Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 4.jūlijs 2021, 12:34 | Komentēt | 3088 skatījumi

LČ noslēdzies ar jaunu rekordu

Vairāk nekā četras tonnas karpu izvilktas, nosvērtas un saudzīgi atlaistas Baļotes ezerā – tāds ir Latvijai vēl neredzēts sasniegums. Bet tas nav ne pārsteigums, ne brīnums, bet gan likumsakarīgs rezultāts sistemātiskai darbībai 3 virzienos – ezera apsaimniekošanā, karpu copes popularizēšanā un šī copes veida tehnikas attīstībā.

Acīm redzams ir tas, kā uzlabojas un pilnveidojas vīru un nu jau arī sievu meistarība. Lietas, kas agrāk bija pa spēkam pāris stiprākajām komandām, tagad jau ir arsenālā ļoti daudziem. Barības, montāžas, izvadīšanas tehnika un sporta copes kultūra kā tāda – pirms gadiem pieciem par šādu kopējo līmeni varējām tikai sapņot.

Otrkārt, karpu makšķerēšana kļūst par populārāko no visiem makšķerēšanas sporta novirzieniem, regulāri pārsitot dalībnieku skaita rekordus. Kamēr Baļotes ezerā vēl ir palikuši pāris kaktiņi, kur varētu ierīkot sektorus, globāla satraukuma nav. Tomēr domājot tālākā nākotnē, jāpieļauj versija, ka visi mačoties gribētāji un varētāji nesatilps pat šajā ezerā.

Visbeidzot, darbs, kas ieguldīts Baļotes ezera pārvēršanā par pilnvērtīgu visiem starptautiskajiem standartiem atbilstošu karpu copes poligonu, ir vienkārši fantastisks. Jo īpaši, ja apzināmies, ka tas ir noticis tepat, mūsu Latvijā nevis kādā no citām valstīm, uz kurām tik ļoti visiem patīk rādīt ar pirkstu.

Rezultāti

Pēdējā diena salika punktus uz i tur, kur tendences jau bija iezīmējušās sacensību pirmajā pusē. C zonā Capital, Tora un Liema Women likumsakarīgi izmantoja savu sektoru priekšrocības, tādēļ jo īpaši gribētos izcelt Gards, Carpio un Eddi rezultātu – no zonas vidū izvietotajiem sektoriem izvilkt pāri par 100 kg un apsteigt daudzkārtējus Latvijas čempionus – malači puiši.

B zonā arī trijnieks nakti negulēja un palika nemainīgs – Barons Baits 2, Boilielab 2 un Liema Fishing Team. Pirmā posma čempioniem Sakret tā arī neizdevās tajā ielauzties, atpaliekot vairāk nekā par 40kg. Massive Baits pēdējā naktī beidzot izdevās atkost sektora nianses un ar 9 noķertām zivīm pavirzīties tabulā uz augšu. Tas puišiem saglabā cerības uz pjedestālu kopvērtājumā. Tāpat kā Sakret.

Arī A zonā vadošajā trijniekā bez pārsteigumiem – potenciālie čempioni Carp Stalker, pieredzējušie Amigo Carp 2 un Boilelab savas pozīcijas pēdējā naktī noturēja apliecinot gan savas spējas, gan sektoru priekšrocības šajos apstākļos. Viendpadsmitarpus kilogrami pietrūka Copes Nams komandai, lai koka medaļu nokonvertētu uz bronzu – būs jāmēģina to izdarīt pēdējā posmā augustā. Savukārt, MMK Zaube 2 acīmredzot pietrūka jaudas un pieredzes, pirmajās dienās uzņemto ātrumu nespējot noturēt līdz sacensību beigām un no pjedestāla nokrītot līdz pat 6. vietai. Nekas, būs secinājumi, ko izdarīt. Sektors puišiem nebija vienkāršs, bet strādājams.

Pilns sacensību protokols šeit

Pirms pēdējā posma

Summējot komandu iegūtās vietas pa diviem posmiem kopā, iezīmējas līderu desmitnieks:

  1. Carp Stalker – 2 punkti
  2. Amigo Carp 2 – 4 punkti
  3. Sakret – 5 punkti
  4. Tora Carp – 5 punkti
  5. Copes Nams Dynamite Baits – 7 punkti
  6. Liema Fishing Team 7 punkti
  7. Barons Baits 2 – 8 punkti
  8. Massive Baits – 9 punkti
  9. Carpio – 9 punkti
  10. Liema Women fishing team – 9 punkti

Skaidrs, ka nākamais čempions ir meklējams starp šīm komandām, bet kura tā būs, uzzināsim 15. augustā. Līdz tam laikam – rullējam boilas, asinām āķus un, galvenais, štukojam, pīpējam, analizējam.

@Aivars Rudzinskis.

Foto Imārs Luksts un Aivars Rudzinskis

Amigo Baits 2
Barons Baits 2
Boilielab 2
Boilielab un Boilielab 2
Capital Carp
Kolumbs
Liema fishing team
Liema Women fishing team
Latvijas čempionātā lūzt pat kobras
Liema fishing team
Gards
Eddi
Kurland karp
Marta team
Boielie lab
Boilie lab
Barons Baits 2
Liema Women Fishing Team
 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager