Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 3.jūlijs 2021, 15:26 | Komentēt | 2438 skatījumi

Sestdienas rītā jau divarpus tonnas

Smagā cīņā ar grūtajiem apstākļiem 43 komandas turpina cīņu par Latvijas čempiona medaļām. Ar katru dienu Baļotes ezers atklāj arvien jaunus veidus, kā padarīt sportistu dzīvi komplicētāku. Piemēram, dažos sektoros piekrastē ir izveidojies dubultais dibens un brienot ar sačoku pakaļ zivij, var arī iegrimt pāri galvai. Sakret komandā, piemēram, Mairis šo vingrinājumu izpilda četrrāpus. Turklāt runas nevar būt par veideru izmantošanu. Neiet zivij pretī nevar, zemūdens ķērāju pusnogrieztu meldru stumbru un vecu drāšu žogu formātā arī netrūkst. Varbūt ir vērts pamēģināt copēt ar vieglākiem sviniem? Tas ļautu zivij izvadīšanas laikā pacelties augstāk. 140 gramīgs svins tomēr mazo divnniecīti izvadīšanas procesā velk pie zemes ne mazāk kā cilvēku-nirēju vilktu pudu smaga svaru bumba.

Otrs aspekts, kas brīžiem mulsina, ir ļoti tievu auklu komplektā ar resniem šoklīderiem masveidīga lietošana lielākajā daļā komandu. Ja būtu jācīnās maksimāli tālās distancēs, šo varētu saprast, bet Baļotē daudzviet zivis ķeras 80-100 metru attālumā. Tādai distancei nav vajadzības ne pēc tievām auklām, ne šoklīderiem. Vairāk par šo tēmu parunāsim jūlija žurnālā.

Vai jaunas sejas uz pjedestāliem?.

Tikmēr uz sacensību tabulu skatīties kļūst arvien interesantāk. Kā zināms, vienā posmā kādam var paveikties vairāk un kādam mazāk, tādēļ pēc pirmā etapa, kas notika pirms mēneša, diez ko nopietnus secinājumus izdarīt bija pāragri. Tagad, kad čempionāts ir tieši pusē, var jau sākt iezīmēt akcentus. Pirmais, kas ir kļuvis acīmredzams, ka daudzu gadu čempioni Amigo Carp, kas likās, Baļotes ezeru pārzina labāk nekā savu kabatu un ir spējīgi izgrozīties no jebkuras situācijas, šogad nekādu iespaidīgo šovu nerāda. Tiesa, izloze Viitālijam ar Iļju nav sevišķi labvēlīga un sektori gan pirmajā, gan otrajā posmā ne ar ko sevišķi interesantu neizceļas – atrodoties vienā linijā ar pārējiem var cerēt tikai uz garāmejošo baru, kas iedod 4-5 copes stundas laikā un tad atkal viss apklust. Cita lieta, cik zivju šīs stundas laikā komanda var paspēt pacelt. Tiesa, uz izvadīšanas procesu eksčempionu izpildījumā gan ir prieks skatīties – tas ir izcili mierīgs, bez stresa, turklāt jaunākais komandas dalībnieks, Artjoms, kurš starp citu dzimšanas dienā izvēlas saņemt jaunu spoli nevis aifonu, izpilda būtisku lomu pašā procesā. Brienot ar sačoku pakaļ zivij pārdesmit metrus no krasta ūdenī, viņš ar vienu roku tur makšķerauklu, un ar to izvadīšanas noslēguma fāzē ievada karpu sačokā, kamēr krastā esošais kolēģis tikai nodrošina atbilstošu auklas nostiepumu.

Interesanti pasekot, kā turpinās iepriekšējā kārtā aizsācies duelis starp Sakret un Massive Baits. Pēc iegūtām attiecīgi pirmās un otrās vietas A zonā iepriekšējā posmā, veterāni Jānis Placēns ar Normundu Pareizu šoreiz atkal ir salozējušies vienā zonā – B, un turpina krustot šķēpus par maksimālu punktu daudzumu un pēc iespējas augstu vietu kopvērtējumā. Kā noskaidrojām klātienē, abās komandās nervu spriedze ir augstākajā līmenī. Kamēr Massive baits cīnās par katru copi un zivis līdz viņu malējam sektoram aiziet ļoti maz, Jānim lielāku problēmu sagādā pēkšņi parādījušies nogājieni – neko nemainot taktikā un setapā, pēkšņi septiņi nogājieni pēc kārtas. Turklāt ļoti pieklājīga izmēra zivju nogājieni. Gribi negribi sāksi domāt par karmu un augstākajiem spēkiem šādos apstākļos. Sestdienas rītā Sakret ir nokritis uz trešo vietu zonā, tomēr ar minimālu atpalicību no otrās vietas, kamēr Normunds tikai desmitais.

A zonā zināmu pārsteigumu sagādā Carp Stalker, kaut gan jāsaka, ka blakus esošie 45., 46 un 47. sektori, izskatās, stabili ieņem vietu starp labākajiem Baļotē. Būs interesanti redzēt, ar ko beigsies šīs komandas cīņa ar blakus esošajiem pieredzējušajiem Amigo Carp 2 un Boilielab. Cerības ielauzties trijniekā saglabā jauniņie MMK Zaube 2 un Copes Nams-Dynamite Baits ar izlases treneri Māri Nuķi sastāvā.

C zonā tikmēr pirmie Capital Carp, Tora Carp otrie, bet meitenes no Liema Women Fishing Team ar 28 noķertām karpām trešās. Par meitenēm, protams, īpašs prieks. Arī par Kristīni no Barons Baits 2, kas izrāvusies vadībā B zonā ar 40 karpām 126 kilogramu kopsvarā.

Turam īkšķus katrs par savējiem un par visiem kopā, laiks pastāvīgi mainās un vēl šādus tādus pārsteigumus noteikti sagaidīsim.

Artjoms ievada karpu sačokā

Vai čempionu brokastis?

Enerģijas dzērienu baterija

Trešo karpu neizdevās noturēt

Liema Women Fishing team pavisam bez stresa

Gards komandai C zonā tādas pieklājīgas karpas ir zelta vērtē

Amigo Baits

Carpio

Eddi

Fox Team Latvia

Gards

Marta Team

Sakret

Massive Baits

Rezultāti

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager