Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 1.jūlijs 2021, 01:54 | 1 komentārs | 4655 skatījumi

Ātrs un bez žēlastības (WPC teksta tiešraide)

17.05.

Vācieši saglabā pirmo vietu, kamēr čehu ekipāžas otrā un arī trešā vietā kopvērtējumā.


17.00.

Vilmantas beidzot izdodas pierunāt uz fotosesiju vienu 38cm asari. Tas paceļ mūsējos uz 15. vietu šodien un 11. vietu kopvērtējumā.


16.45.

Asaru trūkums nospiedis mūsējos uz 22. vietu šodien un 13. vietu kopvērtējumā. Labāk neiet arī čehiem, viņiem tomēr neizdodas noturēt pirmo vietu.

14.30.

Čehs Jakub Kolar izvelk vajadzīgo asari un vēl piedevām pagarina savu līdaku par pāris centimetriem. Tas ekipāžu noliek uz čempionu pakāpiena.

14.00.

Kamēr mūsējie mēģina atrast asarus, notiek ļoti sīva cīņa par uzvaru. Ar vienādu rezultātu 14 p vadībā ir divas ekipāžas – vācieši un čehi. Vāciešiem visas zivis ir aizvērtas un mazāk par 14 punktiem nespīd pat uzlabojot kopējo šodienas garumu. Savukārt čehiem vajadzīgs tikai viens asaris virs 30 cm, lai vāciešus apsteigtu – viņi vēl teorētiski var iegūt 13 un pat 12 punktus. Viens asaris iespaidīgas motorenes vērtībā – tādas šobrīd ir likmes Holandē.

13.45.

Uģim zandarts 66 cm, kas ieved mūsu ekipāžu kopvērtējuma desmitniekā

13.30.

Vilmantas tiek pie vēl viena zandarta, 55 cm. Turam īkšķus, vēl viss ir iespējams.

13.00.

Kamēr mūsējo ekipāžas lielgabali klusē, citas komandas aktīvi velk. Dienas vadībā komanda no Vācijas ar 322 cm, kamēr kopvērtējumā visiem pa priekšu iet cita vācu ekipāža. Mūsējiem šobrīd 13. pozīcija kopvērtējumā, bet ļoti vajadzīgi asari un zandarti. Līdz finišam vēl pāris stundas.

Trešā diena. Plkst 11.00

Vilmantas sāk ļoti cerīgi ar 99 cm līdaku un 60 cm zandartu. Uz brīdi tas paceļ mūsējos dienas vadībā, bet pamazām arī pārējās komandas sāk vilkt.

18.00.

Ar 355 cm noķerto zivju kopgarumu Uģis Gross un Vilmantas Nesukuotis noslēguši otro dienu 11. Vietā. Savukārt kopvērtējumā pēc divām dienām mūsējie 16. vietā no 49 komandām.

15:15.

Uģim 44 cm asaris!!! Visas zivis ir aizvērtas un var sākt domāt par garumu uzlabošanu. Pirmkārt jau zandartos. Dienas vērtējumā puiši ir 5. vietā.

15.00.

Uģim pēc ilgāks pauzes līdaka 71 cm. Dienas tabulā tas pagaidām nozīmē 9. pozīciju. Vajag vismaz vēl vienu asari.

13.00.

Uģim vēl viens asaris 40cm izmērā.

Plkst 12.30.

Uģim beidzot arī asaris 43 cm izmērā, kā arī zandarts 50cm. Kopā šodien jau 200 centimetri un 9 vieta dienas vērtējumā. Vakardienas uzvarētājiem holandiešiem, savukārt, šodien tikai 16.rezultāts, kamēr visaktīvāk spridzina poļi un čehi.

[02.07] 11.00.

Kā īsā intervijā CopesLietām pastāstīja Uģis Gross, vakar tiešām esot bijusi problēma atrast asarus. Treniņos tie esot vilkti pietiekami, bet līdz ar vēju un ūdens saduļķošanos, iespējams, nomigrējuši uz citām vietām. Visādi citādi noskaņojums pirms otrās dienas starta puišiem kaujiniecisks. Pirmās atskaites rādā, ka Vilmantas ticis pie 52cm zandrata un un Uģim 55cm žanis. Vadībā strauji izrāvusies ekipāža no Polijas, kam šodien jau 323 centimetri. Mūsējiem šis dienas rezultāts pagaidām dod 15. vietu dienas vērtējumā. Turam īkšķus.

Kā pastāstīja WPC organizatori, šī ir bijusi neredzēti sarežģīta diena. Vairāki dalībnieki izteikušies, ka tik sarežģītos apstākļos vēl nav nācies strādāt nekad. Lietus, vējš, viļņi un ne sevišķi aktīva cope. Vairākām laivām, kas pēc būtības ir paredzētas darbam skarbos apstākļos, pēc pirmās dienas ir nepieciešams nopietns remonts un mehāniķiem būs darbs visu nakti. Interesanti, ka sacensībās uz vietas ir pārstāvēta Mercury tehniķu komanda, kas apkalpo motorus un veic citus komplicētus remontus. Iespējams, pārņemšanas vērta prakse.

Daudzām komandām neizdevās atrast asarus – vai nu to lokāciju, vai pareizos mānekļus un pareizo pieeju. Lielākā daļa noķerto zivju bija zandarti, kaut gan šajos ūdeņos asaru netrūkst – tikai jāspēj tie atrast. Tā, kā tas izdevās vadošajām komandām, kuras, starp citu, ir pavadījušas treniņos daudzu desmitus stundu.

Interesants, protams, ir pats sacensību formāts. Katra diena sākas no nulles, no baltas lapas. Vienīgais, kas paliek no iepriekšējās dienas, ir uzkrātā informācija un augošais psiholoģiskais spiediens. Startējot šādā formātā ļoti reti ir tā, ka vienām un tām pašām ekipāžām izdodas noturēties tabulas augšpusē divas vai visas trīs dienas pēc kārtas. Tādēļ ļoti svarīgi ir nepieļaut dziļus kritienus un visas trīs dienas nostartēt pēc iespējas vienmērīgi. To gan pateikt ir krietni vienkāršāk nekā izdarīt. Tiesa, laika prognoze rītdienai sola mazāku vēju un nedaudz komfortablākus copes apstākļus. Kādas izmaiņas tas nesīs rezultātos – sekosim līdz.

---

Pirmā diena noslēgusies.

Kopā noķertas 285 zivis. Ar vienu punktu un lielāko noķerto zivju kopgarumu dienu noslēdza ekipāža no Nīderlandes – 446 cm. Otrie čehi ar 436 cm un trešie vācieši ar 402 cm. Uģis Gross un Vilmantas Nesukuotis ar 253 cm pirmajā dienā ierindojušies 19. pozīcijā 49 komandu konkurencē. Atlikušas divas dienas, kas ļaus rezultātu uzlabot un vēl ļoti daudz izmaiņu ir iespējamas.

17.00.

Uģis Gross turpina uguņot, laivā līdaka 72 cm, kas paceļ ekipāžu uz 16. pozīciju tabulā ar 253 punktiem. Holandiešiem pirmajā vietā 446 punkti.

16.30.

Ar 61 cm zandartu Uģim Grosam izdodas uzlabot ekipāžas rezultātu šajā sugā. Asari un līdakas vēl gaida. Kopā 181 cm un 29.vieta

16.00.

8 ekipāžas joprojām nav tikušas nost no nulles. Mūsējiem ar 68 cm zivi izdevies aizvērties uz zandartiem un steidzami jāķeras pie asaru un līdaku copes. Kopā 169 centimetri un 29. pozīcija. Vadībā esošajiem holandiešiem jau 446 cm, tai skaitā 137 par 3 asariem, līdaka 95 cm un 214 par 3 zandartiem.

14.15.

Kopumā uz 49 komandām noķertas 183 zivis, Vadībā holandieši ar 383 cm, otrie vācieši ar 340 un trešajā vietā vēl viena ekipāža no Nīderlandes ar 298 punktiem.

12.30.

Mūsējiem rezultāts nav mainījies, vadībā holandieši ar 264 cm.

11.00.

Vadībā ekipāža no Vācijas ar 202 cm. Mūsējie 8. pagaidām.

Uģis Gross un Vilmantas Nesukotis katrs ir noķēruši pa zandartam attiecīgi 49 un 52 cm. Tas pagaidām dod vietu tabulas augšgalā.

Vairāk nekā 8000 zirgspēku – ar tādu kopējo jaudu vienotā karogu braucienā tika atklāts nu jau kārtējais World Predator Classic, kurā sarkanbaltsarkanais plīvoja uz Uģa Grosa un Vilmantasa Nesukuota pilotētās laivas. Šīs ir vienas no lielākajām komerciāla rakstura sacensībām plēsīgo zivju spiningošanā no laivas, kuras Angling Spirit organizē kopš 2014. gada. Vēl senākas šī uzņēmuma dibinātāja un vadītāja Rosa Hanija organizētās sacensības ir World Carp Classic.

Šī gada World Predator Classic (WPC) notiek Nīderlandē, Dinvidholandes provincē, ūdenī ar iespaidīgu nosaukumu Haringvliet. Tā ir daļa no Ziemeļu jūras, kas iegraužas dziļi Holandes teritorijā un veido Reinas-Moseles deltu. Jau vairākas dienas šeit notikušajās treniņsesijās tika ķerti gan zandarti, gan asari un līdakas.

Par iespaidīgu balvu fondu un galveno trofeju – pilnībā aprīkotu copes laivu sacentīsies ekipāžas no visas Eiropas, tai skaitā Latvijas. Cīņa šoreiz paredzēta pēc punktu sistēmas. Katru dienu katrai ekipāžai tiks aprēķināts tās noķerto 3 garāko asaru, 3 garāko zandartu un vienas garākās līdakas kopējais garums. Tad ekipāžas katru dienu tiks sarindotas pēc šī rādītāja un konkrētajā dienā ieņemtā vieta dos atbilstošus kopvērtējuma punktus. 1 punkts par 1. vietu, 2 par otro vietu utt. Sacensības notiek 3 dienas no 1.07 līdz 3.07. un kopvērtējumam tiks skaitīti katras ekipāžas nopelnītie punkti pa visām 3 dienām. Ekipāža ar vismazāko punktu skaitu kopvērtējuma tad arī būs izcīnījusi čempiona titulu. Kopā šogad piedalās 49 ekipāžas.

Turēsim par vīriem īkšķus – viņiem jākonkurē ar spēcīgākajām Vācijas, Francijas, Nīderlandes, Polijas un citu Eiropas valstu ekipāžām. Katras dienas rezultātus publicēsim šeit.

Zem Latvijas karoga startē Uģis Gross un Vilmantas Nesukotis
Treniņlīdaka
šejienes plēsējiem būs iespēja iepazīt jaunākos mānekļu prototipus
Treniņos zandarti ķērās labi
 
 
[1] Komentāri | dilst | aug
 
Abavnieks

Izklausās tikai Uģis velk :D

Malači jebkurā gadījumā, tīri interesanti arī aplikācijā live pasekot

02.07.21 Atbildēt | Ziņot 0
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager