Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
CopesLietas.lv | 9.augusts 2020, 19:47 | Komentēt | 2686 skatījumi

Mūsējiem bronza Lietuvas Čempionātā

Noslēdzies Lietuvas Čempionāta trešais posms, kurš šogad pirmo reizi notika Latvijā, Baļotes ezerā. Pirmo reizi šīs kaimiņvalsts čempionātā piedalās kāda komanda no Latvijas un jau ar pirmo reizi – medaļa!

Amigo Carp, kuras sastāvā jau daudzus gadus startē Vitālijs Ņečepurenko un Iļja Ibatuļins, Lietuvas Čempionāta pirmajos divos posmos atradās kaut kur tabulas vidusdaļā, krājot vērtīgus punktus un galveno cerību atstājot uz trešo posmu. Šis posms viņiem vienīgajiem nozīmēja atgriešanos mājās, pazīstamajā Baļotes ezerā, kamēr visām lietuviešu komandām tā bija absolūti jauna pieredze.

Tomēr izloze nebūt nebija labvēlīga, Amigo Carp nonāca 16.sektorā, kas ar zivju daudzumu nekad nav izcēlies. Pirmās dienas vakarā, kad apmeklēju puišus, lai uzmundrinātu priekšā stāvošajam trīs dienu maratonam, viņu noskaņojums bija tāds kā sašļucis. Uz to brīdi nevienas copes un arī ne pārāk daudz nojausmas, kā šajā sektorā būtu jāstrādā. Tiesa, kaimiņi arī sēdēja uz nulles. Tā jau parasti notiek, ja no vienas puses ezerā salādē simtiņu auklu – karpas paiet malā uz ezera brīvo pusi un tikai vēlāk pamazām sāk atsaukties uz makšķernieku piedāvāto barību.

Pirmajā naktī atvērās vairāki perspektīvākie sektori, kamēr mūsējie tika tikai pie vienas ieskaites zivs. Otrajā dienā gan izdevās pievilkt klāt, bet nakts atkal izrādījās pavisam klusa. Tikmēr līderiem lielākā daļa zivju ķērās tieši naktī. Trešās dienas gaišajā pusē mūsējie uz zigriga saskaldīja veselas 17 karpas, kas tajā brīdī ļāva ielauzties pieciniekā! Tomēr priekšā vēl bija nakts, kas līdz šīm allaž bija atsviedusi Amigo Carp atpakaļ uz leju tabulā. Nepadevušies ne nieka un izmisīgām pūlēm čaļi pēdējās nakts laikā tomēr atrada pareizo pieeju, kura gan paliks noslēpumā, un līdz finišam divpadsmitos dienā spēja uzrādīt tiesnešiem vēl 12 karpas.

Rezultātā mūsējiem pirmā vieta zonā “Renmar” (katrā zonā tika ielozētas 5-6 komandas, kas atradās blakus). Jāatzīmē, ka pārējās šīs zonas komandas, atrodoties tiešā mūsējo tuvumā, atpalika ļoti ievērojami. Trešo posmu kopumā Amigo Carp noslēdza ceturtajā vietā, ar kopējo noķerto zivju svaru 113.5 kg. No trešās vietas mūsējos šķīra tikai viena zivs.

Kad tika saskaitīti punkti no visiem trīs posmiem kopā – milzīgs mūsējo prieks, jo kopvērtējumā izcīnītas bronzas medaļas! Tieši parādot vienmērīgu sniegumu visos trīs posmos, spējot pielāgoties dažādiem apstākļiem un atšķirīgās situācijās atrast pareizo risinājumu, Amigo Carp salika vērtīgos punktus kopā un tika pie cerētajām medaļām.

Laiks, protams, kādam alus kausam vai diviem un tagad jau jāgaida, vai kāda no vadošajām Lietuvas komandām nākamgad nestartēs mūsu čempionātā. Cimds ir mests.

Sacensību protokoli

Aivars Rudzinskis

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager