Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 29.septembris 2020, 19:05 | Komentēt | 1435 skatījumi

Noskaidroti Latgales čempioni spiningošanā

Pagājušajā nedēļas nogalē Rušona ezers pulcēja vēl nebijušu laivu skaitu. 85 dalībnieki 43 laivu ekipāžās sabrauca no Rīgas, Pārgaujas novada, Aizkraukles, Kokneses, Daugavpils un Preiļiem. Sacensību karogu uzvilkt bija uzticēts pašam jaunākajam – astoņgadīgajam sacensību dalībniekam kopā ar pieredzējušo copmani Pēteri Bernānu

Ezers jau vairākus gadus ir apsaimniekots un tajā organizēta licencēta makšķerēšana. Tas ļauj veikt aktīvu zivju resursu papildināšanu gan sadarbībā ar Zivju Fondu, gan pateicoties Riebiņu novada pašvaldības iniciatīvai. Līdz ar to šeit var cerēt uz labiem zandartu lomiem, tomēr sacensības šeit tradicionāli vinnē tie, kas koncentrējas uz asariem. Tiesa, te vienam otram gadījās pamatīgs aplauziens, minimālais asaru izmērs 21 cm izrādījās daudziem strīpaiņiem vēl nesasniegts. Tādēļ viens otrs asaru specs vilka atspēries, bet rezultātā uz svēršanu spēja nogādāt vien pāris asarīšus.

Toties ar godīgu rezultātu apkopošanu viss bija kārtībā. Nekādu lokano lineālu un watsapa bilžu, tikai vienkāršs plastmasas spainītis un tikpat vienkārši elektroniskie svari. Loma svēršana visu dalībnieku klātbūtnē, protams, ir pati aizraujošākā sacensību sastāvdaļa un visi te var redzēt, kas uz ko ir bijis spējīgs.

Saskaitot pirmās un otrās dienas rezultātus (ieņemto vietu summu), par uzvarētāju tika paziņota komanda “Preiļi-United”, kurā startēja Jānis Zarāns, Mārtiņš Zarāns, Oskars Volonts un Kārlis Andiņš. 2. vieta čempionātā komandai “Gold Shark”, kuru pārstāvēja Oļegs Skoromnijs, Jānis Masalskijs, Jevģenijs Čiblis un Oļegs Kolpakovs. 3. vietu izcīnīja komanda “Preiļi-V”, kuras uzvaru kaldināja Pēteris Bernāns, Elgasts Dimants, Andris Kukors un Oļegs Vaivods.

Ekipāžu kopvērtējumā 1. vieta čempionātā Aleksandram Suško un Vitālijam Stefanovičam no komandas “Dinaburg” - 4 punkti. 2. vietu ar 14 punktiem ieguva Jānis Zarāns un Mārtiņš Zarāns no komandas “Preiļi-United”. 3. vietā – Pēteris Priediņš un Andis Krišjāns ar 17,5 punktiem no komandas “Berģi Fishing Team I”.

Par to, cik sīva bija cīņa par vadošajām vietām, var saprast pēc rezultātu tabulas. Laikapstākļi nebūt nebija tie zivīgākie, tādēļ cīņas rezultātu izšķīra vien daži grami. Sacensības uzvarējusī komanda pa divām dienām uz divām laivām kopā savilka nepilnus 7kg zivju.

Latgales čempionāta organizētājs un galvenais tiesnesis Elgasts Dimants atzina, ka šī gada sacensības bija bagātas ar dāsnām sponsoru balvām, kuras sagādāja Andris Kukors, Oļegs Vaivods, SIA “ML auto”, SIA “Baltic XL”, SIA “Salmo”, “Eholotes.lv”, žurnāls “Copes lietas”, SIA “Arka-Preiļi”, SIA “HCI”.

Čempionāta laikā tika izbaudīta ne tikai sacensību garša, bet arī patiesi relaksējoša atpūta. Pēc pirmās sacensību dienas uz lielā ekrāna bija iespējams sekot līdzi Maira Brieža uzvarai Pasaules boksa supersērijas finālā.

Dalībnieki pateicas zemnieku saimniecības “Silmalas” viesmīlīgajiem saimniekiem Arvīdam Soldānam un Annai Zalānei, sacensību tiesnesei Žannai Kufinai un Preiļu novada domes pārstāvim Jurim Ertam.

Šī gada spiningošanas čempionāts bija viens no lielākajiem makšķerēšanas pasākumiem Latgalē, kurš aizritēja labos laika apstākļos un patīkamā atmosfērā.

Pilns sacensību protokols šeit

Maija Paegle, Preiļu novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager