Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Žurnāls Copes Lietas | 1.oktobris 2013, 14:40 | 2 komentāri | 1146 skatījumi

Copes Lietas #10: Izlūkgājienā uz pasaules čempionātu

Tā kā īstas skaidrības, kas un uz ko ķersies, nebija, sēju visas mušas vismaz 3 izmēros pa trijām. Tātad, ja ķersies, ar trīs mušām 3 stundām pietiks, un vakarā pirms nākamās sacensību dienas piesiešu vēl, cik vajag. Kārtējais naivais amatiera optimisms...

Mušas ir mušas, bet par pārējo ekipējumu nebija īsti padomāts. Padomāts gan nav īstais vārds, jo domāts par to tika daudz. Tomēr ar nolūku neatjaunoju un nepapildināju savu inventāru, jo negrasījos pirkt neko tādu, par kā nepieciešamību nebiju absolūti pārliecināts.

Viena piebilde - lai vispār varētu piedalīties čempionātā, mūsu valstij bija jāiestājas Starptautiskajā mušiņmakšķerēšanas sporta federācijā.

Ierašanās sacensību vietā ir mazliet nedroša. Ne tā, ka paši justos nedroši, bet labo noskaņojumu vairāk ir nojaucis garais ceļš un ķibeles ar auto. Tomēr turamies kā vīri, lieli vīri. Par to izpelnāmies komentāru no malas, ka ieradusies Latvijas volejbola izlase. Ja zina Jāni un Ērika auguma parametrus, jautājumus, kāpēc šāda replika, nerodas... Izskatās, ka visi šeit cits citu pazīst, un, lai gan jūt tādu nedaudz snobisku atmosfēru, neviens mums virsū ar jautājumiem negāžas.

Kopumā sacensības noris piecās sesijās: I, II, III, IV, V - maza, vidēja un liela upe un divi ezera posmi, vienā makšķerē no krasta, otrā no laivas. Katrā komandā ir 5 cilvēki, kuri katrs tiek ielozēts grupā (A, B, C, D un E), un katra grupa makšķerē vienā grupai kopīgā sesijā. Katrā grupā ir tikai viens dalībnieks no vienas komandas, un tās turpmāk sacensību laikā netiek mainītas. Tātad kopā komandai ir 25 sesijas (AI, BI, CI, DI, EI, AII, BII, CII un tā tālāk). Sesijas ilgums ir 3 stundas. Kopumā katrs makšķerē 15 stundas, komanda -75 stundas.

Ko turpmāk? Nav, ko gudrot, protams, Latvijai ir jāpiedalās un jāmācās tālāk. Nekā jau sarežģīta te nav - galvenais ir komandas stabilitāte, jeb katrs iegūst labu vietu visās sesijās. Vai tas ir izdarāms nākamgad Čehijā - pārliecības vēl man nav, bet kā saka - darbs dara darītāju.

Vairāk par visu kā gāja pasaules mušiņmakšķernieku čempionātā 6. lapu garumā Guntars Lagūns žurnālā Copes Lietas

 
 
[2] Komentāri | dilst | aug
 
Zviedrs-LV

visiem interese tas rezultats ,nevis kadas grupas jus tur iedalija

09.10.13 Atbildēt | Ziņot 0
badapiicka

copes lietas žurnālu nepērku- šeit nekas vairāk lapā nebūs? Rezultāti, pati sacensību gaita u.tml.?

29.10.13 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager