Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 5.septembris 2021, 21:08 | Komentēt | 2260 skatījumi

Noslēdzies BTA LČ spiningošanā no laivām 2.posms

Svētdienas rīts sākās ar ļoti mierīgiem, salīdzinoši labiem laika apstākļiem. Daudz labākiem nekā laika prognozētāji solīja, pavisam viegls vējš un neliels rīta dzestrums. Parasti otrās dienas starts ir agrāks, copēt var no 7.00. Līdz ar to pastāv dilemma, ar ko sākt? Ķert līdaku, vai tomēr sākt ar asari? Bieži vien laikapstākļi ir tie, kas nosaka, kā sākt dienu. Nāpēc sportistiem vienmēr ir jābūt vairākiem variantiem, lai varētu izvēlēties atbilstošāko. Vēl jo vairāk, jāņem vērā iepriekšējās dienas notikumi, jārēķinās ar sportistu treniņos un mačos nopresētajiem pleķiem, kuram vairāk trumpju azotē, tam lielākas iespējas. Kas treniņos ir ielicis vairāk darba un prāta, tam lielākas izredzes. Protams, šajā sportā ļoti liela vērtība ir pieredzei un veiksmei, bet veiksme biežāk ar ir stiprāko ceļabiedrs.

Vakar pa ceļam uz Jaunciema ostu redzēju pāri ceļam skrienam caunu, pašā ostā treknu zaķi. Pēc vakardienas rezultāta sapratu, ka sastapšanās ar šiem dzīvniekiem man nenes veiksmi. Šorīt pie IKEA pāri skrēja kārna lapsa, varbūt tā būs labāka veiksmes nesēja? Teikšu uzreiz, ja tā lapsa būtu vismaz trekna, tad veiksme arī būtu lielāka.

Par cik rīts bija ļoti mierīgs, nolēmu sākt ar ezera dziļās kants apstrādi, kur varēja cerēt uz asari un kādu līdaciņu. Viss it kā sākās labi, ļoti ātri izdevās salasīt asarīti, knapmēra, bet toties ļoti ātri. Tad izdevās arī palielināt asara izmēru. Pārējo sacensības daļu tiesnesis varēja mierīgi snauduļot laivā, jo atlikušās gandrīz piecas stundas mūsu centieni noķert līdaku nedeva rezultātu. Diezgan veiksmīgās treniņu sesijas nedaudz sagrozīja galvu - likās, ka mačos pie kādās līdakas tikt nebūs problēma. Tas izspēlēja ļaunu joku, pašpaļāvība nedaudz samazināja treniņu laiku uz līdakām, kas arī beigās rezultējās 0 noķertās līdakās sacensību laikā.

Aprunājos ar vairākiem sportistiem krastā, praktiski visiem gājis ļoti grūti, nācies stipri pamocīties, lai tiktu pie katras astes. Situācija ļoti līdzīga vakardienai, lielākas vairums sešās stundās spēja piesist pilnu tāfeli. Pa visiem tika noķertas 510 zivis, zivju sastāvs līdzīgs kā vakar, dominēja asari. Tiem, kuriem pie asariem bija klāt līdakas, likumsakarīgi varēja cerēt uz augstāku vietu.

Neste Fishing Team ekipāža Mihails Borodins un Igors Demčenko abas dienas uzrādīja ļoti stabilu sniegumu, viņiem arī uzvara otrajā sacensību dienā. Viņi arī izcīnīja individuālo uzvaru 2.posmā – 5 punkti.

2.vieta Aleksandrs Zareckis, Ruslans Baranovs (FHM Fishing Team) – 8 punkti;

3.vieta Pēteris Lideris, Pēteris Grieze (Pēterīši) – 9.punkti.

Mihaila un Igora uzvara posmā un pārinieku Andra Blūma, Andreja Semjonova stabilais starts sekmēja arī Neste Fishing Team uzvaru otrajā posmā komandu vērtējumā – 40 punkti. Otro posmu pēc kārtas otro vietu izcīnīja Ogres apvienība Mēs zivīm – 41 punkts. Ar komandas vilcējspēku abu posmu pirmās dienas uzvarētāju Aleksandrs Zarecka un Ruslana Baranova lielo ieguldījumu komandas startā FHM Fishing Team izdevās izcīnīt trešo vietu – 43 punkti.

Atlicis tikai viens posms oktobra otrajā pusē Usmā, lai noskaidrotu čempionvienību un labākos spiningotājus no laivas 2021.gadā. Cīņa par uzvaru paredzama ļoti spraiga, īpaši trīs labākajām ekipāžām pēc pirmajiem diviem posmiem. Visticamāk šogad būs jauns čempions, jo spēkā esošie čempioni pēc divu posmu punktu summas ir ārpus labāko desmitnieka.

Komandu vērtējumā, joprojām līderpozīcijas saglabā Fisbon, bet sekotāji ir turpat blakus.

Noslēgumā, otrā posma uzvarētāju ekipāžas Mihaila Borodina(Neste Fishing Team) komentārs:Kristaps Kotāns ar savu komandu un atbalstītājiem BTA, Salmo, Lucky John, Food Factory, Brālis, BALTIC XL, King Coffee, Rocket Bean, Copes Lietas uzstādījuši ļoti augstu Latvijas čempionāta organizācijas kvalitātes latiņu. Domāju, ka tam piekritīs visi dalībnieki un līdzjutēji. Zinu, ka viens no Latvijas spiningošanas leģendārajiem sportistiem Armands Romanovs pieteicās otrajam posmam, jo bija padzirdējis, ka šim čempionātam ir superīga organizācija un aura. Tas tā tiešām ir.

Šo sezonu startēju bez sava ilggadējā pārinieka Anatolija Pimenova, jo darba dēļ viņš nevar šoreiz piedalīties. Jaunais pārinieks Igors Demčenko vietējos ūdeņos nav piedalījis sacensībās, bet viņš ir ļoti labs makšķernieks ar sporta pieredzi lielmutes asaru ķeršanā. Igors ir Kipras čempions lielmutes asaru ķeršanā, tā kā makšķerēšanas sportā nav iesācējs. Viņa pieredze bija ļoti noderīga, mēs viens otru labi papildinājām un diezgan ātri sapratāmies. Pirms otrā posma nolēmām, ka treniņiem ir jāziedo daudz vairāk laika nekā parasti, lai sasniegtu augstu rezultātu, jo pirmajā posmā nedaudz pietrūka treniņu. Neskaitot atsevišķas brīvdienas, tieši pirms mačiem trenējāmies 6 dienas pēc kārtas, arī piektdienas vētrā. Treniņu laikā kontrolējām standarta, visiem zināmās ķeršanas vietas, kā arī atradām vairākas nestandarta asaru vietas, lai vajadzības gadījumā būtu rezerves varianti. Līdakai veltījām diezgan daudz laika, treniņos atklājam pietiekami daudz vietas un piemeklējām pareizos mānekļus uz kuriem tās ķert. Nebija viegli ar līdakām, bet pirms sacensībām bija ticība par savām iestrādēm. Sacensību laikā makšķerējām Ķīšezerā un Juglas ezerā. Lielisks komandas darbs deva arī skaistu uzvaru posmā.

@A.Rudzāns. Foto: Ernests Dinka

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager