Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
V.V.D | 1.marts 2018, 17:56 | 16 komentāri | 12461 skatījums

Makšķernieku ievērībai: liegumi, kas spēkā no 1.marta

Valsts vides dienests (VVD) atgādina, ka, atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr. 800 Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumi, no 1. marta līdz 30. aprīlim iekšējos ūdeņos aizliegta jebkura veida makšķerēšana: no laivām un citiem peldošiem transportlīdzekļiem visos ūdeņos, izņemot makšķerēšanu Baltijas jūras un Rīgas jūras līča ūdeņos, kā arī kanālos un caurtecēs, kas savstarpēji savieno ezerus vai savieno upes un ezerus ar upēm, vai savieno ezerus un upes ar Baltijas jūru vai ar Rīgas jūras līci.

VVD lūdz ievērot, ka, saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 295 Noteikumi par rūpniecisko zveju iekšējos ūdeņos, no 1.marta līdz 15.jūnijam aizliegts zvejot un iegūt jebkādas zivis visās ūdenstilpnēs ar zivju tīkliem. Tāpat arī noteikts, ka no 1.marta līdz 30.aprīlim aizliegts zvejot un iegūt līdakas. Līdz 30. aprīlim aizliegts izmantot ēsmai zivis jebkuros ūdeņos, izņemot Baltijas jūras un Rīgas jūras līča ūdeņus.

O R I Ģ I N Ā L S

 
 
[16] Komentāri | dilst | aug
 
sidla5

VVD lūdz ievērot, ka, saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 295 Noteikumi par rūpniecisko zveju iekšējos ūdeņos, no 1.marta līdz 15.jūnijam aizliegts zvejot un iegūt jebkādas zivis visās ūdenstilpnēs ar zivju tīkliem. Tāpat arī noteikts, ka no 1.marta līdz 30.aprīlim aizliegts zvejot un iegūt līdakas. Līdz 30. aprīlim aizliegts izmantot ēsmai zivis jebkuros ūdeņos, izņemot Baltijas jūras un Rīgas jūras līča ūdeņus, man jau patīk- VVD lūdz ievērot, nožēlojami, ka te VVD kaut kas ir jālūdz:(

01.03.18 Atbildēt | Ziņot 1
Kirsis6666

Tas tā jocīgi,jo zivju tīklus rūpnieciskajai zvejai vispār nevar izmantot.Liekas ,ka tikai murdus iekšējos ūdeņos.

05.03.18 Atbildēt | Ziņot 0
coolfeeder

Būtu ideāli vēl ja pievienotu info par sodu naudām par katru pārkāpumu lai saprot badakāši ar ko lai reiķinās! Un aizliegt tā saucamos sienāžus vajadzētu ja inspektoriem ir šaubas lai aizbrauc palūrēt jo 90% zivju tiek aizķertas aiz sāniem astes utt. Vēl ziemas mānekļus aprīkot ar vienu āķi kā tas ir noteikumos par lašu un taimiņu copi ;)

01.03.18 Atbildēt | Ziņot 8
Elmars17

Tas nozīmē, ka bļitkot ar mormiškām var?

01.03.18 Atbildēt | Ziņot 0
citizen

Kā arī Ventspils saistošie pilsētas noteikumi tagad nosaka, ka uz Ventas 2h pirms saulrieta līdz 2h pēc saullēkta nedrīkst izmantot teltis, mākslīgos gaismekļus un akumulatorus. Piektdien un sestdien jaiet skatīties kā pašvaldības policija noteikti dosies lūkot pēc pārkāpējiem.

02.03.18 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

Ledus laikam turēsies vēl vismaz mēnesi, lidz ar to arī ūdas turpinās kāst ikrainās līdakas. Neesiet vienaldzīgi, redzat ūdu velciet ārā un grieziet kopā. To ir tik daudz ka inspektoriem vienkārši fiziski nav iespējams pašiem visas izņemt.

02.03.18 Atbildēt | Ziņot 11
badapiicka

tik pie reizes jāpaņem normālu bozi līdzi, citādi var norauties, vai arī vismaz divatā

15.03.18 Atbildēt | Ziņot 0
Kleijs
Kleijs > badapiicka:

Man kabatā elektrošoks!

20.03.18 Atbildēt | Ziņot 0
Bjorgvins

diezgan jocigi skan noteikumu 25.punkts par zivju izmantosanu esmai no 01.marta.kerot salakas tiek parasti izmantoti zivju gabalini.un ari vedzelem tiek izmantoti zivs gabali.tad sanak ka uz sito ari attiecas tas liegums?vai tikai uz dzivo esmas zivtinu. nu eksperti varetu paskaidrot.es jau saprotu,ka noteikumus izdoma un pienem grutgalvisi,bet nu tomer vajadzetu precizak.

02.03.18 Atbildēt | Ziņot 0
cupix

Nu domāju atkarīgs no inspektora, ja tev galā stāv "fileja"vai nogriesta astes daļa tad jau neko :) , bet ja karūsa nu tad saņem pēc nopelniem!?

05.03.18 Atbildēt | Ziņot 0
Jon-Hill

ZVEJOT un IEGŪT !

Tad makšķerēt, bļitkot, ūdot, spiningot drīkst ??? Iegūt, dīvains termins ! Kurā brīdī IR iegūt,, izvelkot no ūdens, vai liekot uz pannas ?? :)

02.03.18 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K

Iegūt = paturēt lomā, zivi neatlaižot vaļā. Ūdot iekšējos ūdeņos līdz 30.aprīlim nedrīkstēs viss, jo MN 25. No 1. marta līdz 30. aprīlim aizliegts izmantot ēsmai zivis jebkuros ūdeņos, izņemot Baltijas jūras un Rīgas jūras līča ūdeņus.

02.03.18 Atbildēt | Ziņot 2
Docents
Docents > Karlis_K:

Skaldīs līdakas un kā vēl. :( Nejauši paziņa padalijās ar info:

Ziepniekalna tirdziņā otridien ap pl.14.00 ,, zveijnieki būšot,, solija svaigas līdakas par labām cenām. Domāju ar to viss izteigts.

Tādi nu mums tie C&R likumi un cilvēki.

03.03.18 Atbildēt | Ziņot 0
Karlis_K
Karlis_K > Docents:

Nevajag te pīt iekšā C&R, brakaru ūdenieku visatļautība ir bļitkotāju kūtruma un vienaldzības sekas. Ka arī tāpēc ka katrs otrais pats ieliek 3. un vairāk ūdas. Skaidrs ka tādi nav spējīgi likvidēt to ārprātīgo daudzumu bez uzraudzības atstāto ūdu. Es neesmu bļitkotājs un uz ledus atrodos tikai pa retam, fotogrāfējot vai kad "pa taisno" ziemā jāšķērso kāda ūdenstilpne. Bet tāpat pamanos izņemt un likvidēt ievērojamu skaitu ūdu. Rekords bija savulaik Kaņierī virs 30gab pa dienu. Ja katrs sakarīgs bļitkotājs ar mietu dzītu prom no ledus šos ierāvējus, tad nekur nebūtu šī problēma ar līdaku pirmsnārsta slaktiņu. Un nevajag baidīties, man vēl neviens ūdu īpašnieks nav nācis klāt skaidroties. Vainīgs ir bailīgs. Tos pekstiņus par nežēlīgajiem un ūber tehniski aprīkotajiem brakariem izplata paši nelegālie ūdu licēji, lai citi raustās. Bet 99% gadījumu tie ir nožēlojami lauku dzērāji lodari, kuri bez darba slapstās apkārt, visu jau notrallinājuši un kāst dabu tiem ir vienīgais ceļš uz nākamo krutkas buteli.

03.03.18 Atbildēt | Ziņot 6
Kleijs
Kleijs > Docents:

Dažiem pat divos teikumos trīs kļūdas, bet bāž degunu vīru spēlēs.

20.03.18 Atbildēt | Ziņot 0
Edgars8787

Tagad gaujā sapalus uz mazajiem minnow vobleriem drikst ?

21.03.18 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager