Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Žurnāls Copes Lietas | 27.decembris 2013, 16:33 | 2 komentāri | 1139 skatījumi

Sodīt nedrīkst apžēlot

Latvijā viennozīmīgi profesionālāko, darbspējīgāko un ašāko sabiedrisko organizāciju pazīstu jau itin pieklājīgu laiku.

Mēs zivīm ir arī ātrās reaģēšanas vienība, kas ir aprīkota ar modernām novērošanas un video iekārtām, teicamām laivām, spēcīgiem dzinējiem un 6 cilvēku ekipāžu, kas pēc zvana startēt vajadzīgajā virzienā ir gatavi jebkurā diennakts laikā. Tie ir sava darba fanātiķi un bīstams spēks maliķu izdarību apkarošanai. Taču man patīk, ka šī organizācija nenodarbojas tikai ar skalpēšanu. Saruna ar valdes priekšsēdētāju Ivaru Dubru.

Bijām reidā Plaužu ezerā. Līdzi bija atbraucis arī policijas darbinieks formā. Uzkāpām uz ledus, redzam, ka otrā pusē sēž vīriņš. Kamēr pārbaudījām tuvumā sēdošos, tikmēr otrā krastā esošais pavisam mierīgi savāca savas zemmēra līdakas (to mums pateica šajā krastā sēdošie) un aizgāja krasta mežā. Viss.

Makšķernieki bļauj: Ārprāts, ārprāts! Augšpusē nav neviena laša! Kur tad viņi radīsies, ja pat zvejniekiem murdos nav? Zvejnieki ir un būs, un tur nav nekā peļama. Citā gadā murdi ir pilnāki, bet citā var kārt zobus vadzī, bet tas ir viņu darbs un iztikšana. Viss atkarīgs no godprātības.

Saruna ir gara, par dažādām nebūšanām. Lasi - žurnālā Copes Lietas 2014/1 Einis Asaris 46 lpp.

 
 
[2] Komentāri | dilst | aug
 
krumujancis

citāts "Makšķernieki bļauj: Ārprāts, ārprāts! Augšpusē nav neviena laša! Kur tad viņi radīsies, ja pat zvejniekiem murdos nav? Zvejnieki ir un būs, un tur nav nekā peļama. Citā gadā murdi ir pilnāki, bet citā var kārt zobus vadzī, bet tas ir viņu darbs un iztikšana. Viss atkarīgs no godprātības.

========================

Savādi, ka līdz šim neviens pat neiepīkstas, ka vajadzētu šīs makšķernieku un zvejnieku lietas šķirt. Un, manuprāt, makšķerēšana būtu atļaujama visiem un visos publiskajos ūdeņos, taču zvejnieki varētu zvejot tikai jūrā un savā apsaimniekošanā esošajos ūdeņos, kur gādātu arī par resursu atjaunošanu un to apsardzību un aizsardzību, tas ir, pēc medību kolektīvu pašreizējā darbības principa, kur katram kolektīvam ir savas apmedījamās platības. Tas vēl tikai ir priekšlikums, detaļas var izstrādāt pēc tam. Un disciplīnu nodrošināt ar līdzīgiem sodiem, kā tas ir malu medībās. Un rezultātā makšķernieki sargās savus resursus, zvejnieki savus un savstarpējās rīvēšanās, iespējams, būs maz.

Par godaprātu... Tas parasti vai nu ir, vai viņa nav. Taču arī Jūsu biedrībā ir biedri, kuriem ārpus biedrības bieži iztrūkst godaprāts, bet biedrībā ar to lepojas. Tā ka trūkst konsekvences, kā jau šolaik visur.

28.12.13 Atbildēt | Ziņot 0
Naziss

Ar visu aprīkojumu nekā, vīriņš aizgāja mājās ēst noķertās zivtiņas.

31.12.13 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager