Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Jelgavas pilsētas pašvaldība | 24.oktobris 2018, 21:37 | 7 komentāri | 5281 skatījums

Lielupes līdaka 2018

2018.gada 20.oktobrī Lielupes ūdeņos, posmā no Lielupes tilta līdz Svētes ietekai, notika Jelgavas pilsētas atklātās sacensības makšķerēšanā no laivām "Lielupes līdaka 2018". Uzvarētājs Aigars Jurēvics izvilka 8,200 kg smagu līdaku!

Šogad sacensībās piedalījās rekordliels dalībnieku skaits. Kopā piedalījās 65 dalībnieki (38 laivas), no kuriem 28 bija komandas un desmit individuālie makšķernieki. Piecu lielāko un smagāko līdaku autori sacensībās tika apbalvoti ar naudas balvām. Uzvarētājs šī gada sacensībās ir jelgavnieks Aigars Jurēvics, kurš izvilka 8,200 kg smagu un 110 cm garu līdaku. Otrajā vietā Aleksandrs ar 1,240 kg smagu līdaku un 2,590 kg asari, bet trešajā vietā Andris Liepiņš ar 0,880 smagu lomu.

Komandu grupā pirmajā vietā ierindojās Ojārs Mutjuševičs un Vitālijs Vasiļjevs ar 2,540 kg smagu un 75cm garu līdaku, otrajā vietā Andis Rozenbilds un Renārs Ķuze ar 2,380 kg smagu un 63cm garu, bet trešajā vietā Gints Zariņš un Aivars Egle ar 1.060 kg un 0,700 smagām līdakām.

Ikgadējo sacensību mērķis bija noteikt veiksmīgāko makšķernieku līdaku ķeršanā, kā arī popularizēt makšķerēšanu kā veselīgu un aktīvu sporta veidu.

Par sacensībām

Sacensību dalībniekam reģistrācijā jāuzrāda derīga makšķerēšanas atļauja, kas noteikta Makšķerēšanas noteikumos. Sacensību "Lielupes līdaka 2018" nolikums paredz, ka laivā var atrasties viens un divi makšķernieki - laivā obligāti jāatrodas vienam pilngadīgam, atļautas laivas ar motoru un bez motora.

Sacensības notiek saskaņā ar "Makšķerēšanas noteikumi LR ūdenstilpēs" un "Noteikumi par kuģošanas līdzekļu satiksmi iekšējos ūdeņos". Sacensību dalībnieks pats ir atbildīgs par drošības noteikumu ievērošanu sacensību laikā; dalībniekiem sacensību laikā aizliegts lietot alkoholiskus dzērienus un citas apreibinošas vielas. Sacensībām ir noteikta dalības maksa (1 cilvēlam EUR 8-, pensionāriem, skolēniem un invalīdiem EUR 5-,)

Makšķerēt atļauts ar vienu makšķeri vai spiningu, drīkst izmantot dzīvo ēsmu. Makšķerēšanas sacensību "Lielupes līdaka 2018" godalgoto vietu ieguvējus individuālā un komandu vērtējumā apbalvo ar balvām. Lielākās līdakas īpašniekam tiks pasiegta speciālā balva, kā arī pārsteiguma balva citu lielāko zivju sugu ieguvējiem.

Sacensības rīko makšķerēšanas sporta klubs "Lielupes brekši" sadarbībā ar Jelgavas Sporta servisa centru. Sacensību galvenais tiesnesis Juris Kaminskis.

 
 
[7] Komentāri | dilst | aug
 
gapp
gapp :

2,5kg asara bilde nav?

24.10.18 Atbildēt | Ziņot 1
pienef

Es par to pašu

25.10.18 Atbildēt | Ziņot 0
Frol
Frol :

Tas ir kopējais svars

25.10.18 Atbildēt | Ziņot 1
badapiicka
badapiicka > Frol:

ā... tādā gadījumā maza gramatiska kļūda- būtu jāraksta ar "2.5kilogramiem asarU". 2.5kg asarI, protams, gribētos redzēt... ;)

30.10.18 Atbildēt | Ziņot 0
nor4a

uzvar atkal trollings, jeb velcēšana-tas nav sportiski un īsti neatbilst reglamentam. Iedomājoties ainu 38 laivas mauc uz velci, - cemerēšana? Nē viss pēc noteikumiem!!! Uz priekšdienām organizātori varētu šo dizciplīnu izņemt no Lielupes Zandarta vai Līdaka! Juri apdomā šo?

26.10.18 Atbildēt | Ziņot 2
Horizonts

No abām sacensībām!

06.11.18 Atbildēt | Ziņot 0
KMagone

Kāds tur velcēšanai sakars ar cemerēšanu ? Divas pavisam atšķirīgas lietas ! Par sportisko viedokli ja piekrītu, velcēšana tur neiederās ! Mes ar brālēnu ar piedalījāmies Lielupes līdaka 2018, tikai tvīčš vai jig un ja visas tās līdakas izvilktās būtu vismaz mērā komandu vērtējumā būtu 1 vieta, bet nu redz kārtis nesalikās, no 9 noķertām līdakām 0 mēra, bet visas no 46-49cm... nezinu kā to var nosaukt, bet nu labi vismaz sportisko garu noķēru !!!

13.12.18 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager