Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 5.oktobris 2020, 15:28 | 1 komentārs | 1813 skatījumi

Čaika kauss 2020 (Galvenā tiesneša versija)

Ārā tumšs, ielas tukšas, rīta kafija izdzerta. Ar domām, lai būtu labs laiks un svētki izdotos, dodos uz ČAIKA pusi. Izrādās ne tikai es, bet daļa makšķernieku jau saradušies un reģistrācija sākās stipri pirms laika. Labi vien bija, jo reģistrēšanos aizkavēja jaunā Makšķerēšanas noteikumu prasība pierakstīt reģistrācijas lapā dalībnieku Makšķerēšanas karšu numurus. Vēlāk izrādījās, ka tas ir sīkums, man panika sākās, kad beidzās pasūtītie 35 lineāli. Atvainojos tiem, kuri nesaņēma lineālu, uzražosim, nodosim. Priecē tas, ka lineāla neesamība netraucēja iekļūt labāko trīs vidū vai dabūt papildus balvu par lielāko noķerto zivi. Kopumā dalībnieki apņēmīgi, padoties netaisās neviens. Ar katru gadu latiņa, tiek pacelta augstāk - dalībnieku skaits šogad 42 komandas (laivas).

Online rezultāti nebija paredzēti, bet … ja nepieciešams, tad būs, pie tam līdz makšķerēšanas beigām 13:30. Ņemot vērā, ka zivis var arī vest uz mērīšanu, pēc tam atlaist vai paturēt, tad tabula ieskicē tikai tendences. Kas un kā noticis tāpat noskaidrojas tikai pēc visu rezultātu savadīšanas.

Saņemu pirmās bildes, asari, līdaka, tiek pabeigta tabula, rezultāti savadīti, vēl dažas bildes, tā kā miegs nāk, pēc kafijas neaiziesi, savādāk tie vairs nebūs online rezultāti, bet offline rezultāti … Loma bilžu gaidīšanu pārtrauc aicinājums ierasties uz mērīšanu. Kas un kāpēc, noskaidrojas ātri, dalībnieks viens, līdaka 108 cm tieši, ātri nomērām, rezultāts piefiksēts, sacensības turpina, lai uzlabotu rezultātu. Ar laiku noskaidrojas tendences, asari ķeras, līdakas ķeras, zandarti gavē. Līdz sacensību beigām tikai 2 zandarti, viens no paša rīta, otrs nedaudz vēlāk. Vadot rezultātus un vērojot, kā mainās tabula, laiks iet uz priekšu. Vairāk kā pusstundu pirms beigām vēl viens izsaukums uz mērīšanu - 5 līdakas, pie tam izmērs labs. Uz jautājumu, kāpēc neturpina, laiks ir, izrādās laivā viens, par cik zivis patur, tad vairāk paturēt nevar, asari neķeroties, finišs pirms laika. Bildes saņemu retāk, pienāk 13:30.

Komandas atgriežas, pēc laika sākas lomu mērīšana, 13 komandas uzrāda lomus, ir skaidrs ka rezultātu tabula mainīsies. Pēc laika rezultāti tiek apkopoti un tiek izdalīti dalībniekiem. Praktiski uzreiz tiek saņemts viens protests, kopā ar komandas pārstāvi ejam pārbaudīt, kas noticis. Pēc mirkļa kļūda izlabota, nedaudz mainās rezultāti, kas atkal izdalīti dalībniekiem. Vairāk protesti netiek saņemti un apbalvošana var sākties.

Par izturību un konkurences sagādāšanu vīriem no vobleru Kosadaka pārstāvja Latvijā Sargofish.eu balvu saņem Milana. Par liekāko asari 39 cm Vladimirs, zandartu 57cm Viktors (rakstīju ka zandarti principā neķērās) balva Pro – X spinings. Par lielāko zivi 108 cm līdaku īpašā sacensību uzvarētāju cepure ar Čaika un atbalstītāju logo, medaļa, balvas no Sargofish.eu un Gold Fishing. Ar balvām no atbalstītājiem tiek atzīmētas no 10. līdz 4. vietai, šis tas papildus no Čaika 5. un 4. vietai. Uzvarētāji saņem īpašās cepures, medaļas un balvas katram. Starp citu, balvas mums ir katram no uzvarētājiem, nevis viena uz abiem. Var arī dabūt balvas dubultā, kā šogad, kad 3.vietu ieņem komanda, kurā bija viens dalībnieks. Vēl jāatzīmē, ka pirmās trīs vietas tika komandām, kuras pārstāvēja ČAIKA, komandai no Parcopi.lv pietrūka viens asaris vai centimetri klāt pie esošā loma lai kāptu uz pjedestāla. Par piemiņu un Čaika kauss atbalstīšanu cepures saņēma Čaika valdes priekšsēdētājs un veikalu Sargofish.eu, Gold Fishing īpašnieks un sacensības tika pasludinātas par slēgtām.

Ceru ka pasākums izdevās, vēlos pateikties visiem - kooperatīva ČAIKA īpašniekiem un valdes priekšsēdētajām Georgijam Gurēvičam personīgi, par to ka šīs sacensības var notikt jau septīto reizi. Paldies Rīgas Domei un Valsts Vides dienestam par operatīvu sacensību nolikuma saskaņošanu, Sanitai par lieliskajām cepurēm, paldies atbalstītājiem Sargofish.eu un Gold fishing un Vitālijam Karpenkovam personīgi par lieliskajām balvām. Paldies visiem, kuri ieradās, paldies tām kuras pacietīgi gaidīja mājās. Ceru, ka online rezultāti palīdzēja būvēt uzvaru. Cerams nākošgad tikties vēl kuplākā pulkā.

Kaspars Zvaigzne

Sacensību protokols un rezultāti šeit:

 
 
[1] Komentāri | dilst | aug
 
jurciks66

Izskatās, ka lielais krāpnieks izpircis savus grēkus? Ātri gan.

07.10.20 Atbildēt | Ziņot -1
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager