Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 18.septembris 2021, 10:13 | Komentēt | 2292 skatījumi

Startē Predator Cup Riga [+foto reportāža]

Ierūcinot teju visu galvaspilsētas centru ar iespaidīgu laivu parādi sācies Predator Cup 2021.Tajā piedalās 59 laivu ekipāžas no Latvijas un Lietuvas. Divas dienas spiningotāji sacentīsies Rīgas un tās apkārtnes ūdeņos cerībā noķert pēc iespējas lielākus asarus, zandartus un līdakas. Sacensību balvu fonds ir pamatīgs, kopvērtējuma uzvarētāji tiks pie jaunas alumīnija laivas.

Laivu parāde tradicionāli viesiem ir ļoti emocionāls notikums, kuru dalībnieki gaida un tai īpaši gatavojas. Šoreiz tā notika visām 59 laivām izbraucot Pilsētas kanālu visā tā garumā, kamēr rīdziniekiem un pilsētas viesiem bija unikāla iespēja apskatīt tuvumā sportistus un viņu laivas.

Spiningošana no laivām ir izteikti tehnisks makšķerēšanas sporta novirziens, kura tiešām lielu lomu spēlē dzelži un elektronika. Visām laivām startējot reizē, ir ļoti svarīgi pirmajam nokļūt iepriekš treniņos noskatītajā vietā nevis atbraucot konstatēt, ka tā jau ir aizņemta. Tāpat arī ir ļoti būtiski pēc iespējas mazāk laika pavadīt pārbraucienos no viena punkta uz otru, attiecīgi vairāk laika veltot makšķerēšanai. Tādēļ 200 un pat 300 zs. motori šāda veida sacensībās ir kļuvuši par nepieciešamību un sen vairs nav uzskatāmi par lieku greznību.

To pašu var teikt par elektroniku, kāda redzama vīriem laivās. Sonāri ar lieliem krāsainiem augstas izšķirtspējas ekrāniem, kas zemūdens pasauli attēlo gan no augšas, gan sānskatos gan “dzīvajā” formātā ļauj ātrāk atrast mērķa zivi un precīzāk orientēt spiningošanas procesu.

Tomēr tehnika viena pati vēl zivis neķer, tādēļ dalībnieku pirms starta vairākas dienas un pat nedēļas velta treniņiem, apbraukājot plašos Pierīgas ūdeņus un meklējos perspektīvākās vietas un testējot rezultatīvākos mānekļus un to pasniegšanas animācijas. Tas ir milzīgs darbs, bez kura uz sekmīgu startu nevar cerēt pat tie, kas it kā pārzina savus “mājas” ūdeņus. Visbeidzot, makšķerēšana ir bezgala interesanta nodarbe arī tādēļ, ka tajā neiztrūkst veiksmes elements. Sportisti, protams, ar tehnikas un treniņu palīdzību cenšas šo veiksmes faktoru pēc iespējas minimizēt, tomēr zināmā daudzumā tas pastāvēs vienmēr.

Lai nu kā, šajās sacensībās varam sagaidīt patiešām iespaidīga izmēra lomus. To, ka metrīgas līdakas, zandarti tuvu pie 90 cm un asari ap 40 cm izmērā pilsētas ūdeņos (Daugava, Lielupe, Buļļupe, Ķīšezers, Juglas ezers, Lielais Baltezers, Mazais Baltezers, Vecdaugava, Sausā Daugava, Sarkandaugavas kanāls u.c.) ir noķerami, jau ir pierādīts ne vienu reizi vien.

Sacensību atklāšana. Foto: Eduards Nesterovs

Sacensību atklāšana Foto: Rūdolfs Liepiņš

Sacensību dalībnieki. Foto: Eduards Nesterovs

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager