Varbūt iemest kaimiņa sektorā?
Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 10.jūlijs 2021, 21:56 | Komentēt | 4188 skatījumi

«A» līga startē dūšīgi (papildināts)

33 grādu karstumā, nebeidzamā peldētāju, ūdensmoču un motorlaivu ielenkumā četri desmiti fīdermakšķerēšanas amatieru šodien uzsāka cīņu par A līgas čempiona titulu. Starp dalībniekiem ir gan tādi, kas vēl tikai sper pirmos soļus sportā, gan arī pieredzējuši speci, kam A līgas formāts šķiet pievilcīgāks. Kā Copes Lietām izstāstīja Eduards Burģelis, šī projekta idejas autors un īstenotājs, ne katram ir pa prātam cīnīties ļoti šaurajos sektoros, kādi tiek iemērīti “lielajā” čempionātā. Tiesa, 25 pēc ranga spicākie mūsmāju fīderisti nemaz netiek pielaisti pie starta A līgā, tādā veidā nodrošinot iespējas amatierim pilnvērtīgi pacīnīties savā starpā.

Starp sestdien startējušajiem bilde patiešām veidojas samērā raiba. Ne tikai tādēļ, ka te ir arī pavisam jauni puikas un arī dāmas. Izteikto līmeņu starpību atspoguļoja rezultāti – kamēr pirmās dienas lielākais loms pārsniedz 11 kilogramus, tikmēr dažiem bija vien pāris mikroba izmēra mailītes, ko uzrādīt tiesnešiem. Protams, zināmu lomu spēlē sektoru izloze, tomēr arī nokļūšana labā sektorā vēl negarantē pjedestālu. Un arī tādus gadījumus šodien Copes Lietām izdevās novērot. Tāpat interesants likās fakts, ka kopējais lomu izmērs izrādījās pavisam neraksturīgs šim Gaujas posmam pie Carnikavas. Ja citus gadus te tika vilkts pa vairākiem desmitiem kilogramu, tad šoreiz lomos brekšu bija mazāk un arī sīko zivju apjoms prasītos būt lielāks. Vai “pie vainas” ir aukstais pavasaris vai amatieru meistarības līmenis, to visdrīzāk varēsim spriest tuvākajā laikā.

Svētdiena nesa jau pirmās atbildes uz jautājumiem. A zonā iezīmējās labākais sektors – no A2 zona tika novinnēta gan sestdien (Jānis Stepānovs, 11kg 180g), gan svētdien (Mihails Savenkovs, 9kg 290g). B zonā, kurā cīņa noris gan par gramiem, gan kādu bonusu var izvilkt, sestdien uzvarēja Romāns Tumulis, 2080g zivju, bet svētdien Gatis Avotiņš savilka 3070g. C zonā uz bonusiem cerēt ir vēl grūtāk, bet pirmajā dienā ar pamatīgu atrāvienu uzvarēja Dmitrijs Jakimovs, 2kg 330g, bet svētdien Jurijam Štikovskim uzvarai pietika vien ar 870g. D zonā breksīšu un plicīšu bija vairāk, Kaspars Brazovskis savilka 6kg 100g sestdien, bet svētdien viņš ielozējās šai pašā zonā un novinnēja to jau ar iespaidīgiem 16kg 460 g. Loģiski, ka saskaitot pirmās un otrās dienas rezultātus (ieņemtās vietas), sanāk, ka Kaspars ir izvirzījies stabilā A līgas vadībā pēc pirmā posma. Otrais Romāns Tumulis ar 3 punktiem, bet trešo un ceturto vietu dala Jānis Stepānovs un Mihails Savenkovs ar 4. punktiem.

Nākamais A līgas posms plānots 21. augustā, vīriem un sievām ir gana laika trenēties, uzlabot inventāru, copes tehniku un zivju izpratni, lai mestu izaicinājumu kopvērtējuma līderiem un pacīnītos par kārotajām godalgām kopvērtējumā. Tikmēr Copes Lietas turēs īkšķi par sacensību jaunāko dalībnieku Arti Duklavu, kam pirmajā dienā 6. vieta savā zonā, bet otrajā izdevās pavisam labi – otrā vieta zonā apejot strīpu krietni pieredzējušāku vīru.

Rezultātus skatīt šeit

Didzis Daršs ar sacensību lielāko breksi

Aivis Ašaks

Aug jaunā maiņa

Dmitrijs Jakimovs

Fīdercopē trenera darbam ir liela loma

Gatis Indrijaitis 7.5kg

Germans Siņicins

Ja sapals ir mērā, tad skaitās

Jānis Stepanovs izvilka vairāk nekā 11kg zivju

Jeļena Vedeņidova

Lai arī Artim Duklavam aprīkojums krietni atpaliek no lielajiem onkuļiem, rezultāts nēbut ne

Maritai Greitānei tīkls tikpat liels kā vīriem, iekšā 290 grami zivju

Reizēm jāņem talkā mērlente

Tiesnesis ar maču big fish

Uz visiem viena karpiņa ar trāpījās

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager