Veidosim saturu kopā!
  • Jūsu novadā gaidāmas vai jau aizvadītas copmaņus saistošas aktivitātes?
  • Jums ir viedoklis par copmanim aktuālu tematu?
  • Esat izbaudījis aizraujošu copes piedzīvojumu?

Rakstiet mums! Pievienojiet attēlus (vai uzticiet tos piemeklēt CL redaktoram) un mēs nodosim Jūsu vēstījumu visai Latvijas copmaņu saimei!

Jaunākie komentāri

Seko līdzi

Seko līdzi jaunākām ziņām sev ērtākā veidā izmantojot CopesLietas.lv ziņu sadaļas RSS barotni.
Sacensības | 23.septembris 2021, 00:01 | Komentēt | 2381 skatījums

BTA Latvijas Kauss spiningošanā no laivām!

Šajā nedēļas nogalē jau 11. reizi tiks izcīnīts BTA LATVIJAS KAUSS spiningošanā no laivām!

Latvijas kausam jau ir zināmas tradīcijas, šogad tas notiks 11. reizi. Tradīcija aizsākās kā Latvijas Klubu kauss 2011.gada 8.oktobrī, Ķīšezerā. Tas bijā kā sezonas noslēguma pasākums nepiespiestā atmosfērā, bet ar jaudīgu sāncensību. Toreiz piedalījās visi labākie spiningošanas no laivām sportisti - 17 ekipāžas, 8 komandas. Ja izvērtē to laiku lomus, jāatzīst, ka makšķernieki bija gana meistarīgi un zivis ķērās labi. Rezultāti būtu konkurētspējīgi arī jaunajā 3x3 formātā.

Pirmā Latvijas kausa ieguvēja titulu izcīnīja Fishbon2 komanda (Armands Romanovs un Ingus Goltiņš, Vitālijs Karpenkovs un Guntis Riekstiņš). Individuālā vērtējumā Latvijas kausu izcīnīja Fishbon2 ekipāža Vitālijs Karpenkovs un Guntis Riekstiņš, viņiem toreiz lomā, kurā skaitīja 20 lielākās zivis, bija 9 līdakas 50 - 60 cm garumā un 11 asari 30 - 34 cm.

Iepriekšējās desmitgades labākās ekipāžas:

Labako makšķerēšanas sporta fotogrāfu foto

2011

2012

Vitālijs Karpenkovs – Guntis Riekstiņš

Juris Fjodorovs – Aleksandrs Meirāns

Igors Fiļipovs – Kaspars Poišs

Armands Romanovs – Ingus Goltiņš

Harijs Raciborskis – Andis Miezis

Harijs Raciborskis – Andis Miezis

2013

2014

Mārtiņš Balodis – Kristiāns Godiņš

Gints Zeiļa – Ivars Riciks

Ainārs Eglītis – Uģis Circenis

Vitālijs Karpenkovs – Guntis Riekstiņš

Igors Filippovs – Kaspars Poišs

Armands Romanovs – Jevgēnijs Rodins

2015

2016

Vitālijs Karpenkovs – Guntis Riekstiņš

Jānis Briedis – Armands Ērglis

Vārna Aldis – Valters Rubenis

Anatolijs Pimanovs – Mihails Borodins

Konstantīns Kravčenko – Aleksandrs Goļicins

Armands Romanovs – Kārlis Goldmans

2017

2018

Kaspars Holms – Armands Ērglis

Konstantīns Kravčenko – Aleksandrs Gaļicins

Mārtiņš Balodis – Kristiāns Godiņš

Mārtiņš Balodis – Kristiāns Godiņš

Jānis Briedis – Edgars Deičmanis

Juris Fjodorovs – Andis Miezis

2019

2020

Konstantīns Kravčenko – Aleksandrs Galicins

Anatolijs Pimanovs – Mihails Borodins

Guntars Ločmans – Ruslans Semjonovs

Edgars Deičmanis – Mārtiņš Tihanovs

Aleksandrs Zikovs – Igors Kislickis

Aigars Gredzens – Vadims Krauzovs

Kopš pirmsākumiem ir daudz kas mainījies. Ir krietni savādāks laivu parks, laivas ir izaugušas daudz lielākas, kļuvušas ērtāks, tās aprīkotas ar daudz jaudīgākiem motoriem. Pa šiem 11 gadiem elektronika ir palikusi n-reizes gudrāka un jaudīgāka. Diez vai kāds vēl izmanto veco labo enkuru. Laikam ritot, ir stipri pieaudzis LK dalībnieku skaits, mainījies formāts, pagājušogad tika sasniegts LK dalībnieku rekords - 63 laivas.

Šogad dalībnieku skaita rekords nav paredzams, jo dažādu strīdu un interešu konfliktu dēļ tika polarizēta spiningotāju sabiedrība. Šaubos, ka no tā visa būs kāds ieguvējs, tomēr gan jau viss ar laiku nostāsies savās vietās. Šo visu negāciju rezultātā LČ un LK ir zaudējis kādu jaudīgu dalībnieku, bet to vietā ir nākuši citi. Esmu pat nedaudz pārsteigts, ka jaunpienācēji uzrāda lieliskus rezultātus LČ un ir apņēmušies cīnīties par augstiem rezultātiem, strādā ļoti gudri un mērķtiecīgi, nodrošinot vecajai gvardei nopietnu konkurenci.

Neskatoties uz visiem satricinājumiem un izaicinājumiem, LK šogad notiks nemainīgi augstā kvalitātē. Īpaši būs padomāts par līdzjutējiem, paredzēti jauni risinājumi sacensību atspoguļošanā. Būs interesanti dalībniekiem, būs interesanti līdzjutējiem. Galvenais, lai arī zivis iesaistās pasākumā.

Kā jau ierasts, sacensību bāzes vieta būs Laivu Centrs, Krasta ielā 7. Makšķerēt varēs visos sasniedzamajos ūdeņos, kuros atļauts spiningot. Katru dienu sacensības ilgs no 8.30 līdz 16.30. Šogad nedaudz pamainījies sacensību formāts, tas vairāk tendēts uz lielāku zivju ķeršanu. Viss ir līdzīgi kā iepriekš, jāķer 3 asari no 25 cm, 3 zandarti no 45 cm, 3 līdakas no 50 cm, bet atšķirība ir tāda, ka vairs nav nepieciešams katru dienu noķert 3x3, bet rezultātu veidos tikai 9 lielākās zivis pa abām dienām kopā. Līdz ar to būtiskāks kļūs noķerto zivju izmērs, trofeju medniekiem būs, kur izvērsties. Uzvarēs, ekipāža kuras loma garums cm būs garākais pēc 16 stundu spiningošanas. Var gadīties, ka labākie rezultāti pārsniegs 6 metrus.

Vai tā būs, to Jūs uzzināsiet, ja 25. un 26.septembrī sekosiet reportāžām par sacensību norisi Copeslietas.lv un kā ierasts Latvijas Makšķerēšanas Sporta Federācijas Facebook vietnē. Būs bildes, būs video, būs intervijas. Tiešsaistē rezultātus varēs redzēt sportfishing.live FB vietnē būs norādīta precīza saite). Būs arī minētais jaunievedums - sacensību laikā būs arī tiešā translācija! Sacensības tiešraidē komentēs Latvijā zināmi spiningotāji, kā arī būs video no atsevišķām laivām. Precīza informācija par tiešraidi būs atrodama Latvijas Makšķerēšanas Sporta Federācijas Facebook vietnē.

26.septembrī tiks noskaidrota 11. sezonas Latvijas Kausa labākā ekipāža. Šogad balvu fonds paredzēts iespaidīgs, bet tas viss svētdien. Par labu atmosfēru un par balvām ir parūpējušies LK organizatori LMSF ar Kristapa komandu un atsaucīgie atbalstītāji:

ģenerālsponsors - BTA Latvija, atbalstītāji - Salmo Fishing Latvija, Lucky John, Alus "Brālis" - Mazā alus darītava, Copes Lietas, Vertexo, Baltic XL, Mana Cope , Autoriepu nams, King Coffee Service Latvia, Food Factory, Rocket Bean Roastery, Laivu centrs.

@Agris Rudzāns

 
 
[0] Komentāri
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager