Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 10.jūlijs 2021, 15:39 | Komentēt | 1268 skatījumi

Plaudis un trīs līdakas ļauj izcīnīt uzvaru

Sestdien Radžu ūdenskrātuvē notika Jēkabpils Sporta centra rīkotās sezonas atklāšanas sacensības pludiņmakšķerēšanā un spiningošanā. Parasti sezonas atklāšanas sacensīobas notiek maij, bet šoreiz pandēmijas dēļ tās nācās rīkot pašā vasaras svelmē, kad šķiet, ka ūdenī jāieber tikai garšvielas un pēc brīža no ūdenskrātuves varēs smelt zivju zupu.
Atklšanas mačos piedalījās 22 pludiņmakšķerētāji un 16 spiningotāji. Sacensības sākās patīkamā vēsumā sešos no rīta un beidzās vienpadsmitos, kad pludmalē jau bija pilns ar peldētājiem, un puisim, kas tur copēja vairāk bija jādomā, kā kādu peldētāju nenoķert aiz peldbiksēm, nekā par zivīm. Zivis, kā jau bija paredzams, ķērās kūtri, bet dažiem copmaņiem tomēr izdevās tikt pie pieklājīgiem lomiem.
Makšķerēšanā ar pludiņu pirmo vietu pārliecinoši izcīnīja Pēteris Vorobjovs. Viņam uzvaru atnesa pieklājīgs plaudis, divi nelieli līnīši un sīkās zivis. Kopējais uzvarētāja loms svēra 2,730 kg. Jānis Viļēvičs ar 1,800 kg zivju ieņēma otro vietu, bet trešais ar 1,420 kg palika Jānis Upītis.
Jauniešu konkurencē šajā makšķerēšanas disciplīnā. trešo vietu ieņēma Artūrs Ozoliņš (1 kg), otro - Vladislavs Ņikandrovs (1,070 kg), bet par uzvarētāju kļuva Maksims Borovkovs (1,240 kg). Pludiņa dancinātāji sprieda, ka makšķerēšanu ļoti apgrūtinājusi peldošā zāle. Tās dēļ dažos sektoros nav bijis iespējams ēsmu dabūt līdz zivij, kas tur, neapšaubāmi, bija.
Spiningošanā tikai divi makšķernieki tika pie līdakām, un tās viņiem ļāva ieņemt goda pjedestāla augstākos pakāpienos. Uzvarētājs Ivars Višņevskis bija noķēris pat trīs zaļsvārces 4,120 kg kopsvarā un godam nopelnīja uzvarētāja kausu. Divas plēsoņas tika noķertas ar oranžu gumijas mānekli, bet viena – ar rotiņu. Savukārt Ivara laivas biedrs Edgars Priediņš šajā rītā bija noķēris līdaku un vairākus asarus. 1,87 kg smagais loms ļāva kāpt viņam uz goda pjedestāla otrā pakāpiena. Kristaps Zemturs 740 gramus “sakasīja” lasot asarus. Pacietība atmaksājās – Kristapam trešā vieta.
[IMG:2]

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager