Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
@CopesLietas.lv | 30.aprīlis 2014, 11:51 | Komentēt | 1444 skatījumi

Apstiprina jaunus saistošos noteikumus par licencēto makšķerēšanu Liepājas ezerā

Pilsētas domes sēdē aizvadītajā nedēļā tika apstiprināti jauni saistošie noteikumi par licencēto makšķerēšanu jeb amatierzveju Liepājas ezerā un Tirdzniecības kanālā, portāls uzzināja pilsētas domes sēdē.

Deputāti domes sēdē pieņēma lēmumu apstiprināt Liepājas pilsētas domes 2014.gada 24.aprīļa saistošos noteikumus "Par licencēto amatierzveju - makšķerēšanu - Liepājas ezerā". Un pilnvarot biedrību "Liepājas ezeri" organizēt licencēto amatierzveju - makšķerēšanu - Liepājas ezerā.

Līdz ar šī lēmuma pieņemšanu par spēku zaudējušiem atzīti līdzšinējie saistošie noteikumi - Liepājas pilsētas domes 2011.gada 14.aprīļa lēmums "Par licencēto amatierzveju - makšķerēšanu - Liepājas ezerā".

Jaunie saistošie noteikumi izstrādāti, jo 2014.gada 10.maijā beidzas Liepājas pilsētas domes 2011.gada 14.aprīlī apstiprināto saistošo noteikumu "Saistošie noteikumi par licencēto amatierzveju - makšķerēšanu Liepājas ezerā” darbības termiņš.

Kā skaidroja pilsētas pašvaldībā, licencētā makšķerēšana tika ieviesta saskaņā ar Zemkopības ministrijas 2006.gada 5.janvārī apstiprinātajiem Liepājas ezera zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumiem, lai racionāli izmantotu vērtīgo zivju krājumus Liepājas ezerā, kurā zivju ieguve ir pieļaujama ierobežotā apjomā, un iegūtu papildu līdzekļus zivju krājuma pavairošanai, aizsardzībai un makšķerēšanas attīstībai, kā arī kontrolētu un novērstu makšķernieku radīto nelabvēlīgo ietekmi uz vidi.

Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā veicama licencētā amatierzveja – makšķerēšana Liepājas ezerā. Būtiskākās izmaiņas salīdzinājumā ar 2011.gada 14.aprīlī apstiprinātajiem saistošajiem noteikumiem ir, piemēram, tas, ka precizēti atļautie makšķerēšanas termiņi; noteiktas jaunas licenču cenas, kas izteiktas eiro noapaļojot summas uz augšu, kas pirms nolikuma izstrādes saskaņotas biedrības “Liepājas ezeri” valdes sēdē, kurā piedalījās makšķernieku pārstāvji.

Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās biedrība "Liepājas ezeri" iesniedzot pašvaldībā atskaites par realizēto makšķerēšanas licenču uzskaiti, ieņēmumiem un lomiem.

Noteikumi nosaka kārtību, kādā veicama licencētā amatierzveja - makšķerēšana - Liepājas ezerā, izņemot Pērkones un polderu kanālus.

Liepājas ezers, kura platība ir 3715 ha, atrodas Liepājas pilsētas, Grobiņas un Nīcas novadu administratīvajās teritorijās un saskaņā ar Civillikumu ir publiska ūdenstilpe, kurā zvejas tiesības pieder valstij.

Liepājas ezers saskaņā ar Ministru kabineta 1999.gada 15.jūnija noteikumiem "Noteikumi par dabas liegumiem" ir dabas liegums, kā arī Eiropas nozīmes īpaši aizsargājama dabas teritorija “Natura 2000”.

Kā paredz jaunie saistošie noteikumi, licencētā makšķerēšana ir atļauta no krasta, izmantojot 10 m tauvas joslu; no laivas vai citiem peldošiem ūdens transporta līdzekļiem, kas reģistrēti normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā; no ledus.

Licencētā makšķerēšana tiek organizēta saskaņā ar Ministru kabineta 2009.gada 22.decembra noteikumiem "Makšķerēšanas noteikumi", nosakot, ka aizliegts spiningot no krasta vai ar iebrišanu no 1.marta līdz 30.aprīlim; aizliegts paturēt lomā taimiņus un lašus; aizliegta vēžošana un zemūdens medības; aizliegts makšķerēt un spiningot kuģu ceļā no Attekas salas līdz Bārtas ietekai 50 m attālumā uz abām pusēm no iezīmētas navigācijas zīmju līnijas; licencētā makšķerēšana no laivām un citiem ūdens transporta līdzekļiem atļauta tikai gaišajā diennakts laikā; personām līdz 14 gadu vecumam bez pilngadīgas personas uzraudzības aizliegts makšķerēt no motorlaivas, bet līdz 12 gadu vecumam – no airu laivas; makšķerējot laikposmā no 1.maija līdz 31.maijam, atļauts lomā paturēt ne vairāk kā 3 līdakas vienā makšķerēšanas reizē.

Licencētās makšķerēšanas organizētājs var aizliegt licencēto makšķerēšanu uz ledus, ja konstatē, ka licencētās makšķerēšanas turpināšana var radīt smagas sekas makšķernieku veselībai vai dzīvībai. Šādā gadījumā licencētās makšķerēšanas organizētājs uzstāda norādi "Uz ledus atrasties nav atļauts".

Tāpat noteikumos norādīts, ka makšķerniekiem ir saistoši vispārējie normatīvie akti, kuros noteiktas vides aizsardzības prasības.

Maksa par makšķerēšanas licencēm tiek noteikta, ņemot vērā licencētās makšķerēšanas organizētājas ieguldījumu zivju krājumu papildināšanā un aizsardzībā; izdevumus licenču izgatavošanai un izplatīšanai; izdevumus ūdenstilpes un apkārtējās vides uzturēšanai, labiekārtošanai un sakopšanai.

Makšķerēšana Liepājas ezerā atļauta ar vairākām licencēm: dienas licence makšķerēšanai no krasta vai no ledus periodā no 1.jūnija līdz 30.aprīlim (1,50 EUR); dienas licence makšķerēšanai no laivas vai no motorlaivas periodā no 1.jūnija līdz 1.martam (2,50 EUR); dienas licence makšķerēšanai no krasta, laivas vai no motorlaivas periodā no 1.maija līdz 31.maijam (EUR 4,50); mēneša licence makšķerēšanai no krasta un no ledus periodā no 1.jūnija līdz 30.aprīlim (EUR 5,70); mēneša licence makšķerēšanai no laivas vai no motorlaivas periodā no 1.jūnija līdz 1.martam (EUR 7,50); vasaras sezonas licence makšķerēšanai no krasta vai no airu laivas vai motorlaivas no 1.jūnija līdz 31.oktobrim (EUR 11,50); gada licence makšķerēšanai (izņemot makšķerēšanu no laivas vai no motorlaivas periodā no 1.marta līdz 30.aprīlim) (cena EUR 17,00).

Kopējais licenču skaits nav ierobežots.

Bērniem un pusaudžiem vecumā līdz 16 gadiem, personām, kuras vecākas par 65 gadiem, un 1.un 2.grupas invalīdiem atļauts makšķerēt ar gada bezmaksas licenci, uzrādot personas apliecinošus dokumentus, invaliditātes apliecību vai represētās personas apliecību.

Ar gada bezmaksas licenci atļauts makšķerēt arī politiski represētām personām, Liepājas pilsētas daudzbērnu ģimenēm un maznodrošinātiem iedzīvotājiem atbilstoši pašvaldības iesniegtajiem sarakstiem. Šīs licences var saņemt biedrībā "Liepājas ezeri", Zvejnieku alejā 11-5, Liepājā. Maznodrošinātās personas šo noteikumu izpratnē ir personas, kurām normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā noteikts šāds statuss.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager