Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
@CopesLietas.lv | 13.novembris 2013, 11:53 | 4 komentāri | 2042 skatījumi

R.Ribuzula 11. Spiningošanas festivāls noslēdzies!

Laidzes ezera Sārcenes peldvietā 9. novembra rīts bija rosmes pilns. Atbraukušie vīri pumpēja laivas, laida tās ūdenī, gatavoja spininus dienas copei. Ilgadējie , šī festivāla dalībnieki sasveicinājās un apspriedās savā starpā par spilgtākajiem notikumiem viņu- copmaņu dzīvē. Par to nav jābrīnās, šīs sacensības notiek jau 11. gadu pēc kārtas. Laiks ir rāms un miglains. Ne vēsts no solītās vētras!

Kad visi ir sagatavojušies, copmaņi tiek nostādīti līnijā un Romalds Ribuzuls iepazīstina jaunpienācējus ar ezera īpatnībām, tā dziļumu, sēkļiem un sacensību noteikumiem. Tiek dots starts un visi dodās uz savām perspektīvākajām copes vietām. Liela daļa dodas uz ezera vidu, kur dziļums sasniedz 10 - 12 m, cerībā uz Lielo zivi. Liela daļa makšķernieku dodas piekrastes copē uz seklajiem līčiem un krasta joslu. Arī es, šo rindu autors, dodos copēt zaļsvārces seklumā, jo domāju, ka šajā siltajā rudenī līdakas vēl nebūs pietiekami aktīvas dziļumā.

Pirmie metieni nes pirmās copes, taču līdakas uz āķa nepaliek. Nez, kā viņas šodien tik ātri spēj atbrīvoties no gumijas? Iemetu mānekli seklumā un skatos, tam uzbrūk apmēram 500 gr zaļsvārce. Tā saķer gumijas zivtiņu un momentā zivtiņa izlido no mutes. Es nepaspēju pat piecirst, kaut arī esmu uzmanības pilns. Turpinu dreifēt gar niedru malu un nu jau manā laivā ir divas līdakas virs kilograma. Redzu, ka paziņa arī netālu no manis izvelk līdaku un atpakaļ neatlaiž. Tātad mēros IR ! Copējām tālāk. Mainās vēja virziens un cope atslābst. Ķerās zemmēri ! Tomēr pēc dažām atlaistajām , izvelku slaidu 800 -gramnieci. Mērlenta rāda 52,5 cm, tātad derēs!

Vēlreiz mainās vējš un nu jau tas ir stiprs un brāzmains. Sāk smidzināt lietus. Cope kļūst nerezultatīva. Ir daži uzsitieni un redzu, ka normālas līdakas, taču uz āķa nepaliek.Tomēr pēc ilga laika izvelku ceturto līdaku 1,4 kg svarā. Galva tai maza, bet pati lielu vēderu. Pierijusies mazās zivtiņas, bet vēl iekāroja Relax gumijas zivtiņu. Rīma, bet man patīk, jo nu jau varu cerēt uz labu vietu. Vējš un lietus pieņemās spēkā un nu jau līst kā pa Jāņiem ! Nez, kā iekursim ugunskuru? Vēl stunda laika, seko dažas tukšas copes un tālāk viena pamatīga cope. Tā varētu būt liela līdaka, nodomāju un metu vēl tur no dažādiem punktiem. Ārprāts! četras copes un uz āķa nepaliek! Nomainu mānekli pret mazāku, metu un IR ! Izvelku 600 gr līdacēnu. Bet cope bija tāda, ka gandrīz kātu izrāva... Piektā nesanāca, nodomāju. Man zvana telefons un saka ka daži esot nosaluši un gribot ugunskuru ātrāk. Jābrauc krastā, jo mašīnā ir malka un cienasts.

Kamēr notika zivju svēršana un protokolēšana, tika kurināts ugunskurs, ceptas desiņas un stāstīti nebeidzamie makšķernieku stāsti, kurš ko izvilcis, kuram, kas norāvies un kā veicies...

Piedalījās 38 dalībnieki no Rīgas, Jelgavas, Liepājas, Ogres, Kuldīgas, Kalnciema, Vaiņodes un Talsu pagasta, taču pie ieskaites zivīm tika četrpadsmit dalībnieki. Tika noķertas četrpadsmit ieskaites līdakas un deviņpadsmit asari.

Pirmo vietu izcīnīja talsinieks Romalds Ribuzuls ar 4 līdakām un kopsvaru 4,61 kg, tikai par 90 gr no viņa atpalika (4 līdakas 4,52 kg) Aigars Rudziks no Talsiem . Trešo vietu ar divām līdakām( 2,39 kg) izcīnija Antons Beļavskis no Talsiem. Ceturto vietu ar vienu līdaku (2,22 kg) izcīnīja Normunds Juhņēvičs no Mundigciema. Viņš arī saņēma kausu un balvu par ''Smagāko zivi''. Piektajā vietā Igors Kude ar uzrādītu vienu līdaku 1,73 kg svarā, otra, lielākā esot aizpeldējusi ar visu kukanu! Olimpisko sešnieku ar vienu līdaku 1,07 kg noslēdza Uldis Spigalis no Liepājas. Tā, ka par mazāko zivi tika uzrādīts vienāds rezultāts, ti. 30 gr smagi asari , tad balvas tika Jurim Bleideram no Talsiem un Artim Akmanim no Pļavām.

Ne asaku , vēlot, sacensību iniciators, tiesnesis un dalībnieks Romalds Ribuzuls.

Uz redzēšanos nākošgad!

 
 
[4] Komentāri | dilst | aug
 
Bebrs

Kārtīgas balvas, labs pasākums bijis. Ja sākšu spiningot tad citgad piedalīšos :)

13.11.13 Atbildēt | Ziņot 0
poppers

Viss ir uz pašizmaksu, bez sponsoriem. Dalības maksa tikai 5 Ls, kur iznāk kausi, diplomi, balvas, aploksnes summas un beigu cienasts.

Tas ir tāds mājiens, tām augstajām dalības maksām, kuras reizēm ir ekonomiski nepamatotas.

13.11.13 Atbildēt | Ziņot 0
vitaha74

Labs pasākums tik lietus beigās mazliet pamērcēja. Līdaka tiešām jocīgi ņēma copes daudz, bet bez rezultāta nu ,tad tiksimies nākošgad būs prāvākas :)

13.11.13 Atbildēt | Ziņot 0
poppers

Uz redzīti, Vitaha74 nākošgad!

Aicinu arī citus interesentus! ;)

14.11.13 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager