Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
BauskasDzīve.lv | 12.aprīlis 2017, 13:45 | 37 komentāri | 15189 skatījumi

Makšķerēt Vimbu svētkos varēs tikai ar licencēm

foto: BauskasDzīve.lv

Vairs tikai dažas dienas atlikušas, līdz Bauskā, Mūsas krastā lejā pie stadiona, notiks pirmie Vimbu svētki. Bauskas mednieku un makšķernieku biedrības (BMMB) izpilddirektors Pēteris Seleckis informē, ka vienas dienas licences varēs iegādāties svētku dienā agri no rīta.

Lieldienās, 16. aprīlī, Bauskā pirmo reizi notiks Vimbu svētki, bet daudzi lasītāji pauž neizpratni par kārtību, kāda jāievēro svētku dienā upes krastā.

Stāsta BMMB izpilddirektors P. Seleckis: «Makšķerēt Vimbu svētkos varēs tikai tie, kuri būs iegādājušies vienas dienas vai visas sezonas licenci. Licences cena un kategorijas saglabājušās tādas pašas kā pērn.»

Vienas dienas atļauju makšķerēšanai Vimbu svētkos varēs iegādāties BMMB biedrībā 16. aprīlī no pulksten 5 līdz 10 rītā. «Vienas dienas licence A zonā izmaksās 9+3 eiro (3 eiro ir drošības nauda, kura tiks atdota atpakaļ), savukārt B zonā licence prasīs 8+3 eiro,» informē P. Seleckis.

Viņš skaidro, ka licence jāiegādājas personai, kas vecāka par diviem gadiem. «Personas līdz 16 gadu vecumam, cilvēki, kas vecāki par 60 gadiem, invalīdi, represētie, zemes īpašnieki, kuru īpašums skar makšķerēšanas zonas, un maznodrošinātie licenci var nopirkt ar atlaidi – A zonā licence izmaksās 7+3eiro, savukārt B zonā 6+3 eiro,» tā BMMB vadītājs.

«Aicinu visus makšķerētgribētājus piedalīties svētkos, dalīties ar citiem makšķerniekiem un apmeklētājiem zināšanās par upi un tās iemītniekiem, zivju kūpināšanas prasmēm. Atgādinu, ka vēl ir brīvas vietas jauno mednieku apmācībām,» informē BMMB Pēteris Seleckis.

o r i ģ i n ā l s

 
 
[37] Komentāri | dilst | aug
 
cops67

Sanāk ka par piedalīšanos svētkos ir jāmaksā.

12.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
igis190

Ar licencēm lai sūkā ledu! Nebrīnīšos, ja vēl cenu pacels augšā, tā jau viņa ir neadekvāta. Re kur Igaunijā.... izmērs 30 cm. Licence 1 eiro. paturi cik gribi. Atraduši karalisko zivi! Smiekli nāk!

13.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
Pluume

Mjaaa diezgan cūciski....

13.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
Marfim

Paši makšķernieki šādu situāciju ir pieļāvuši. Tagad var izteikt sašutumu vai paraudāt, ja šķiet ka tas kaut ko mainīs.

13.04.17 Atbildēt | Ziņot 1
bushmans

..a davai bez šādiem , itkā visapverošiem, tai pat laikā pilnīgi tukšiem lozungiem !

Pastāsti, ko pats esi darijis, bet nesadzirdēts ???

13.04.17 Atbildēt | Ziņot -1
Marfim
Marfim > bushmans:

Licencētās makšķerēšanas ieviešanu regulē Ministru kabineta noteikumi. Par šo noteikumu izstrādi un virzīšanu līdz apstiprināšanai atbild Zemkopības ministrija. Makšķernieku pārstāvji piedalās gan noteikumu, gan to izmaiņu izstrādē sadarbojoties ar Zemkopības ministriju. Ceru, ka nav ilūzijas, ka viss kas notiek, notiek bez makšķernieku vārdā izteikta atbalsta?

Tāpēc jautājums ir nedaudz savādāks, nevis ko es esmu darījis, bet ko Tu un visi pārējie kuriem esošā situācija izraisa sašutumu un nešķiet pareiza ir darījuši un taisās darīt?

Redzi kā sanāk. Dotajā brīdī 3 makšķerniekiem kaut kas nepatīk. Pārējie vai nu pērk licences un Bauskā ķer vimbu vai arī ar nekā nedarīšanu un klusēšanu pievienojas tiem kuriem iebildumu nav.

Tā kā tie "visaptverošie un tukšie lozungi" nav tik visaptveroši un tukši, īpaši, ja vēlies būt un esi informēts par notiekošo.

13.04.17 Atbildēt | Ziņot 5
bushmans
bushmans > Marfim:

.. aleluja, Saulvedis ir atgriezies, pulcēs vīrus,vedīs mani kaujā, par t a i s n u lietu,, !!!

13.04.17 Atbildēt | Ziņot -3
Marfim
Marfim > bushmans:

Nevaru saprast Tavu komentāru, cerams Tev pašam labāk zināms par ko raksti un ko ar rakstīto esi domājis.

13.04.17 Atbildēt | Ziņot 1
bushmans
bushmans > Marfim:

..tik to, ka : ..protams, ka makškernieki vainīgi, protams, ka maksķernieki vainīgi, ka upju krasti piedirsti, protams, ka latviesi paši vien vainīgi, ka tāda valdība viņus (mūs) stūrē ..uttutjp...ti kāda ir šāda lozunga jēga, ko ?

..un kura vieta redzēji, ka es sašutis , da lai to vimbu kauč ar lasi saprecina!

Palasi par Kuldiģas licenzēto makšķerēšanu, rakstīts, ka bijusi sabiedriskā apspriešana, vairāk neka, ne skaitļu ne argumentu,,,vien ideja, ka nauda naks, ka pa reni !!!

13.04.17 Atbildēt | Ziņot -2
Marfim
Marfim > bushmans:

Būsi kļūdījies ... pie visām makšķernieku likstām citi vainīgi, tikai ne paši. Tieši tāpat kā esošo Saeimu vēlēja cittautieši un nepilsoņi. Starp citu … pats personīgi redzēju kā mušu kāpuru tukšās kastītes ūdens tūrisma cienītāji vienmērīgi gar krastu izmētāja.

Vai zināji, ja pietiekoši ilgi raksta CL un neko nedara, uzlabojami neizbēgami noved pie kardināli pozitīvām izmaiņām. Svarīgākais ir intensīvi un sistemātiski rakstīt CL un citos portālos un labums visiem garantēts.

Cik sapratu no komentāra ir vienaldzīgs tas, kas notiek Bauskā, attiecīgi tiem, kuri ir Bauskā, cik saistoši ir tas, kas notiek Kuldīgā? Visas labās lietas taču pasaulē notiek balstoties uz vienaldzību, uz Gauju nebraucu, ko man par Gauju iespringt.

Kāda vaina nolikumam Par licencēto makšķerēšanu Ventas upē, Kuldīgas novada administratīvajā teritorijā, kurš stājas spēkā tieši šodien 13.04.2017? Ar makšķerniekiem lietas tika apspriestas, pats raksti, ka ir bijusi sabiedriskā apspriešana, cik zinu tad makšķerniekiem tika zvanīts, ir kas vēstuli rakstīja (bija tepat CL ievietota) visi par un visi piekrituši… izskatās Tev vienam kaut kas tagad nepatīk?

Par ko sūdzamies, Lasim/taimiņam atsevišķa licence. Atšķirībā no Alūksnes, tos kuriem piešķir bezmaksas licences, Kuldīgā par zemāku kārtu vai lūzeriem kuri nemaksā, neuzskata un atļauts lomā paturēt tikpat cik tiem kuri pērk licenci.

Tā, kā novēlu tālāk kultivēt viedokli par mistiski lielo nezināmo ļaunumu, kurš makšķerniekiem sprunguļus bāž dzīves velosipēda rata spieķos.

13.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
Ivix
Ivix > bushmans:

Gribētos teikt -mudaks .Bet neteikšu...

13.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
bushmans
bushmans > Ivix:

.. Tu (prikiņ ar lielo burtu rakstu) par mudaku esi spējīgs atbildēt ???

13.04.17 Atbildēt | Ziņot -2
bushmans
bushmans > Marfim:

..ko Tu gribi,,,man nasratj uz vimbām un viņu licenzēm,,, lai kur arī viņas tirgotu !!!

..Tu te pats sāki bezponta lozungus,, !!!

13.04.17 Atbildēt | Ziņot -2
bushmans
bushmans > Marfim:

.....tad man jāprasa : vai Tu esi gatavs piedalīties MANOS karos par Lielupes (zem Jelgavas) makšķernieku karos ???

..tak zinu , ka NE-E tapē nedirs !!!

13.04.17 Atbildēt | Ziņot -1
Marfim
Marfim > bushmans:

Varu vēlreiz atkārtot. Jo vairāk makšķernieku būs vienaldzīgi attiecībā uz notiekošo, gan pašvaldību, gan valstiskā līmenī, jo vairāk nāksies rēķināties ar sekām un šajā vienkāršajā faktā, kā raksti, "bezponta lozunga" nav. Valstij pa lielam ir vienaldzīgi makšķernieki, jo nav tādas nozares, arī ar resursiem no valsts viedokļa viss ir vēl labākā kārtībā, ūdeņi veiksmīgi nodoti pašvaldībām. Man šķiet ka sen pienācis laiks saprast, ka valsts pārstāvji par visu makšķernieku interesēm nerūpējas un tās viņiem ir vienaldzīgas.

Attiecībā uz Taviem kariem, ko sauc par "makšķernieku kariem". Man ir pirmā dzirdēšana par karu Lielupē zem Jelgavas. Neesmu manījis ka CL par to būtu rakstīts. Varbūt vari izglītot, mani kurš acīm redzot vienīgais nav informēts, kas un ar ko un par ko karo, kādas metodes un paņēmienus izmanto. Ja neņem vērā to, ka ierasti karš nevienam neko labu nedod. Dotajā brīdī, tas skar vienu vietu Latvijā un nav zināms par ko tas ir, kam tas dod vai dos labumu, raksti ka tas ir tavs, tad dīvaina ir vēlme lai vēl kāds tajā iesaistās.

Tie kas patiesi ko vēlas izmainīt, nokārto sabiedriskā vides inspektora eksāmenu, sameklē domubiedrus un cenšas ko darīt lai uzlabotu situāciju, nevis karo paša mistiskajos "makšķernieku karos". Ja godīgi, es neredzu ko makšķerniekiem karot starpā? Ja norobežojas no indivīdiem, kuri vēlas apmierināt savas individuālās vēlmes, tad makšķernieki kopsaucēju vienmēr atradīs.

13.04.17 Atbildēt | Ziņot 1
cops67

Runa jau neiet par licenzēto makšķerēšanu vispār, bet ja jau tie ir svētki, tad jau nu gan varēja piekāpties uz cenu vai vispār uz to dienu atcelt tieši tur kur notiks pasākums.

13.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
kaspi45

Par ko cepiens? Organizētāji, tak nenosaka licences cenu. Tas , ka svētkos jāievēro noteikumi, starp kuriem ir arī licencēta zveja šajā laikā ir normāla parādība. Ja pa dārgu rakstiet Zemkopības ministrijai. Visas organizātoru aktivitātes ir bez maksas un viņiem nav nekāda labuma no pārdotajām licencēm.

13.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
bushmans

..vēl viens labs jautājums : ,,, kas, kā nosaka cenu ???

13.04.17 Atbildēt | Ziņot -2
kaspi45
kaspi45 > bushmans:

Vai Bauskas Kultūras Centra jaunieši ir vainīgi pie Tavām mēnešreizēm?

13.04.17 Atbildēt | Ziņot 1
Brusis

Pareizi ir, kāds labums.60 procenti taču nav nauda;

www.bauska.lv/allfiles/file...s%20vimbas.pdf

14.04.17 Atbildēt | Ziņot -1
kaspi45
kaspi45 > Brusis:

Ko tu dumam padarīsi neredzu es tajā dokumentā Bauskas Kultūras centram pienākošos 60 %.

14.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
kaspi45

Man arī daudzas lietas BMMB vimbu licencēšanā nepatīk, un cik es zinu organizātori lūdza atcelt licences svētku dalībniekiem, vai samazināt tās. Atsaucoties uz MK noteikumiem teica, ka tas nav iespējams. Neloģiski arī škiet,ka «Personas līdz 16 gadu vecumam, cilvēki, kas vecāki par 60 gadiem, invalīdi, represētie, zemes īpašnieki, kuru īpašums skar makšķerēšanas zonas, un maznodrošinātie licenci var nopirkt ar atlaidi – A zonā licence izmaksās 7+3eiro, savukārt B zonā 6+3 eiro,» tā BMMB vadītājs. Manuprāt šīm grupām būtu bezmaksas licencēm jābūt.

14.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
Brusis

,,Ja pa dārgu rakstiet Zemkopības ministrijai. Visas organizātoru aktivitātes ir bez maksas un viņiem nav nekāda labuma no pārdotajām licencēm,,.

Dumajam-kur šeit ir teksts,ka organizators ir Bauskas kultūras centrs?Arī rakstā ir pieminēta tikai BMMB.Cope notiks šķūnītī?

P.S.Un ja zvejas organizatori negrib dalīties,varbūt rīkojat vimbu maluzvejnieku svētkus.

14.04.17 Atbildēt | Ziņot -1
kaspi45
kaspi45 > Brusis:

Var apskatīties organizātoru lapā, bet tieši virs tava komentāra palasot taptu skaidrs, kas ir organizātori.

kaspi45 > bushmans:

Vai Bauskas Kultūras Centra jaunieši ir vainīgi pie Tavām mēnešreizēm?

un 2 ierakstus augstāk

Par ko cepiens? Organizētāji, tak nenosaka licences cenu. Tas , ka svētkos jāievēro noteikumi, starp kuriem ir arī licencēta zveja šajā laikā ir normāla parādība. Ja pa dārgu rakstiet Zemkopības ministrijai. Visas organizātoru aktivitātes ir bez maksas un viņiem nav nekāda labuma no pārdotajām licencēm.

14.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
kaspi45

Pie kam vimbu ķeršana nav galvenā svētku sastāvdaļa. Tas ir pasākums visai ģimenei, un es to neorganizēju, ja tas interesē(re:varbūt rīkojat vimbu maluzvejnieku svētkus.)

Ikviens gribētājs, kam būs iegādāta licence, varēs piedalīties “Vimbu svētku” labas gribas makšķerēšanas sacensībās. No pulksten 09.00 makšķerēšanas licences varēs iegādāties arī pasākuma norises vietā.

No pulksten 9.00 līdz 12.00 ilgs dalībnieku reģistrācija, no 10.00 līdz 14.00 noritēs labas gribas sacensības, kuru laikā dalībnieki aicināti nodot iegūto lomu svēršanai un mērīšanai reģistrācijas teltī, bet pulksten 15.00 ar diplomiem, piemiņas veltēm no Shimano un pasākuma atbalstītāju sarūpētām balvām tiks sveikti pirmo divu vietu ieguvēji – makšķernieki, kuri būs izvilkuši smagāko un garāko lomu. Tāpat īpašas veicināšanas balviņas saņems jaunākais un vecākais dalībnieks.

Reģistrējoties labas gribas sacensībās, dalībnieks apliecina, ka dalīsies ar savu lomu, kas pēcāk tiks pagatavots, kūpināts un dāvināts svētku apmeklētājiem.

Iepazīsties ar detalizētu Vimbu svētku nolikumu šeit: www.kultura.bauska.lv/lv/vimbu-svetki!

14.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
kaspi45

Linkā var redzēt, ka ir ap 10 citu pasākumu bez vimbu ķeršanas.

14.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
bushmans
bushmans > kaspi45:

... ja jau esi tik informēts !!!

Tad, kas , kā nosaka cenu, ko ???

14.04.17 Atbildēt | Ziņot -1
fricis888
fricis888 > kaspi45:

sanak ja es braucu un man lidzi ir 4 gadigais puika man vinam ari japerk licence? bik nesapratu

15.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
fricis888
fricis888 > kaspi45:

sanak ja es braucu un man lidzi ir 4 gadigais puika man vinam ari japerk licence? bik nesapratu

15.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
kaspi45
kaspi45 > fricis888:

Ja puika brauc paskatītities teātri,izrādes un citas lietas un ir līdzi tēvam upes krastā, tad licence nav jāpērk. Būtu jāpērk, ja viņš ķertu zivis. Kas manuprāt ir stulbums kā jau rakstīju.

kaspi45 :

Man arī daudzas lietas BMMB vimbu licencēšanā nepatīk, un cik es zinu organizātori lūdza atcelt licences svētku dalībniekiem, vai samazināt tās. Atsaucoties uz MK noteikumiem teica, ka tas nav iespējams. Neloģiski arī škiet,ka «Personas līdz 16 gadu vecumam, cilvēki, kas vecāki par 60 gadiem, invalīdi, represētie, zemes īpašnieki, kuru īpašums skar makšķerēšanas zonas, un maznodrošinātie licenci var nopirkt ar atlaidi – A zonā licence izmaksās 7+3eiro, savukārt B zonā 6+3 eiro,» tā BMMB vadītājs. Manuprāt šīm grupām būtu bezmaksas licencēm jābūt.

Ja man būtu iespēja to ietekmēt, tad es atceltu šo. Es neesmu ne BMMB biedrs ne Kultūras centra darbinieks, šī informācija man tā pat kā Jums ir atnākusi caur internetu . Dažas papildus lietas esmu uzzinājis runājot ar cilvēkiem no Kultūras Centra.

15.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
Temiida
Temiida > kaspi45:

BKC jau ta labi nopelna uz sponsoriem, pieprasot no viniem mistiskus 1000eur par it ka reklamesanu. Galvu vini ir saspiedusi.

18.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
kaspi45
kaspi45 > Temiida:

Par šo man nav zināms, kam prasīja 1000 eiro?

18.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
Temiida
Temiida > kaspi45:

Visiem, kas gribeja kaut ko sponsoret, klat bija jamaksa 1000eur, par mistisku reklamu. Zinu vienu vairumtirgotaju, kurs gribeja nosponsoret labas balvas copes dalibniekiem un vel so to izdalit par brivu (par kopejo summu ap 2000eur), bet BKC par to pieprasija vel ziedojumu viniem. Absurds.

18.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
bushmans

.. :DDDD pat palika interesanti, sāku lasit !!

Zvejniecibas likums 10 pants, uz ko atsaucas visas pasvaldibas ieviesot licenzēto makšķerēšanu !

===Pašvaldība izdod saistošos noteikumus par licencēto makšķerēšanu, licencēto vēžošanu vai licencētajām zemūdens medībām tās administratīvajā teritorijā esošajos ūdeņos, ja saskaņā ar normatīvajiem aktiem par licencēto makšķerēšanu, licencēto vēžošanu un licencētajām zemūdens medībām šajos ūdeņos paredzēta makšķerēšanas, vēžošanas vai zemūdens medību tiesību izmantošana ar īpašām atļaujām (licencēm).===

.. lasu, meginu iedziļinaties, bet sanak, ka : Pašvaldība izdod saistošos noteikumus,jo: šajos ūdeņos paredzēta makšķerēšanas !!!

Tik, kas to paredz nekur neatradu ! Tātad secinajums - tas ir tā, jo tas IR tā !!! :DDD

13.04.17 Atbildēt | Ziņot -1
bushmans

..sorry bija jabūt :

.. lasu, mēģinu iedziļināties, bet sanāk, ka : Pašvaldība izdod saistošos noteikumus,jo: šajos ūdeņos paredzēta makšķerēšanas, vēžošanas vai zemūdens medību tiesību izmantošana ar īpašām atļaujām (licencēm).=== !!!

13.04.17 Atbildēt | Ziņot -1
fricis888

sanak ja es braucu un man lidzi ir 4 gadigais puika man vinam ari japerk licence? bik nesapratu

13.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
bushmans

... :DDDD tak ierakstās kāds, kā gāja, piķis tecēj, kā pa reni, ne ? :)

17.04.17 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager