Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
A. Sāvičs | 21.septembris 2018, 14:36 | Komentēt | 2339 skatījumi

Noslēdzies Mammadaba atklātais čempionāts spiningošanā

Pirmais no sacensību posmiem Kaņiera ezerā notika karstā, saulainā dienā un sacensību dalībniekiem nācās pielikt visas pūles, lai ieskaitē izkļūtu no nullītēm. Šajā posmā ieskaites zivis ieguva četrpadsmit komandas. Neskatoties uz karsto, saulaino laiku kopā noķertas četrdesmit ieskaites zivis. Pie lielākās, sešdesmit septiņus centimetrus garas, līdakas tika Andris Kušķis no komandas „RDdizains”. Bet kopvērtējuma tabulas augšgalā komanda „Čuš”, kurā startē Aivars un Māris Smilgas aiz sevis atstājot Aigaru Līdumnieku un Kasparu Grablovski no „Komandas”, un Dāvi Griķi ar Agni Šēru no „Pike Hunters”, kuri noslēdz kopvērtējuma trijnieku.

Kaņiera posma lielākās līdakas pieveicējs Dmitrijs Kručinskis; / A. Sāviča foto

Divdesmit sestajā maijā, kad Lielauces ezerā norisinājās šo sacensību otrais posms, laika ziņā, salīdzinājumā ar pirmo posmu Kaņiera ezerā, nekas īpaši mainījies nebija, tā pati spilgtā saule, debesis bez neviena mākonīša, tikai neliels vējiņš nedaudz virbināja ezera spoguli, dodot kaut nelielas cerības tikt pie kādas ieskaites zivs, līdakas, kuras garums nav mazāks par piecdesmit pieciem centimetriem, vai prāva, augumā virs divdesmit centimetriem esoša asara. Komanda „MarMoRS”, kurā startēja Modris Skulte un Mārtiņš Tihanovs nepilnas stundas laikā lomu lapā iebirdināja trīs zaļsvārces, no kurām lielākā sešdesmit septiņus centimetrus (gluži kā Kaņierī) gara. Izskatās, ka šie vīri gāja uz visu banku un spieda uz līdakām, šī, samērā riskantā taktika šoreiz attaisnojās, viņi līdz sacensību beigām iemanījās mērsilē vēl pāris mēra līdakas, un pirmā vieta rokā. „X-FISHER” Jānis Gaborecs un Māris Efners, jūtot, ka ar līdakām priekš augstas vietas varētu nepietikt pāris zaļsvārcēm pievienoja septiņus ducīgus asarus un godam nopelnīja augsto otro vietu. Aiz viņiem ar trīs līdakām un diviem asariem palika šo sacensību veterāni „Komanda”, kuras sastāvā Aigars līdumnieks un Kaspars Grablovskis.

Laika apstākļi nemainījās arī trešajā sacensību posmā Gulbju ezerā – balta saule un neliels visu dienu mainīgs vējiņš. Patiesu prieku un gandarījumu sagādāja fakts, ka makšķerēšana nav vienaldzīga arī jaunajai paaudzei, uz treniņiem kopā ar tēvu bija ieradies arī jaunākais šo sacensību dalībnieks deviņgadīgais Cedriks Andris Griķis, kuru nenobaidīja ne tālais ceļš, ne agrā celšanās no miega.

Šoreiz, izšāva seklo ezeru speciālisti Artūrs un Uldis Veidemaņi (Pils-2), kuri prata tikt pie piecām mēra līdakām un diviem asariem un godam nopelnīja pirmo vietu. Viņu tuvākie sekotāji Aleksandrs un Fēliks Vasiļjevi (Frišs Fišs) izmānīja divas līdakas un asari, bet ar to pietika, lai ierindotos otrajā vietā. Fēliksa pieveiktā sešdesmit deviņus centimetrus garā līdaka izrādījās lielākā. Ivars Lasmanis un Rinalds Hūns (Resnie LV) šajā reizē spieda uz asariem. Taktika attaisnojās – desmit asariem pievienojās arī viena līdaka un trešā vieta rokā.

Jaunākais šo sacensību dalībnieks Andris Cedriks Griķis ar veicināšanas balvu no „Gold Fishing,sargofish”; / A. Sāviča foto
Kopvērtējuma uzvarētāji Māris Efners, Jānis Gaborecs (no kreisās); / A. Sāviča foto

Ja pirmie trīs Mammadaba spiningošanas posmi noritēja baltas saules pielietos ūdeņos, kurus virbināja neliela vēja pūsma, tad ceturtajā posmā, kurš notika Tērvetes Gulbju ūdenskrātuvē, notika brīnums, un sacensību laikā copmaņi izbaudīja gan vēja pūsmas, gan lietu, gan sauli. Šis laiciņš šķita īsti piemērots spiningošanai, bet izrādījās, ka gluži tā viss nebija, nācās krietni nopūlēties, lai atrastu zivīgo ēsmu, prasmīgi piecirstu un iedabūtu zivi laivā. Šajā posmā par uzvarētājiem kļuva Rinalds Bērziņš ar brāli Zigmāru no komandas „Bērzi”, viņiem arī lielākā – astoņdesmit centimetrus gara zaļsvārce.Otrie Jānis Gaborecs ar Māri Efneru no komandas „X–FISHER” , trešie Aleksandrs un Fēliks Vasiļjevi no „Frišs Fišs”. Sacensības kļūst arvien spraigākas un interesantākas, kopvērtējuma augšgalā trīs komandas – „X-FISHER”, „Pils2”, un „Komanda”, starp tām tikai nieka punkta atstarpe,

  1. augustā Lielauces ezerā norisinājās Mammadaba spiningošanas sacensību priekšpēdējais, piektais posms. Šajā posmā izšāva divas komandas „E un M” (Matīss Ruša, Edgars Kukutis) un „ResnieLV” (Ivars Lasmanis, Rinalds Hūns), tās atrada asaru katlu un stabili ieņēma attiecīgi pirmo un otro vietu (Matīsa reģistrēto asaru vidējais garums – 37,56 centimetri!), trešo vietu atstājot Agrim Caunem un Eduardam Kuzminam no „LB”. Turnīra kopvērtējums izskatās arvien intriģējošāks, lielas iespējas izcīnīt uzvaru pašreiz ir četrām komandām, bet vistuvāk mērķim stāv Jānis Gaborecs un Māris Efners no „X–FISHER”. Vai pietiks nervu un veiksmes, lai cīnītos par lielo balvu no „Dole Marine”, to parādīs pēdējais posms Kaņiera ezerā 15. septembrī.

Un tā lielā diena beidzot ir klāt, pēdējais, noslēdzošais un tik ļoti intriģējošais Kaņiera posms ir klāt. Vīri cīnījās kā lauvas, ieskaites ailēs iebira četrdesmit divas līdakas, no kurām lielākā astoņdesmit centimetrus gara, un sešdesmit seši asari. Pirmais trijnieks – „MarMoRS” (Modris Skulte, Mārtiņš Tihanovs), „E un M” (Matīss Ruša, Edgars Kukutis), „X-Fisher” (Jānis Gaborecs, Māris Efners). Jānis ar Māri no „X-Fisher” pierādīja, ka viņu pirmajā posmā iegūtā devītā vieta bija nejauka apstākļu sakritība, ļoti stabili nostartēja atlikušajos posmos un godam izcīnīja pirmo vietu kopvērtējumā balvā saņemot jaudīgu elektromotoru un akumulatoru no sacensību galvenā atbalstītāja SIA „Dole Marine”. Otrajā vietā Matīss Ruša un Edgars kukutis („E un M”) kurus apbalvoja SIA „Salmo” ar „Lucky John” produktu līniju, bet kopvērtējuma trijnieku noslēdz Ivars Lasmanis un Rinalds Hūns („ResnieLV”), kuriem balvas no „Eholotes.lv” ar „Novatex” apģērbiem makšķerēšanai un medībām. Bet ceturtajai („Pils2” Uldis Veidemanis, Artūrs Veidemanis) , piektajai („Komanda” Aigars Līdumnieks, Kaspars Grablovskis) un sestajai („MarMoRS” Modris Skulte, Mārtiņš Tihanovs) vietai balvas bija sarūpējušie ilggadīgie šo sacensību draugi un atbalstītāji no žurnāla „Copes lietas”. Lai veicinātu makšķerēšanas sporta attīstību Latvijā, veicināšanas balvu, par uzdrīkstēšanos, centību un izturību, no SIA „Gold Fishing,sargofish”, saņēma jaunākais šo sacensību dalībnieks Andris Cedriks Griķis.

Uz tikšanos nākamgad!

Aldis Sāvičs

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager