Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 16.augusts 2021, 13:57 | Komentēt | 3466 skatījumi

Ar kārtējām 2,5t noslēdz cīņu par čempiona titulu [+fotorep.]

Laikam tik lielu lūgšanu, buramvārdu un visa veida talismanu sūtīto maģiju kopumu Baļotes ezeram vēl nebija nācies uz saviem pleciem nest. Pagājušajā nedēļas nogalē šeit izšķīrās – kurš tad galu galā tiks kronēts par Latvijas čempionu, bet kuri tiks nosūtīti mājās vēl mazliet patrenēties. Un arī kā veidosies valsts izlases sastāvs nākotnē.

Kādam varbūt liekas, ka karpu cope pamazām pārvēršas par sacensībām no tēmas, kurš ātrāk un vairāk var pavilkt. Galvenais, mazāk gulēt un vairāk dzert enerģijas dzērienus. Vēl citam liekas, ka Baļotes ezerā karpas ķeras kā no ložmetēja. Skatoties statistikas ciparos patiešām var redzēt, ka 2-3 tonnas izvilktu zivju trīs dienās jau ir norma. Turklāt tas ir neskaitot mazās, līdz 1.5kg karpiņas, kas ieskaitē neiet.

To cik tālu no patiesības ir šāda dīvāna spriedelēšana, visredzamāk apstiprināja Carp Stalker komanda. Pirmajos divos posmos uzvarējuši savā zonā, ar nieka 2 punktiem puiši bija stabilos līderos un, likās, nekas neapdraud viņu tikšanu vismaz pie medaļām. Tomēr makšķerēšanas sportā zināma loma ir arī izlozei, nevar trīs reizes pēc kārtas trāpīt labākajos sektoros, bet lai kļūtu par čempioniem, ir jāspēj vilkt arī tad, kad sektorā zivju ir maz. Un arī tad, kad to tur nav vispār. Trešajā posmā Carp Stalker izvilka vien 3 karpiņas, stabili atbrīvojot vietu uz goda pjedestāla pieredzējušākām komandām.

Skaidrs, ka pie šādas izlozes izredzes pacīnīties par medaļām un pat par čempiona titulu parādījās vismaz 8-10 komandām. Viss bija atkarīgs gan no pašu veiksmēm, gan konkurentu neveiksmēm.

Trešajā posmā par to, ka puišiem pulveris vēl sauss, apliecināja daudzu iepriekšējo gadu čempioni Amogo Carp. Pēc neveiksmīgām izlozēm un vietām tabulas vidusdaļā pirmajos divos posmos, trešajā puiši nostrādāja godam un ar 193 kilogramiem paņēma pirmo vietu posmā un septīto kopvērtējumā. Mazāk par kilogramu pēc trīs dienu cīņas no viņiem atpalika Barons Baits 2. Sasummējot šo panākumu ar uzvaru zonā iepriekšējā posmā šai komandai sudrabs kopvērtējumā. Tikpat daudz punktu (deviņi), bet mazāks kopējais svars un līdz ar to trešā vieta kopvērtējumā komandai Liema Fishing Team. Puiši noteikti jāuzteic par neatladīgu tiekšanos uz augšu un vēlmi pastāvīgi pilnveidot savas prasmes, rezultāts to apliecina. Arī Copes Nams-Dynamite Baits komanda ar izlases veterānu Māri Nuķi priekšgalā kopā savāca 9 punktus, bet kopvērtējuma tabulā tikai ceturtā vieta un koka medaļa. Visticamāk, pie vainas kāda neizvilkta karpa čempionāta pirmajā posmā. Visnotaļ cienījamo piekto vietu kopvērtējumā izcīnīja pagājušā gada čempioni Amigo Carp 2, bet noteikti jāizceļ meiteņu komandas Liema Women Fishing Team rezultāts – stabils sniegums visos trīs posmos un sestā vieta kopvērtējumā. Puišiem noteikti ir iemesls satraukties, progress dāmām ir labi redzams un noteikti neplāno apstāties.

Bet kurš tad tika pie čempiona titula? Šogad tā ir komanda Tora Carp. Trešā vieta pirmajā posmā B zonā, otrā vieta C zonā otrajā posmā un šonedēļ izrautā uzvara A zonā kopvērtējumā nesa 6 punktus – krietni mazāk par visiem pārējiem konkurentiem. Pārliecinošs atrāviens un neapšaubāms zelts. Par to, kā puišiem gāja un kas bija tās uzvaru nesošās atslēdziņas, lasi CL nākamajās reportāžās.

Aivars Rudzinskis / Foto: E.Nesterovs

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager