Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Ludza.lv | 22.marts 2018, 20:22 | 1 komentārs | 1968 skatījumi

Makšķerēšanas svētki Nirzā

Nirzā notika tradicionāls pasākums, kas pulcināja zemledus makšķerniekus – vietējos un ciemiņu, kopā 23 cilvēkus, neskaitot līdzjutējus! Daudz vai maz – spriediet paši. Arī laika apstākļi bija ļoti labi – gaisā pavasaris virmoja, tādēļ atrasties uz ezera bija patīkami.

Makšķerēja gan lieli, gan mazi, gan jauni, gan veci. Pats jaunākais, kurš vēl pats īsti nestaigā, atbalstīja savu papu, sēžot ragaviņās. Sanākušas bija veselas ģimenes. Tādejādi tika lauzts stereotips, ka makšķerēšana ir vīru lieta. Un piekritīsiet – pasākums ir divtik patīkams, kopā esot tēviem ar dēliem. Turklāt parasti jaunā paaudze ir iesēdusies interneta vidē un vairs nav tik aktīva, kā tā paaudze, kam šis datorbrīnums nebija zināms. Ir ļoti apsveicami, ka jaunā paaudze uzturas svaigā gaisā un makšķerē! Un tas process taču trenē pacietību, kuras ikdienā mums tā pietrūkst! Tāpat tā ir iespēja tiem, kas jau nedzīvo Nirzā, satikt vecos draugus un paziņas. Tie bērni, kam palika auksti, gaidot lomus, krastā taisīja sniegavīrus un pikojās.

Varbūt ne katram izdevās nomakšķerēt daudz zivju, bet, kā atzina paši dalībnieki, galvenais ir process un iespēja pabūt kopā, jo ikdienā mēs katrs esam aizņemti ar ikdienas rūpēm un darbiem, un pietrūkst laika vienkāršai sarunai kur nu vēl kopā sanākšanai.

Lielākais loms un arī lielākā zivs gadījās Voldemāram Krupenko – 2,680 kg, 2. vietā ierindojās Aleksejs Korotkijs no Ludzas – 1,100 kg, 3. vietā Kristiāns Pentjušs – 0,820 kg, mazākā zivs 5 cm gara. Jaunākais sacensību dalībnieks – Kristiāns Pentjušs, pieredzējušākais – Vilhelms Vonda. Par zivju svēršanu atbildēja tiesnesis Vitālijs Tretjakovs.

Nirzas pagasta pārvalde un Tautas nams bija sarūpējuši arī dāvanas. Nirzas ezera krastā bija ugunskurs, uz tā vārījās garšīga zupa (pavāre Ludmila Vasiļjeva), bija silta tēja un pīrādziņi. Pēc apbalvošanas makšķernieki, baudot zupu, apsprieda makšķerēšanas lietas un dalījās pieredzē.

Tagad valsts simtgadei tiek izdomātas dažādas akcijas un rekordi – piemēram, simts ēdienu receptes, Audi fani ar savām mašīnām uztaisa simbolisku valsts karogu u.tml.. Manuprāt, šinī pasākumā Nirzā arī bija nozvejotas simts zivis! Kas netic, lai atbrauc nākamgad un pamēģina savu veiksmi.

Dažkārt, lai notiktu jauki svētki, nemaz nevajag daudz, kur nu vēl miljonus. Galvenais, lai ir lieta, ko kopīgi darām, un pozitīvs noskaņojums. Domāju, ka šis pasākums deva gandarījumu visiem dalībniekiem.

Tatjana Tretjakova, Nirzas TN vadītāja

O R I Ģ I N Ā L S

 
 
[1] Komentāri | dilst | aug
 
krumujancis

Nezinu kā tur pie tā Nirzas ezera ir ziemā, bet vasarā ir skaisti, un ar makšķeri var pa kādam skaistam breksim arī noķert.

Malači copmaņi! Ne asakas!

22.03.18 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager