Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
CopesLietas.lv | 9.janvāris 2017, 11:15 | 33 komentāri | 28063 skatījumi

2017.gada makšķerēšanas kartes

Gada karte

2017.gadā Makšķerēšanas kartēm ir mainījies dizains taču cena ir saglabājusies iepriekšējā gada līmenī. Nopērkamas ir divu veidu kartes - gadam un trim mēnešiem.

Saskaņā ar Ministru kabineta 2009.gada 11.augusta noteikumu Nr.918 „Noteikumi par ūdenstilpju un rūpnieciskās zvejas tiesību nomu un zvejas tiesību izmantošanas kārtību” pielikumu Makšķerēšanas gada kartes maksa ir 14,23 EUR (ar PVN), bet Makšķerēšanas īstermiņa karte (trim mēnešiem) ir 7,11 EUR (ar PVN).

Karte trīs mēnešiem

Svarīgi!

  1. Makšķerēšanas karte ir nepieciešama arī vietās, kur noteikta licencētā makšķerēšana.
  2. Karte nav nepieciešama personām vecumā līdz 16 gadiem un personām, kas vecākas par 65 gadiem, kā arī invalīdiem.
  3. Makšķerēšanas karte būs derīga tikai uzrādot to kopā ar personu apliecinošu dokumentu.


Makšķerēšanas kartes varat iegādāties arī internetā - www.makskeresanaskarte.lv

 
 
[33] Komentāri | dilst | aug
 
MT9
MT9 :

3.punkts atšķiras no 2015. gada 22. decembra MK noteikumos Nr. 800 noteiktā, kur nav minēta obligāta prasība makšķerēšanas karti uzrādīt kopā TIKAI ar personu apliecinošu dokumentu. Augstākminētajā normatīvajā aktā norādīts, ka zivju ieguves laikā klāt jābūt JEBKURAM dokumentam, kas ļauj identificēt personu un tās vecumu, tādēļ šoferīši droši varēs iztikt ar vadītāja apliecību.

09.01.17 Atbildēt | Ziņot 1
Barakuda.lv

vajadzētu padomāt par 1 dienas atļauju.

09.01.17 Atbildēt | Ziņot 5
badapiicka

un sen jau! vasarā var gadīties rets brīnums- sieva ar mani izbrauks pie ezera uz dieniņu iemērkt pīcku- ideāls gadījums! Vai arī- gadās, ka ar kādu no draugiem, kuri nemakšķerē, sarunājam pasēdēt pie kāda ezera- pāris reizes esam riskējuši. Nu ko tad?- pirkt to 3 mēnešu par 1 reizi un dažām raudiņām?.. Vajag uztaisīt tāpat, kā ir ar licenzētajiem ezeriem- epakalpojumos var dabūt 1dienas, mēneša- super.

09.01.17 Atbildēt | Ziņot 8
ESK
ESK :

Es piekrītu katru gadu pērku 2 kartes, lai izvairītos no situācijas kad sieva reizi 6 mēnešos atbrauc līdzi nesanāk sūdi, bet jāpērk gada karte jo nezin kad viņai ienāks galvā braukt man līdzi, vai kāds draugs atbrauks ciemos.

10.01.17 Atbildēt | Ziņot 0
opusums
opusums > ESK:

Tas ir forši ka pērc divas kartes- Tevai kundzei un Tavam draugam ir vienādi vārdi un uzvārdi, vai Tu raksti, ka karte ir UZrādsītājam :)?? Tas ir nopietns jautājums!

10.01.17 Atbildēt | Ziņot 0
opusums

Nevajag domāt par vienas dienas atļauju, jo, tad iespējams copmaņi līdzbraucēji pirks to v.d.a. un, tad viņi nepārkāps , kur liksies mūsu inspektori, nevarēs sevi atražot - valsts priekšā!!!

10.01.17 Atbildēt | Ziņot 0
quickbot

Uz to jau viņi arī pelna. Man makšķerēt ļoti patīk un varu dienām nosēdēt pat bēz copes, ka tik tārpu apmainīt un sekot līdzi pludam....bet sanāk ļoti reti aizbraukt kur pacopēt. Reāli pāris reizes vasarā, tad nu es katru reizi maksāju par 3mēnešiem, kaut arī copēt aizbraucu 1-3reizes. Domāju, ka viņiem būtu ļoti labs noiets uz divdienu karti pa 1eu gabalā.

03.07.17 Atbildēt | Ziņot 0
onkyo

Kas tā par debīlu sistēmu, ka pērkot "gada" karti, tā ir derīga nepilnu gadu. Piemēram pērkot šodien tās derīguma termiņš beigsies š.g. 31.dec. Tas pats attiecas uz šeit jau pieminēto vienas dienas karti. Gadiem nevar sakārtot elementāras lietas!

09.01.17 Atbildēt | Ziņot 9
badapiicka

Ja, tas ir tāds patizls moments, tas gan... Vajag vienkārši lai uz visām kartēm ir "lodziņi"- kur var pārdevējs ierakstīt datumus, kad vien savajagas- nopirki 14..septembrī?- raksta ieksā 14.09.16.- 13.09.17. un tā tālāk. Dienai- eirītis, mēnesim 3~4 eirīšu robežās, 3mēneši ir 7.11, gada 14.23- un viss, atliek vien lodziņos ierakstīt kādi nu tur datumi sanāk. Būtu vienkārši un skaisti, bez "hemoroīdiem" visādiem.

15.03.17 Atbildēt | Ziņot 0
soferiitis

Pilnīgi piekrītu par vienas dienas licenzi tiešām ir bijuši daudzi gadījumi kad vienkārši kāds atbrauc līdz uz ūdenstiplni pasēdēt un pat pamēģināt kaut ko noķert. Protams pie mums šī nav vienīgā problēma ar licenzēšanu. Kāpēc nevar paņemt piemēru no Igauņiem, laikam pārāk lepna mums tā vadība.

10.01.17 Atbildēt | Ziņot 5
close24

Ja godīgi, apbrīnoju tos, kuriem pie šādas gada un 3 mēnešu atļaujas cenas rodas prasības pēc vienas dienas atļaujas.

Mednieki maksā gada nodevu, neesmu dzirdējis, ka viņiem būtu aktuāla vienas dienas nodeva. Cik nācies saskarties ar makšķerniekiem no civilizētām valstīm, uzzinot cik maksā 3 mēnešu atļauja, viņi pasmaida un īpaši pēc vienas dienas atļaujas nealkst.

Igaunija ir labs piemērs, diemžēl šeit nav Igaunija, izmaksas lai norēķinātos ar sms vai elektroniski ir nesalīdzināmi augstākas, kā rezultātā vienas dienas karte maksās tos pašus 2 līdz 3 einārus kā minimums par 1 eināru nesapņojiet. Tad cik liels būs ietaupījums ja parādīsies vienas dienas karte par, piemēram, 2,50 EUR?

Vienas dienas atļauja, nedēļas nogales atļauja, nedēļas atļauja, mēneša atļauja sezonas atļauja, gada atļauja, skan loģiski, ja gada atļaujas maksa ir augsta. Tad sanāk, ka vienas dienas atļaujas pieprasītājiem esošā maksa par gada atļauju ir par mazu? Tad varbūt tā arī vajag teikt, vēlamies lai paaugstina kartes cenu, nevis slēpties aiz vienas dienas atļaujas vajadzības.

Kaut iespējams, kļūdos, un vienas dienas karte ir tik principāls jautājums, ka ir vērts to virzīt, neskatoties uz to, ka iepriekš zināms, tas sadardzinās "lēto" makšķerēšanu.

p.s. ja Jums ir tik svarīga ekonomija, biedrībām piešķir 25% atlaidi, organizējiet savā novadā vai pilsētā makšķernieku biedrību un uz priekšu, taupiet.

10.01.17 Atbildēt | Ziņot -2
soferiitis

Cienītais close24. Neviens neko nesaka par cenu, pat ar visu zemo cenu tāpat ir zināms ka daudziem nav nekādas atļaujas. Stāsts tik tiešām ir banāls par ko ir pietiekami daudz gadījumu kad ar draugiem izbrauc pie ūdeņiem atpūsties un noķert kādu zivi, bet tie ķērāji to izdara iespējams ka tikai 2vas vai 3īs reizes gadā, tad kāpēc nevarētu būt simboliska maksa par to dienu, lai viss ir oficiāli, nevis jāpēr 3 mēnešu licenze ja zin ko tai vairāk neizmantos. Man personīgi protams tas nav aktuāli jo makšķērēju gandrīz katras brīvdienas dažādās vietās, bet ļoti labi zinu cilvēkus kam tā lieta būtu vairāk nekā ok. Nesaprotu kāpēc tāds pasākums nebūtu ieviešams kaut vai internetā.

10.01.17 Atbildēt | Ziņot 2
MT9
MT9 > soferiitis:

Tak close24 visu izskaidroja - iedomājies, ka pa 7 EUR ir dienas licence. Nopērc un neķer kreņķi. Nākamajā reizē atkal nopērc "dienas licenci" pa 7 EUR. Viena vai 2 līdakas to atsit, neesi tik skops, polšs dārgāk maksā, bet tam naudu nežēlojam :) Daži vobleri maksā kā 2 gada licences :)

10.01.17 Atbildēt | Ziņot 0
close24
close24 > MT9:

Nedomāju ka daudzi domā kaut ko atpelnīt, pārējais precīzi.

10.01.17 Atbildēt | Ziņot 1
Barakuda.lv
Barakuda.lv > MT9:

veikalā ļoti daudzi, vasaras mēnešos, prasa vienas dienas atļauju un kad pasaka, ka ir tik 3 mēnešu minimālais, tad izvēlas vispār neiegādāties... bet ja būtu 1 vai 2 euro vērta atļauja, tad pirktu. Tas nav nekas daudz svētdienas makšķerniekam un izdevīgi arī karšu izplatītājam.

10.01.17 Atbildēt | Ziņot 4
MT9
MT9 > Barakuda.lv:

Nedomāju, ka karšu izplatītāji neanalizēja iespējami augstākās peļņas variantus. Gala rezultātā nonāca pie šāda varianta. Pat kafija maksā dārgāk par 1 eiro... Ticu, ka cilvēki vēlas iegādāties dienas licenci, bet tajā pat laikā neuzskatu, ka 7 eiro par vienu makšķerēšanu gada laikā būtu liela nauda. Iedomājies, ka ziedo zivju mazuļu audzēšanai un sirds atmaigst labdarības jūtu vadīta :) Domāju, ka nākamgad pacels cenas uz atļaujām, tad arī parādīsies dienas licences :)

10.01.17 Atbildēt | Ziņot 0
soferiitis
soferiitis > MT9:

Uij un kā vēl polšam žēlojam, labāk jau tad motili sameklēt :)

10.01.17 Atbildēt | Ziņot 1
MT9
MT9 > soferiitis:

Es ar zemledus makšķerēšanu uz JŪS, tādēļ ziemā kapāju... :))) Pašlaik stādu sarakstu pavasarim ar jaunajiem vobleriem. Vēl tikai banka jāaplaupa un 1.maijā sezona varēs sākties :)

10.01.17 Atbildēt | Ziņot 1
Barakuda.lv
Barakuda.lv > MT9:

Iespējams karšu izplatītājs nemaz nezin - cik aiziet naudiņa gar degunu no tiem, kas izvēlas nenopirkt to 3 mēnešu karti :)

10.01.17 Atbildēt | Ziņot 0
close24
close24 > Barakuda.lv:

Ja ir pieprasījums un nemainās gada kartes cena ... kāpēc nē ?... dienas makšķerēšanas karte par 5 EUR. Iespējams cilvēks kurš gada laikā dosies makšķerēt 4 reizes, no tām vienu reizi divas dienas, lai nepirktu gada karti par 14.23 iegādāsies vienas dienas atļaujas.

10.01.17 Atbildēt | Ziņot 0
aldeens

Close 24...Makšķernieki no civilizētām valstīm,uzzinot,ka Latvijas laukos daudzi saņem 250-300 eiro mēnesī,arī pasmaida...Tā,ka dienas atļauja nebūtu par skādi..

10.01.17 Atbildēt | Ziņot -1
close24

Aldeen, man ir aizdomas ka ir lietas un pakalpojumi par kuriem gadā maksā vairāk par 14.23 un nesaka ka nevar atļauties. Un otrs, man šķiet esi aizmirsis to, ka dzīvojam Latvijā ... vai tiešām Tev šķiet, ja pārskatīs lietu kas saistīta ar naudu kaut kas paliks lētāk?

p.s. Licencētās makšķerēšanas vietas neatrodas galvaspilsētā vai tās tiešā tuvumā, kaut kā vietējie makšķernieki neprotestē pret licenču cenām neskatoties uz to, ka pagaidām tikai Alūksnes ezers ir pieejams arī bez maksas (ja makšķerē no krasta).

11.01.17 Atbildēt | Ziņot 0
martinsgrinb
martinsgrinb > close24:

Jā,mums te algas salīdzinot ar cenām tiešām nekādas gandrīz:(

11.01.17 Atbildēt | Ziņot 1
close24
close24 > martinsgrinb:

To gan skaļi afišēt nevajag, savādāk sāks apvainot, ka, lai iztiktu, visas trofejas esat apēduši :)

11.01.17 Atbildēt | Ziņot 0
quickbot
quickbot > close24:

Te jau vairāk uz vienkāršu principu iziet, kur nu vēl tas, ka beigās jau vispār neiegādājas to karti un aizmauc ar čomiem pa zaķi. Kur teiksim četru cilvēku barā trijiem ir atļaujas, ceturtais lieto makšķeres, kas paliek pāri no trīs lietotāju maksimuma. Es pats esmu tā darījis, kad zinu, ka man vairāk pa divām reizēm vasarā nesanāks aizmaukt un ja pienāk inspektori, es sēžu krēslā un sūcu aliņu. Un tādu ir ļoti daudz un ļoti šaubos vai tās 3mēnešu kartes atsit to daudzumu cilvēku, kas viņas neiegādājas vienai dienas copei, kur dienas kartes pa 1eu izpirktu daudz in dikti.

03.07.17 Atbildēt | Ziņot 0
SerBar

latgale tik bagatie atlaujas pirkt tas kartes

14.01.17 Atbildēt | Ziņot 2
Fedgars

Spēcīgs dizains

18.01.17 Atbildēt | Ziņot 1
badapiicka

Dizains... mnjā.... Tepat copeslietās ir reklāma par Iegūsti Copes lietas lasītāja karti!- nu dikti smuka! Kāpēc nevarēja kaut ko tikpat daiļu izveidot? Tā vietā copes karte izskatās pēc kaut kā rīdzinieku e-talonam līdzīga...

15.03.17 Atbildēt | Ziņot 0
kkas
kkas :

Kamēr būs senili opji pie šprices, 1 dienas karti mums neredzēt. Senili opji

26.01.17 Atbildēt | Ziņot 0
armandspin

sveiki! varbūt ir kāds zinātājs, kurš varētu pateikt, vai vajadzīgs tikai unikālo nummuru zināt vai tomēr ir jāprintē obligāti uz A4 lapas makšķerēšanas karte, ja pirkts intenetā?

savādāk es tā īsti vairāk nesaprotu.

03.02.17 Atbildēt | Ziņot 0
gramanitis

Pietiek ar numuru un personas apliecinošu dokumentu.

06.02.17 Atbildēt | Ziņot 0
kuzijs

Būtu jābūt 1 dienas atļauja 1 Eur......1 mēneša 3 Eur.....un visi būs laimīgi....

09.02.17 Atbildēt | Ziņot 4
CredFlare

Vai šo karšu dizainu veidoja bērnudārza audzēkņi? Nu, labi, rāmī jau nav jāliek un ir svarīgākas lietas, bet tomēr, izskatās dīvaini. Par vienas dienas atļauju pievienojos - noderētu daudziem!

22.03.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager