Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
LA.LV | 3.jūnijs 2018, 23:38 | Komentēt | 1341 skatījums

«Mammasdabas» spiningošanas sacensībās

Maijs anticiklona ietekmē atnesa karstu, sausu, bezvēja laiku un, protams, nu jau tradicionālās “Mammasdabas” atklātās spiningošanas sacensības, kuras šogad norit jau astoto reizi.

Un tā 12. maijā sacensību atklāšanas parādē stājās divdesmit viena komanda, lai šajos zivīm ne visai tīkamajos apstākļos ar sviedriem vaigā cīnītos par balvām un krātu tik vērtīgos punktus kopvērtējumam. Interesanti tas, ka kopvērtējumā tika tieši tik spiningot un sacensties gribētāju, cik fiziski varēja uzņemt šīs sacensības un neviens nepalika aiz borta. To, ka pirmais posms nebūs viegls, zināja visi, asari no nārsta vēl nebija īsti atjēgušies, bet līdakām apetīte bija zudusi pilnībā.

Noklausījušies instruktāžu par drošību uz ūdens, par jauno lomu reģistrācijas sistēmu, saņēmuši foto un lomu lapas pieejas identifikatorus, sacensību dalībnieki aplaudēja dāsnajiem sacensību sponsoriem SIA “DoleMarine”, “Eholotes.lv” ar “Novatex” apģērbiem makšķerēšanai un medībām, SIA “Salmo” ar “Lucky John” produktu līniju, žurnālam “Copes Lietas” un “Gold Fishing” ar www.sargofish.lv un jaunās, elektroniskās lomu uzskaites sistēmas izveidotājam Matīsam Rušam no “Ikoncept” un ar steigu devās ezerā.

Minūtes ritēja, pagāja krietna stunda un tikai tad lomu lapā parādījās pirmie ieraksti par noķertām līdakām un asariem. Pavisam nemanot paskrēja spiningošanai atvēlētās astoņas stundas un lomu lapa parādīja samērā interesantu ainu – pie zivīm bija tikušas četrpadsmit komandas, tajā skaitā visas piecas, kuras startēja Kaņiera posmā, un deviņas no sešpadsmit kopvērtējuma komandām vai tā dēvētā pamatsastāva.

Pie lielākās – 67 centimetrus garas – līdakas tika Andris Kušķis no komandas “RDdizains”. Viņam un komandas biedram Dainim Podžukam godam nopelnīta, grūtā cīņā izcīnīta pirmā vieta šajā posmā. Pēc sacensībām, fotografējoties pie “Novatex” karoga ar šīs firmas vesti mugurā, kuru Andrim par lielāko zivi dāvāja “Eholotes.lv”, laimīgais makšķernieks teica: “Re, kā sanāca: gluži tāpat kā pirms diviem gadiem pirmajā posmā Kaņierī.”

Arī otro vietu izcīnīja tikai Kaņiera posmā startējoša komanda “Kuha” no Rīgas, kuru pārstāvēja Andrejs Hāns un Ģirts Kukulis. Bet trešajā vietā šo sacensību veterāni Māris un Aivars Smilgas. Aivaram arī lielākais asaris trīsdesmit četru centimetru vērtē un veicināšanas balva no “Lucky John”. Šie vīri gan par trešo vietu neskuma nenieka, jo kopvērtējuma tabulā ar vienu punktu ierindojušies pašā augšgalā, aiz sevis atstājot Aigaru Līdumnieku un Kasparu Grablovski no “Komandas” un Dāvi Griķi ar Agni Šēru no “Pike Hunters”, kuri noslēdz kopvērtējuma trijnieku.

Attēlā: 2. posma lielākās līdakas pieveicējs Mārtiņš Tihonovs

26. maijā, kad Lielauces ezerā norisinājās šo sacensību otrais posms, laika ziņā nekas īpaši mainījies nebija – tā pati spilgtā saule, debesis bez neviena mākonīša, tikai neliels vējiņš nedaudz ņirbināja ezera spoguli, dodot kaut nelielas cerības tikt pie kādas ieskaites zivs – līdakas, kuras garums nav mazāks par 55 centimetriem, vai prāva, augumā virs divdesmit centimetriem gara asara.

Aiztecēja gandrīz stunda, un tikai tad elektroniskajā lomu lapā sāka parādīties pirmie ieraksti par noķertajām zivīm – šajā skaistajā, saules pielietajā rītā pirmie uz kara takas izgāja asari. Kā vēlāk stāstīja paši makšķernieki, šīs zivis ķērušās biezā slānī gandrīz visās vietās ezerā, bet, ak vai, tikai dažas no tām sasniedza atļauto garumu un nesa copmaņiem tik ļoti nepieciešamos punktus. Vietējie Lielauces ezera taku ziņi stāsta, ka līdakas šajā ezerā sāk pieteikties krietnu stundu pēc saullēkta, arī šis rīts nebija izņēmums. Liels bija mans pārsteigums, kad komanda “MarMoRS”, kurā startēja Modris Skulte un Mārtiņš Tihonovs, nepilnas stundas laikā lomu lapā iebirdināja trīs zaļsvārces, no kurām lielākā – 67 centimetrus (gluži kā Kaņierī) gara. Izskatās, ka šie vīri gāja uz visu banku un spieda uz līdakām. Šī samērā riskantā taktika šoreiz attaisnojās, viņi līdz sacensību beigām iemanījās mērsilē iemānīt vēl pāris mēra līdakas, un pirmā vieta rokā.

Nedaudz citādu taktiku bija izvēlējušie puiši no komandas “H-FISHER” Jānis Gaborecs un Māris Efners, jūtot, ka ar līdakām augstai vietai varētu nepietikt, viņi pāris zaļsvārcēm pievienoja septiņus ducīgus asarus un godam nopelnīja augsto otro vietu. Aiz viņiem ar trīs līdakām un diviem asariem palika šo sacensību veterāni “Komanda”, kuras sastāvā Aigars Līdumnieks un Kaspars Grablovskis. Bet pie lielākā asara, kura garums 42 centimetri, tika vietējās komandas “Pils-2” pārstāvis Artūrs Veidemanis, viņam ar brāli Uldi kontā vēl arī trīs līdakas un šoreiz mājas sacensībās ceturtā vieta.

Pašreiz kopvērtējuma augšgalā “Komanda”, aiz viņiem ar vienādu punktu summu “Pils-2” un “Čuš”, bet priekšā vēl gari četri posmi un ļoti daudz kas var mainīties.

Otrā posma rezultāti

o r i ģ i n ā l s

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager