Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
CopesLietas.lv | 4.aprīlis 2018, 09:51 | Komentēt | 2005 skatījumi

Aprīlis žurnālā CopesLietas

Lielākā daļa mūsu iekšējos ūdeņos mītošo sugu nārsto pavasarī. Jūrā ietekošajās upēs milzīgos baros dodas nēģi, salakas un vimbas. Tāpat arī jūrā augušās saldūdens zivis - zandarti, līdakas, asari arī uz nārstu dodas upēs. Makšķerniekiem sākas svētki, bet vienmēr vēlams noskaidrot ko, kur, kad un cik daudz drīkst ķert un paturēt (aprīlī tas sevišķi aktuāli), lai neviļus nenonāktu maluzvejnieku lomā – par to atgādina viesredaktors Pēteris Lideris.

Ja gribi ar spiningu izjust īstu cīņu, pamēģini vilkt laukā atvērtu lietussargu – LR2 radio programmu direktors vai tautā vairāk zināms kā dīdžejs Aivis māk ne tikai copēt, bet arī pajokot par copi.

Harijs Raciborskis ieguva zeltu, bet Latvijas komanda Pasaules Čempionātā Kazahstānā izcīnīja otro vietu. Kā gāja un par drēbi no otras puses – Agris Rudzāns materiālā Cēlmetālu birums.

Simtjūdžu zābakiem tuvojas atklāto ūdeņu sezona, ja Tev nesanāk aizdoties pie upēm vai ezeriem, tad izmēģini copi dīķos. Spiningu specifika, auklu nianses, vobleru plaukts un pareizais spļāviens uz tā – lai forele būtu!!! – Mārtinš Babris.

Lai acis, no nezināšanas, mums nebūtu kā pienkannas vāciņi - Tālās jūrās pastāstīdams un atrādīdams kā un uz ko ķer Taizemē un cik bīstami ir gardo ikru nēsātāji jūras eži mūs aizved Guntis Veits (pierakstījis Einis Asaris).

Vēl brīdi varam paķert arī stiklaci (līdz 16.04.)! Par dropšota tehniku un mānekli mandulu – Kārlis Lapiņš.

Jānis Briedis atklāj slepenīgākās vietas Daugavā.

Bijām jau sailgojušies un re - te nu ir – Ingus Dukaļskis – savā manierīgajā stilā par gatavošanos copei atklātajos ūdeņos!

Elvijs Meisters par Lielo Mānekļu spēli – Crazy fish slim shady, Lunker city swimfish, Zerek, Daiwa un vēl daudzi citi.

Aldis Jermaks intervē prasmīgu meistaru, kas darina patiešām rezultatīvus mānekļus plēsīgajām zivīm – Vladimiru Šilovu.

Leģendārā Mitchell 300 – par to Valdis Holbergs.

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager