrejāns arī no komandas Jēkabpils amatieri (3,875kg).

Pēc pirmās kārtas uzvarētāju sumināšanas visi dodas uz kempingu kur tiek ieturētas kopīgas vakariņas un pielabots inventārs. Dodoties pie miera galvā šaudās domas par rītdienas copi, vairakkārt tiek izanalizēta veiksmes stratēģija.

Vasaras naktis ir īsas.

Klāt ir 7. jūlija rīts. Pulksten septiņos no rīta sākas otrā sacensību kārta. Pēc sektoru izlozes dodamies iejaukt barības un iebarot zivis izlozētajos sektoros. Klāt pirmie lomi. Ik pa brīdim atskan kāda smagāka nopūta par zivi, kuru neizdevās pievarēt jo meistarība ar veiksmi nebija sadarbojušās.

Piecas stundas aizlido zibenīgi - atskan sacensību beigu signāls.

Pēc lomu svēršanas ir zināmi otrās kārtas uzvarētāji:

1. Jānis Skrejāns Jēkabpils amatieri (0,985kg)

2. Viktors Ūdris Kalsnava (0,825kg)

3. Jurijs Ņikandrovs Jēkabpils amatieri (0,680kg).

Čempionāta individuālie uzvarētāji:

1. Jānis Skrejāns ar 4 p.

2. Jurijs Ņikandrovs ar 5 p.

3. Viktors Ūdris

Komandu vērtējumā

1. Jēkabpils amatieri 22 p.

2. Kalsnava 47,5 p.

3. Āķis Preiļi 48 p.

4. Sapals 52 p.

5. Līvāni 68,5 p.

Apbalvots tika arī sacensību jaunākais makšķernieks Markuss Piļščikovs (6 gadi) kurš pirmajā kārtā pievarēja 0,205kg smagu lomu, bet otrajā kārtā neatpalika no pieaugušajiem sportistiem un pievarēja 0,150kg smagu lomu.

Organizators Viktors Ūdris izsaka pateicību visām komandām par piedalīšanos, kā arī aicina nākamgad makšķerniekus būt atsaucīgākiem.

Paldies par sniegto finansiālo un materiālo atbalstu LMSF, Ļaudonas pagasta pārvaldei,Kalsnavas pagasta pārvaldei, Labo logu aģentūrai, SIA SkandiBus.

Komanda „Līvāni” pateicas Līvānu novada pašvaldībai par sniegto atbalstu. Visi Čempionāta dalībnieki saka lielu paldies organizatoram Viktoram Ūdrim un viņa ģimenei par pūlēm un profesionāli organizētajām sacensībām.

Uz tikšanos nākamgad un -Ne Asakas.

 
Pirmās kārtas uzvarētāji
 
[2] Komentāri | dilst | aug
 
profesors

Paldies organizatoram par lielisko iespēju piedalīties LR čempionātā amatieriem. Pasākums bija noorganizēts augstā līmenī, tika piedomāts pie katra sīkumiņa un copmaņu labklājības. Cerams, ka arī nākamajā sezonā makšķerniekiem būs iespēja piedalīties šāda ranga sacensībās, jo amatieru klasei šādas sacensības ir svarīgs posms lai gūtu iemaņas un turpinātu dalību augstāka mēroga mačos.

13.07.13 Atbildēt | Ziņot 0
ariks

Interesanti un labi organizēti mači.Tā turpināt !

19.07.13 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager