Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
B.S.M | 29.aprīlis 2018, 14:29 | 1 komentārs | 3290 skatījumi

Lieliska Copes Diena 2018

Agrā sestdienas rītā BSM (Biedrība Sporta Makšķerēšanai) vīri un viņu draugi un atbalstīāji pulcējās Voldemāra dīķos ar mērķi dalīties savās zināšanās ar jauno paaudzi.

Pamācīt, ieintriģēt un rosināt pievērsties makšķerēšanai kā jaukam aktīvās atpūtas veidam un arī sportam. Rīts ir vēss, un gaidot mazos ciemiņus no Preiļiem, vīri jau ievingrina rokas un pasveicina dažas raibās dīķa iemītnieces, sagatavo aprīkojumu, sastellē kātus, pieregulē spoles un sasien mānekļus. Ceļa līkumā iegriežas liels autobuss un divdesmit mazie copmaņi ir klāt! Ar lielu interesi "kas nu būs? kā nu būs?" tiek nopētīti dīķi, tad uzklausīta īsa instruktāža un Uģa Circeņa pavadībā var visi doties uz īsiem foreļu ķeršanas paraugdemonstrējumiem. Lai gan... bērniem gribas pašiem uzreiz ķerties pie lietas! Lielie copmaņi izkārtojas gar krasta līniju, mazie izvēlas katrs sev tīkamāko un īstā cope var sākties! Katrs lielais apmāca savus mazos un kā vēlāk atzīst, mazie mācās pārsteidzoši ātri un drīz vien jau tīkliņos tiek iesmeltas pirmās zivis, par ko ir liels prieks gan skolotājiem, gan skolniekiem!

Kamēr vienā dīķa malā notiek spraigas mācības un sacensības, otrā malā tiek kurināts grils, uz galdiem kārtots cienasts un vārīta tēja. Copmaņi ne tikai māk zivi noķert, bet arī kaut ko gardu pagatavot brīvā dabā ... un šoreiz top improvizēti burgeri ar lieliskajām J.Saukas desiņām. Jo vairāk ķerās, jo lielāks azarts un priecīgi saucieni par noķertu zivi skan arvien biežāk, līdz beidzot fināla saucienam atskanot, tiek noskaidrots, ka uzvarētājs ir noķēris 6! foreles! Apbalvošanas ceremonijā uzvarētāji tiek apbalvoti ar kausiem, bet katrs mazais copmanis saņem piemiņas medaļu par dalību un šokolādi, ko pa ceļam autobusā notiesāt. Un tad beidzot klāt brīdis baudīt burgerus, tēju, kūciņas un pačalot ar copmaņiem, dabūt kādu šūpiņu dāvanā un vēl iemest pa reizītei spiningu. Sirsnīgs paldies Пруды Вольдемара / Voldemāra dīķi (Līčupe) dīķu saimniekam par atbalstu, vietu un dīķiem šī pasākuma rīkošanai! Paldies Elgastam Dimantam un Preiļu novada pārstāvjiem par mazo copmaņu saorganizēšanu, sakoordinēšanu un atvizināšanu! Paldies foreļu disciplīnas galvenajam cilvēkam Latvijā - Kristians Godins par dalību un atbalstu! Paldies visiem lielajiem dalībniekiem Andis Miezis Aldis Sprogis Uģis Circenis Mārtiņš Babris Gints Zeila Ivars Riciks Gatis Zarins Edgars Deicmanis Aigars Pilsētnieks, Kaspars Zvaigzne Juris Fjodorov Jānis Briedis Uz tikšanos augustā labdarības sacensībās spiningošanā "COPMAŅI LABDARĪBAI"

o r i ģ i n ā l s

 
 
[1] Komentāri | dilst | aug
 
aiviss

Teicams darbiņš ;)

29.04.18 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager