Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
VVD | 1.novembris 2013, 12:26 | 3 komentāri | 1407 skatījumi

VVD aizdomas, ka zivju bojāejā Ičas upē vainojamas VUGD mācības

Atkārtoti analizējot Valsts Ugunsdrošības un glābšanas dienesta (VUGD) mācībās izmantotās vielas iespējamo ietekmi uz Ičas upes ekosistēmu, pirmie analīžu rezultāti liecina par ļoti augstu šīs vielas toksiskuma līmeni - testa organismi gājuši bojā pie ļoti niecīgas koncentrācijas, informē Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektores pienākumu izpildītāja Aina Stašāne.

VD aizdomas, ka zivju bojāejā Ičas upē vainojamas VUGD mācības

Stašāne informē, ka VVD, paplašinot izpētes laukumu, piesaistīja Latvijas Hidroekolģijas institūtu, jo «BIOR» analīzes neuzrādīja iespējamo piesārņojuma cēloni.

Ņemot vērā šos rezultātus, lai pārliecinātos par VUGD īstenotajiem pasākumiem mācību laikā, VVD atkāroti ir pieprasījis VUGD sniegt detalizētu informāciju par mācību norisi, kā arī izmantotajiem tehniskajiem risinājumiem, kā tika nodrošināts, lai izmantotā viela nenokļūst apkārtējā vidē, šajā gadījumā Ičas upē.

VVD atkārtoti aicina iedzīvotājus savlaicīgi ziņot par viņuprāt netipiskām situācijām, kad novērojams iespējams piesārņojums, piemēram, ūdenstilpnēs novērojamas beigtas zivis.

Stašāne norāda: «Ar nožēlu jāatzīst, ka visdrīzāk novēlota informācijas saņemšanas par notikumiem Ičas upē, kas norisinājušies pirms zivju bojāeja tika konstatēta, ir būtiski apgrūtinājusi piesārņojuma cēloņu noskaidrošanu. Šobrīd ūdens paraugos ir novērojama neliela virsmaktīvo vielu klātbūtne, kas liecina, ka piesārņojumu izraisījusī viela ir ātri sadalījusies un paraugu paņemšanas laikā 20.oktobrī ūdenī jau ir bijusi niecīgā daudzumā».

VVD turpinās informēt par situācijas attīstību

 
 
[3] Komentāri | dilst | aug
 
jakudza21

Vajag apskatīties kam pieder zemes īpašumi upes krastā,man ir pārliecība ka tur slēpjas kāds no valdības vīreļiem,tāpēc vaina jāuzgrūž kādam citam.To ķīmiju sauc RAUNDAPS.Ir meolorācijas grāvis vai kāda aizaugusi pļava nomiglota,muca izskalota.

06.11.13 Atbildēt | Ziņot 0
pliksnis

Ha- Hā, tā pie mums vienmēr tik izmeklēti vides noziegumi. Konstatē faktu, pēc tam nedēļu domā ko darīt, sasauc Saimu, vēl mēnesi apspriež, kad pieņem lēmumu vēl jāpadomā ar kādu džipu braukt uz notikuma vietu, tad vēl ārtri jāizlem vai starp vainīgajiem nav kādi radinieki, draugi vai citas tuvas personas, jo tās taču sodīt takā nevajadzētu, beidzot kad ierodas uz vietas ūdens jau ir attīrījies un nav kur paņemt paraugus, tātad vainīgo nav. UN TĀ VISU LAIKU UN VIENMĒR !!!

07.11.13 Atbildēt | Ziņot 0
Jevo
Jevo :

jakudza21

Ja Tu būtu kādreiz braucis pāri tam tiltam, tad skaidri redzētu, ka runa par Raundapu tur pat nevar būt. Tur nav ko miglot. Tas gals ir purvains pats par sevi.

08.11.13 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager