Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
LMSF | 28.janvāris 2019, 20:46 | 3 komentāri | 6584 skatījumi

Latvijas izlase izcīna augsto 4. vietu!

16. Pasaules čempionāts zemledus makšķerēšanā ir aizvadīts!

Šogad Pasaules čempionāta zemledus makšķerēšanā organizēšana bija uzticēta Bulgārijai. Organizatori darīja visu, lai šajā pasākumā parādītu viņu valsts skaistumu, tradīcijas, raisītu patīkamas emocijas un sagādātu neaizmirstamas atmiņas. Tas viņiem izdavās, un vēl daba piespēlēja no savas puses.

Latvijas izlases dalībnieks Agris Rudzāns: “Sacensību arēnā apstākļi jau no paša sākuma mūs nelutināja, bet piektdienā tie bija nepārspējami. Brauciens uz treniņu bija visai sportisks, mēs ar Krievijas izlasi reizes piecas stūmām autobusu kalnā, talkā nāca arī kāpurķēžu traktori. Pēdējā treniņā nolēmām uztaisīt savstarpējos mačiņus, jo pie sektoriem vairs nebija ko darīt. Ledus stāvoklis līdzinājās vairāk purvam, katrs solis bija izaicinājums, nemitīgs putenis, kurš noteikti ietekmēja asarīšu ēstgribu. Viņi bija ļoti kūtri, labākais rezultāts Mārim, nedaudz virs 700 gr. pa nepilnām 3 stundām. Atpakaļ ceļš izvērtās par nogurdinošu un riskantu piedzīvojumu. Pat neatceros cik reizes stūmām autobusu, kad nevarējām izstumt, to vilka traktori un ugunsdzēsēji. Arī uz nosacīti lielā ceļa vairākas reizes nācās stumt mūsu braucamo, kā arī vairākus citus autiņus, kas bija saslīdējuši un aizšķērsoja ceļu. Mums vēl paveicās, Zviedrijas un Igaunijas vienības mājupceļā pavadīja 5 stundas, viņiem vēl nācās zāģēt pār ceļam sakritušos kokus, tas viss uz kalnu serpentīna, kur mašīnas mēdz braukt arī pretējā virzienā. Bija jau iezagušās šaubas par sacensību norisi, bet organizatoriskajā sanāksmē tika paziņots, ka viss notiks. Bulgāru optimismam nebija robežu, un mēs cerējām, ka viņiem būs taisnība. Sektori ir izlozēti, jāgaida rīts, cerams, ka putenis nedaudz mitēsies, lai arī prognozes norādija uz pretējo. Komanda pēc bobsleja vingrinājumiem bija nedaudz nogurusi, bet optimisma pilni, labā kondīcijā un gatavi startam.

Pirmā sacensību diena, ļoti smaga visiem, kas nokāpa no kalna un uzkāpa uz ezera. Sniega un ūdens krājumi uz ledus bija palikuši lielāki, katrs solis pa to dziļo zampu prasīja lielu piepūli. Šoreiz ceļā tikai vienreiz stūmām autobusu. Galvenais tiesnesis bija parūpējies par lieku satraukumu, bišķi sajauca sektoru izkārtojumu, un iespītējās, bet beigās viss sakārtojās. Tik smagu sacensību vēl nebiju redzējis, pašam pārvietoties gar striķiem bija ļoti smagi, varu iedomāties, kā jutās visi sportisti sektoros, tas prasīja nenormālu piepūli un gribasspēku. Zivis ķērās ļoti kūtri, svarīgi bija no starta trāpīt, ja ne tad nenormāla brišana un urbšana. Tika sagaidāms, ka lomi būs lielāki, bet nekā. Labākie rezultāti virs kilograma, pamatā ap 600 gr. Mūsējiem: Harijs 4.; Andis 3.; Artūrs 7.; Raimonds 10.; Māris 4., kopā 28 punkti un piektā vieta. Līderi Lietuva un Baltkrievija 17 punkti, trešie Ukraina 22 punkti, ceturtie Somi 26 punkti. Andis visus pārsteidza, noķerot jocīgu zivi, kaut ko līdzīgu sunfish. Sakarā ar ilgajiem pārbraucieniem un organizatoru dīvainībām grafiks bija ļoti blīvs, nekas nenotika laikā. Svētdiena solījās būs vēl smagāka, tālie sektori, nokļūšana līdz sektoriem vien jau izaicinājums, tur ezera ledus jūtami ieliecies un slapjais maisījums virsū krietni vairāk kā citur.”

Svētdien, neskatoties uz smagajiem sacensību apstākļiem, lietuviešiem izdevās nosargāt līderu pozīcijas un izcīnīt zelta medaļas gan komandu, gan individuālajā vērtējumā. Sudrabs Baltktievijai, bet bronza Ukrainai. Individuāli 1. Lietuva, 2. vieta Somija, 3. vieta Lietuva!

Latvijas izlase izcīnija augsto 4. vietu, kas mums nodrošina augsto vietu saglabāšanu arī FIPSed reitingā.

Gaidām vīrus atgriežamies mājās ar plašākiem stāstiem, bildēm un emocijām!

 
 
[3] Komentāri | dilst | aug
 
badapiicka

uhhh bitīt matos.... Nu, no tāda pasākuma gribētos video ar stāstiem, kā tas bija par spiņošanas čempi UK Rutland water-ā.

28.01.19 Atbildēt | Ziņot 3
erudzi

bildes, gan kāds video ir piejami: Ice fishing team "Mēs zivīm/ Finnex" facebook vietnē vai xvi world ice fishing championship - Bulgaria

31.01.19 Atbildēt | Ziņot 0
zdorovijs

Var redzēt, kādi blozgas sēž tai "lmsf" - pat virsrakstu nevar pareizi uzrakstīt.....idiņu bars... "Latvijas izlase izcīna augto 4. vietu!"! Čaļi malači - tie ir sportisti! Un cīnījušies godam! Tostarp arī ar idiņ lmsf kukuruzņikiem, kuri pat šo kļūdaino mikroatskricelējumu ieliek te vairākas nedēļas pēc minētā pasākuma!

07.02.19 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager